icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
4. dec 2011

@boudova Já zavinovala do merino rychlozavinovačky a navrch měla pletenou deku od Disany (taky merino)... teď spí šmudlinka v pleteném merino pytli (opět Disana) a navrch házím zděděnou prošívanou deku (asi z dutých vláken) - máme doma celkem kosu a ona je stejně skoro do pasu odkrytá... a na ručičky má merino rukavičky... já vím, jsem úchyl, ale merino je prostě NEJ 😀

macin73
4. dec 2011

@ivuska.h Nádhera, úplně tu slintám 😀

caramilla
4. dec 2011

@alinn Ty jsi blázen!!! 😀 😀 😀 Hele, ale ty máš fakt dobrý nápady!!! Puntíčky mě taky napadly, ale ten semiš, to je lepší nápad! Flíz moc nepreferuju, to se pak blbě žehlí 😀
@macin73 Jenom upozorňujum že barvy moc neodpovídají tomu, co v tom vzorníku je. Dokonce tak, že někdy tmavá fialová je spíš starorůžová 😀
Nafocený vzorník najdeš tady, ale taky to není na 100%
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Použití na mikinky a zateplení třeba do kalhot, ale třeba i dovnitř do plen by to asi šlo...

@ivuska.h Teda ta sukýnka nemá chybu!!! To je fakt famózní! Já žádný komentáře o počtu dětí nemám, neb mám tolik hadrů na Jasmínku, že ani mít nemůžu, plně chápu, holčičky se musí užít na 100000% 😀 😀 😀

palosek
4. dec 2011

@ivuska.h ...pletená nádhera 😀 ...co já už při třetím dítku do něj investovala 😝 😀 Takže se ti vůbec nedivím 😀 😀

palosek
4. dec 2011

@ucitelka70 no, můj muž má koupené, takže zatím nemá potřebu testovat mou tvorbu 😀 Mě stačilo, když jsem šila softkalhoty pro velké dcery, na zip (krytý), s kapsama. 😕 Ale jsou spokojené. Ta reflexní pastulka je fakt taková tužší. Do úzkých kalhot už bych ji nedávala. Ještě mě čekají jedny kalhoty pro neteř. 😀 Ale až po NR, ona děsně rychle roste. Má vysoké rodiče 😀 No vlastně pro sebe je budu někdy šít. Mám na to už softshell i kalhotoviny... 😉

lillyzelvicka
4. dec 2011

@ivuska.h nádheré a to se vyplatí od paní z USA?

INFO WENDY: večer spáchám tabulku, nebráním se ničemu ani lamě atd pokud bude minimum.Pravděpodobná uzavírka ve středu!! ať to dojde včas a může se ještě šít a péct 😀

ivuska.h
4. dec 2011

@lillyzelvicka No to těžko říct, jestli se to vyplatí, tady by mi to nikdo takto neupletl, z ručně barvené vlny atd... Takže to není s čím srovnávat...

boudova
4. dec 2011

Holky, jaké používáte krejčovské pravítko - křivítko? Já mám jen 30cm obyč pravítko ještě ze školy a hádám, že mi brzo přestane stačit 🙂

katkaela
4. dec 2011

@ivuska.h no úžasné! 🙂 Ako sú riešené tie kalhotky pod sukničkou? Takto mi to príde že je tam len taký prehnutý pruh pleteniny s otvormi na nožky na boku.

terezita
4. dec 2011

@animal juu ta je paradni! 😵 slinty slint!!
@ivuska.h hihi ja taky pocty deti nekomentuju, mam doma jedno a ma hader taky tak na 3.. 😀 vypada to paradne!
@boudova ja mam taky skolni pravitko.. 😅

mehlo
4. dec 2011

@boudova já mám klasické krejčovské pravítko i s křivítkem 80 cm tady tohle http://www.galanterka.cz/index.php?seo=krejcovs...

boudova
4. dec 2011

@terezita 😀

@mehlo to vypadá dobře, to si musím taky sehnat

ucitelka70
4. dec 2011

@palosek ja som ešte soft nešila, možno zato mám veľké plány, teda zips sa zle všíva do nich?

palosek
4. dec 2011

@ucitelka70 já myslím, že stejně, jako všude jinde 😉 Ze softu se šije dobře 🙂

lenasss
4. dec 2011

tak moje dílo 😀 😀 😀 😀 😀 to bude teda vážně něco 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
4. dec 2011

@boudova ; @terezita Já dokonce nemám ani to školní, mám jen krejč. metr - resp. většinou ho nemůžu najít 😀 😀 😀 Na rozměřování patentek mám malinký pravítko ze své 1: třídy dlouhé 20 cm a široké asi 2 cm 😀 😀 😀
Mě ta krejč. pravítka přijdou tak strašně drahá:(
@lenasss Bomba!!! Teď jsem klidná, že to nebudu mít úchylný sama 😀

maly_prcek
4. dec 2011

Holky, odkud máte tu reflexní paspulku?
A kde vzít vodovzdorný zips???

AD STŘIHY... Kdybyste chtěly, my máme rodinný web a tam by určitě šlo zřídit další stránku se střihama... Místa je tam dost, manža rád programuje, tak by tam něco hodil... V googlu nás to nevygooglí, tak by to mohlo pouze pro zvané... Nebo to nějak zaheslovat?

caramilla
4. dec 2011

@maly_prcek Reflexní paspulku i voděodolné zipy máme z VTC 😀
Minihromadu chystá teď @mehlo, někde tu byl link na tabulku, není to tak dávno 😀

maly_prcek
4. dec 2011

@caramilla Dík, puspulu jsem našla, ale zdrhovadel mrtě a to správné nevidim... http://www.vtc.cz/cs/kategorie/19/zdrhovadla

caramilla
4. dec 2011

@maly_prcek my jsme je prve taky nenašly:D
http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/66860/zdrhovadla-w...
mají ještě nedělitelné, cca 16cm a více
http://www.vtc.cz/cs/kategorie/1905/zdrhovadla/...

michamicha
4. dec 2011

čus,
jsem dneska začala šít konečně ten kapsář na postýlku pro mrňouse, jako bude vypadat fááákt dobře, teď čekam až se vrátí manžel od našich a zabaví synátora, abych to mohla došít 🙂 večer ještě stříhnu látku na ty závěsy a možná to i stihnu ušít, to by bylo fajn 🙂 akorát na ně mám málo tý látky, takže to bude zase improvizace 😅
jo a vlastně jsem ještě malýmu všila do rukávů u pyžama bavlněný rukavičky, aby se v noci nedrápal, teď má zase hroznej ten ekzém, rostou mu horní trojky a do toho je i nachlazenej, tak si zase užíváme ☹

lenasss
4. dec 2011

prosím vám mám takový blbý dotaz jak velké šijete ty pytle na pleny z PULu jsem koukala na net ale moudrá z toho nejsem 😒

alinn
4. dec 2011

@caramilla 😀 😀 jsem byla zvědavá jestli to půjde..a byla to docela rychlá záležitost 😎 (na to mám školy 😉 ) a hele já myslím, že nás bude víc co budou mít úchylný sovičky ne jen ty a @lenasss 😀 😀 😀 a tý jo..caramillo, já jsem na tu tvoji sovu zvědavější než na tu svoji 😀 😀

alinn
4. dec 2011

@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss @crawler @zojec ..holky co šijete kalendář..teda tašku. Střádáte si "dny"..nebo šijete každý den? Já teda sovu mám nalepenou od včera a dnes ji budu přišívat (doufám)..tak snad se bude dařit každý den těch patnáct minut vyšetřit..no i když ta sova mi zabrala určitě víc jak 15minut 😀 😀 😀

alinn
4. dec 2011

@lenasss a koukalas na anavy.cz? tam má ivuška napsaný velikosti pytlů co prodává a i kolik se tam vejde anavy plenek

crawler
4. dec 2011

@alinn 😀 tak já zrovna pářu gumu z těch soft gatí na manžu, takže mám skluz 4 dny a ještě ani nemám vybraný látky 😀 ale já to doženu!!! 😉

kamishek
4. dec 2011

@alinn já jsem po operaci, takže spíš zatím každý den zkouším sedět, jestli už to půjde nebo ještě ne... no, a zatím ne, takže mám zatím 4 dny skluz 😀 (a u ostatních rozdělaných věcí je ten skluz ještě mnohem větší 😎 )

boudova
4. dec 2011