Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@idris ak sa šije z pevnej látky, ja napr. zvyknem začisťovať šikmým pásikom, ale ináč aj ja pružným úpletom -tričkovina
holky jdu si taky pro radu - Kubovi jsem ušila fleecovou kuklu, je prima, ale přijde mi, že by mohla trochu profouknout a na konci ledna jedeme na hory, tak jsem si řikala, že bych mu ušila ještě nějaký něco proti profouknutí. No a teď co - mám doma kus softshellu, ale přijde mi, že další kukla by nebyla ideální - ten sš není pružnej a navíc není potřeba, aby to bylo až na krk. Myslím si na nějakou takovou vlastně kapucu zapínací vepředu, že bych dala stahovací šňůrku kolem obličeje i kolem krku... ale přijde mi to trochu divoký... nemáte některá nějakou zkušennost / nápad / radu? Děkuju...
@papajka7 ty si zhánala vttedy šitie dvojihlou? tu som našla niečo, aké majú byť dolné cikcaky - http://www.makeit-loveit.com/2011/05/sewing-tip...
😵
@terezita teraz som chcela na tepláky a na sukničku pre malú ako ja mám strašnú fantáziu len to neviem všetko pozháňať čo by som chcela porobiť 😀 😀 a zase som aj obmedzená limiotm€ ako asi každá z nás 😅
do teraz som zháňala po sekáčoch kúpila som nejaké staré tepláky či mikinu odpárala a použila ale už by som chcela nové nech to má pekné keď to bude nosiť ... No mne patent pomúkli iba ako na rukáv prešitý ale ja ho skôr na metre potrebujem však zošijem si ho sama 😀 😀
a ako pozerám riešite šitie 2 ihlami to asi musím mať dole aj dve špuľky či ako sa to volá , že ???
@idris pri dvojihle dole v chapači na cievke máš iba jednu niť a hore sú dve, pozri ten link hore vyššie
@ucitelka70 až teraz som si to všimla ďakujem za rady .
@idris no teoreticky ho taky muzes smiknout ze starych teplaku, pokud ten patent u vas nikde neprodavaji. no anebo taky usit holt na teplaky tunylek a navlect gumu.. (to jsou varianty mene financne narocne..)
@veronik77 kdyz bude neco prebyvat, tak potom hodim echo (uvidim, mozna obetuju neco z toho, co jsem nasyslila.. jsem se tam docela rozjela 😀 ale to uvidim az v realu, co dorazi..)
@anielik no tak som našla foto staronovej sedačky
@ucitelka70 dakujem dobre to ma rozpisane 😉
inac capajdy hotove,len su ako skala,treba ich zanosit,a mam uz konecne dositu tu mikinu z lamy,este horuca novinka,vsade trcia nite,ale uz sa v nej hrejem,je uzasna,len som si tu na tomto fore zvykla tak na aplikacie,ze mi na nej veeeelmi chybaju,daco si to pyta ozdobit,zajtra vyfotim a poradoite co by ste vy dali ok?
@ucitelka70 wau to si si dobre zamakala,ale vyslo ti to,krasne 😵
@terezita aha tak to jo. U nás je akorát Prior a tam jsem fakt na patent nikdy nenatrefila, akorát na šílenou tričkovinu, co se nedala skoro zpracovat. Patent tam měli právě ten hotovej od Stoklasy. A já brečím protože mi došlo žebro co jsem měla jako patent od Terky ze ŠD a už ho tam nemaj. Jen v hnědý barvě a já potřebuju smetanovou. Tak ted koukám, kde ho objednám.
@papajka7 ja som objednala len 1 m lamy šedej, teraz mi je ľúto, lebo viem, že mikču to nevyjde, potom som rozmýšlala, že takú tuniku bez rukávov - na tričko či rolák by sa hodilo.....
maminky dievčatiek, máte už tutu sukničku? http://www.makeit-loveit.com/2009/01/anyone-wan...
😅
děvčata prosím hodí se ty reflexní nažehlovačky z engrosu i na mikiny nebo trička?
akorát se Štěpán hned bouchnul tkaničkou od kapuci, jak jí natahoval, ale až mu na to nažehlím pirátskou lebku, tak ji zase vezme na milost 🙂
Prosím holky ze Slovenska - máte možnost poslat FM přes někoho do Čech? prošvihla jsem objednávku přes terezitu... díky 🙂
pls help!!!! zakládám kámošce džíny a malej mi asi rozšteloval stroj, protože mi to divně šije, podle návodu ke stroji je Napìtí vrchní nitì je pøíliš malé
- většete napìtí vrchní nitì
- jestliže vrchní nit je viditelná i z rubové strany, je napìtí vrchní nitì
pøíliš malé
Na rubové stranì látky by mìla být pozorovatelná pouze spodní nit,
kdežto na lícové stranì pouze vrchní nit
14
já měla napětí vrchní nitě vždy 4,5 a šilo to krásně, ale teď to šije blbě, že ta vrchní nit je vidět na rubu 😠
jak máte nastavený stroj vy?
@michamicha může to být jehlou nebo jestli jsi projela více vrstvama(boční švy ) to ti mohlo taky rozhodit napětí.
ideálně hodit napětí na nulu a na kousku si vyzkoušet aladit.Každý stroj je v tom jiný materiál je jiný.Zkus si trošilinku povolit spodní napětí
@lillyzelvicka já už to tady zkoušim skoro 3/4 hodiny a vztekam se u toho 😠

@terezita a sú ti patenty aj v nejakej rolke ??? alebo len na rukávy ??? no a ak úplet tak aký ?neviem si to nejako predstaviť lebo keď počujem slovo úplet tak ma napadne iba platený pulóver 😅 😅 ja sa v tom nevyznám a ak zháňam niečo tak neviem ako sa to volá a len tápam, a v galantérkach majú zo mňa zábavu 😀 😀 😀