icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
19. dec 2011

@macin73 asi nejradsi mam 1/2009 a pak jeste dost siju z 1/2008, 2/2005 a 4/2006

macin73
19. dec 2011

@terezita díky moc, jdu to prostudovat 🙂

medvi11
19. dec 2011

@rebelie tak super primářka! Ale přála jsem ti rychlejší průběh...třeba mimčo čeká na jiné postavení hvězd 😀

Chválím RAGOS...včera Z.objednal stroj a dnes mi ho dovezli přímo z Ragosu, prý mají s přepravci špatné zkušenosti...

macin73
19. dec 2011

@medvi11 Nojo, mě ho pošta dodávala víc jak týden... a když jsem s nimi mluvila, prý jsem nebyla jediná...

macin73
19. dec 2011

Ještě dotaz k Ottobre... když píšou, že je časopis třeba finsky s německým návodem, tak to bude srozumitelný (finsky samosebou neumím, německy o dost líp než anglicky)? Nemáte někdo zkušenosti? Bojím se, abych té angličtině rozuměla.

macin73
19. dec 2011

Jinak abych nevypadala jako úplný pablb 😕 , tak tu angličtinu mám taky slušnou (šla jsem i na státnice, ale o fous je neudělala), ale prostě němčina je můj skoro druhý mateřský jazyk 😀. I když v té šicí terminologii asi budu mimo i v té němčině, což? 😎

sufik1
19. dec 2011

@macin73 já tomu taky zas tak nerozumím a upřímně řečeno to ani moc nečtu. Můžeš si zadat jakou chceš jazykovou verzi. já mám ráda 1/2006. záleží jestli na kluka a nebo holku
@rebelie držím palce. Mně udělala hamiltna v pátek(a ani se nezeptala kačena sadistická) a kontrakce jsem měla až v pondělí ráno a odpo byl malý na světě.

macin73
19. dec 2011

@sufik1 Na holku... zatím 😀

terezita
19. dec 2011

@macin73 ja mam skoro vsechny ottobre v nemcine. a ty co v nemcine nebyly, ty mi prisli v anglictine a byl k tomu nemecky preklad

palosek
19. dec 2011

@caramilla jj, ty z Fleru jsou super, je to raz dva hotové, dík za radu. Ty druhé do toho lisu jsem zkoušela stlačit kleštěma, a vším možným, leč marně 😝 😀 Leda je prostě zašít, ale to se mi nechce, když jsem už zkusila ty "flerové" 😀 😀
@mehlo už se těším na fotečky 😀
@ivuska.h segře právě riciňák + půlka slivovice + meruňkový kompot pomohly. Sice né hned...pořadně se vyprázdnila, šla spát, ale asi za 2 hodiny ji probudily bolesti a už jeli...cestou ale 7x stáli 😀 😀 😀 (bolesti).
Malý je úúžasný...no jako miminečko maličké a po dlouhé době dítě-chlap v rodině 😀 😀

palosek
19. dec 2011

@macin73 Ottobre 4/2010 (teda myslím, knoflíky http://www.fler.cz/zbozi?ucat=99342...na radu car. Byla jsem z nich nadšená, v lednu chci objednat další, vzala jsem jich jen pár na zkoušku... 😀 😀
@caramilla bylinkové čaje...záleží asi jak moc by jich dítko vypilo...jasně, že je lepší si namíchat bylinky sám, ale my kupujem porcované čaje pro děti (takové ty směsi...při nachlazení, dobrý spánek...a tak). V lékárně nám i lékárnice poradí, co a kdy...takže si myslím, že v přiměřené míře bylinky dětem neublíží. 😉

medvi11
19. dec 2011

Před chvílí dojela PPL, neposlali ani SMS, že dojedou, prý nestíhají 😀 kdyby psali, ani prý nevyjedou...dovezli dětem trampolínu. Měli jsme půjčenou od sousedky a furt na ní skákali, Jana ve cvičení taky trampolínu miluje, tak snad udělá radost.

@palosek super souprava! Ta čepička je taky ta z 4/2010 bez uší nebo je to jiná? A kabátek je celopodšitý nebo jen tělo nebo jak?
@rebelie nedáš si ještě jedno ricinové kolo?

caramilla
19. dec 2011

Bylinkové OT - Dneska mi zrovna švagrová říkala, že hlavně ať nekupuju jitrocelový sirup, že může způsobovat alergie, že jsou v něm agresivní pyly. Něco asi jako ten med. Prý tak od tří let radši.
Co si o tom myslíte?
Z lékárny mi přinesla nějakou bylinkovou mast s obsahem tymiánu atp. na masáž hrudníčku. Tak snad bude tato noc lepší.
Tchýně mi samozřejmě poradila na noc dát kapky do nosu, mukosolvan a ještě k tomu paralen 😝 A když jsem argumentovala, tak řekla "ale já si taky beru paralen na noc, když mi není dobře, to je normální, pak se po tom líp spí" a já "ale já si zase nikdy žádný lék neberu, když vysloveně neumírám bouzněním z horečky nebo nesnesitelnou bolestí..." , no, poklepala si na hlavu a už jsem se o tom nebavila:(

@rebelie Já jsem moc ráda, že jsi chytla tak super primářku!!!! Tak ať tě má i na porod a ať se do středy vše rozběhne!!! Já tomu věřím!

sussanah
19. dec 2011

@rebelie tak alepson ze primarka byla fajn a ze mate jeste dalsi dva dny. Takze premlouvej premlouvej a v utery vecer dalsi ricinak 😉

terezita
19. dec 2011

@caramilla ja to o jitrocelu taky slysela..
jeste v noci hodne vetrej a mokry rucnik na topeni.. jinak uz me nic moc nenapada.. em. ted bojuje se 40 horeckou..

ucitelka70
19. dec 2011

@animal dáš link na sedačku?

macin73
19. dec 2011

@palosek Díky. A máš velikost 36 s očkem, odhaduji, že? Nějak si nedovedu představit, jak se přišívají ty bez očka?

ofelieee
19. dec 2011

@caramilla na rýmu nám ještě pomohlo rozčtvrtit cibuli, dát každou čtvrtku do kapesníku a zavěsit na postýlku okolo hlavičky, jak to celou noc dýchá, tak to hezky protáhne (ležím hned vedle a měla jsem rýmu zároveň s Kubou, takže jsem si empiricky ověřila, že je to prima 🙂 )

sinala
19. dec 2011

@caramilla já jsem dala jitr. sirup v 1,5 roce. Někde jsem to fakt četla, že jitrocel je pro děti nejlepší. Ale já z těchto věcí typu alergie na byliny nemám strach, med je mezi prvními jídly, které mažu na chleba dětem. Jsem, ze včelařské rodiny. A Andrej ve 3 měsících dostal i propolis. 😉

ivuska.h
19. dec 2011

@caramilla Tak udělej normálně jitrocelový čaj, to by mělo fungovat stejně, ne? Jinak když mi děcko fakt chrchle tak, že mám potřebu to léčit, je jitrocelový sirup nanic, tam je potřeba těžší kalibr, na vlhký kašel Mucosolvan (Bromhexin atd.) a na dráždivý Stoptussin... Lehké kašle neléčím nijak.

Med -- vůbec neřeším, zařazuju po tom ukončeném roce, nikdy žádná reakce v rodině nebyla. Proti tomu takový nevinně vypadající pomeranč nebo kiwi znamená u Klárky na týden olezlý obličej.

Tymiánku od Justu osobně ráda nemám, z pohledu aromaterapie je to něco jako atomovka na komára, pro děcka nevhodné, moc silné, lokálně dráždící... Výborný se mi zdá eukalyptový dětský balzám od Nobilisu, ten má složení bezpečné, narozdíl od toho jusťáckého. A pak borovicový koupelový olej od Nobilisu a na mokrou plínu k postýlce nakapaný Respirant, to je směs éteráků, taky Nobilis. Fakt mě neplatí za reklamu, přísahám 😀

palosek
19. dec 2011

@macin73 ke kabátku jsem dávala 45 s očkem, ty 36 mi přišly malé...tak třeba ke kalhotám zahradničkám, nebo sukýnce na zapínání, ale šly by i k tomu kabátku.
@medvi11 ta čepička je z 4/2011...je úplně jednoduchá, může být pod bradou na sucháč, na patentek, nebo jen tak volně...malá má už dvě 😀 😀
@caramilla tak paralen bych nedávala, jen na dobré spaní 😀 Ale mi to včera tchýně taky radila 😀 😀 😀 asi se rýma tak léčívala... Pokud nemáte v rodině sklony k alergiím, tak bych se jitrocele ani jiných bylinek nebála. Ale jestli Jasmí už hodně chrmlá (vrčí jí to vevnitř), tak bych zkusila Mucosolvan junior. Danielce to zabralo během 3 dní, a bylinky jako podpůrnou léčbu.
Med taky dáváme od roku. Vzduch provoním eukalyptem (do odpařovače...decentně.. 🙂

mehlo
19. dec 2011

@animal hm tak kdyby ses podívala na druhou stranu silnice, tak jsi mohla přijít na kafe. To SOS jsi měla asi tak 15 m. Chlap šel zrovna domů a ptá se mě, co se to tam děje, koho tam nakládá ta odtahovka a Petula na Vás čučel z okna. Když bych byla správná vesnická drbna tak jsem se tam šla podívat, a chlap mi to dokonce říkal at jdu zjistit co se to děje.

mehlo
19. dec 2011

@palosek no já bych ráda, ale počítač nechce dovolit, nějak stávkuje. Musíme asi celý přeinstalovat a bohužel zatím nezbývají finance na nový operační systém

rebelie
19. dec 2011

@medvi11 Dám si ještě riciňák, ale asi až zítra... dneska to nechám koňovi...
@caramilla Za tu primářku jsem taky ráda, fakt je to neskutečný rozdíl v tom, jak kdo věci podá... Koukám, že jste zase nemocní... já hlasuju pro jitrocelový sirup - když nic jiného, tak je to velká mňamka - pro mě je to chuť dětství 😀 (jiné argumenty nemám, v alergiích se vůbech neorientuju 😀 😀 😀)
@palosek Tak to má ségra dobrý, mě riciňák skoro ani neprohnal... respektive trochu, až ráno...

animal
19. dec 2011

@mehlo no já byla odhodlaná po okolních barácích koukat po zvoncích na jména 🙂 prvně jsem čekala, co nám řeknou z asistenční služby...... pak zase pro co se rozhodneme no a kdyby to mělo mít dlouhého trvání, tak tě jdu hledat (to bys měla radost co?) bych ti asi pomohla péct cukroví 😀 jo a nějakýho mladého pána jsem viděla jít směrem na Jihlavu a koukal na nás 🙂

medvi11
19. dec 2011

@palosek Díky, byla jsem líná ten střih hledat a doma ho nemám, na tu ušatou mi to nepřipadalo a moc se mi líbí (tuším ji už šila i @terezita)

@rebelie nedala sis málo toho oleje? Četla jsem panák oleje, panák alkoholu doplnit do 3 dl džusem, ty jsi psala o půlce panáku...ale hlavně ti přeji, aby UŽ 🙂

@caramilla my taky jedem v Mucosolvanu (už víc jak týden,...přerušeně...) a statečně si to tu předáváme, teď kašlu nejvíc já ☹ Jinak éteráky jsou super, i ty mazací prsní masti.

@terezita tak malé přeji brzké uzdravení!

animal
19. dec 2011

@ucitelka70 tak já mám přesně tuhle, vsadila jsem na ten kvalitnější potah http://www.kasa.cz/pro-deti-zabava/koupit/13360... ale kupovala jsem ji jinde a teď nevím kde 🙂 a pak máme tu evolvu, co jsi ukazovala ten inzerát.

mehlo
19. dec 2011

@animal jo tak to byl mhd. říkal, že na tebe koukal a ty taky a zrovna sis sedala do tý odtahovky. to by byl teda fakt šoking, bys mi pomohla s těstama. Akorát na nás by ses nedozvonila, protože my žádnej nemáme. Máme okenní klepací zvonek.

rebelie
19. dec 2011

@medvi11 Dala jsem si půlku skleničky z lékárny, bylo to asi 20g (na ml přesně nevím). Málo mi toho úplně nepřišlo, ale můžu ještě zítra dokoupit...

zhrkz
19. dec 2011

Juuuuhuuu, hodvabny papier rulez!!!! Musela som si povzdychnut od radosti 🙂 dakujem vsetkym, co ste mi poradili ako na PUL 🙂
Inak, mam doma volnych asi 70-80m reflexnej paspulky (13mm) ;) takze ak mate niekto zaujem -> 1,0 E za meter. Idealne osobny odber v BA, ZA, MT, pripadne vo vacsom mnozstne sa oplati aj postovne platit ;) Dajte mi vediet do IP.