icon

Skúsenosti s hudobným kolotočom nad postieľku?

veronikah96
9. jan 2025

Ahojte maminy, akú máte skúsenosť s hudobným kolotočom nad postieľku? Pomáha uspať bábo alebo je to zbytočná kúpa? Keď ste kúpili, s akým ste boli spokojné? (Časový interval melódie, točenie, poprípade hlasitosť)
Ďakujem za každý tip 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lucia13022023
9. jan 2025

U nás to bolo len na okrasu, malému sa ta melódia nepáčila. V 5m sa naučil stat v postieľke čiže išiel preč. 2x by som ho nekúpila.

daniela1911
9. jan 2025

Moja ho mala rada, ale púšťali sme jej ho skôr neskor.. mal jemnú melódiu a svietil na strop. Aj keď neskor stála v postieľke, chcela ho mat pustený. Je to individuálne. Ja som zas nikdy nepoužila prebaľovací pult.

veronikah96
autor
9. jan 2025

@monsterablue práve preto sa pýtam na skúsenosť...každý okolo má inú, niekto hovorí, že bábätko hneď krásne zaspáva a veľmi si chváli, niekto naopak, že to skončilo skôr ako len doplnok nad postielkou. Väčšinou si to chvália tí,ktorým bábo zaspáva v postieľke v podstate samo...

kikusenka1
9. jan 2025

Dostala som ho a ta hudba mi liezla neskutocne na nervy tak ako som ho zmontovala o pár dní som ho demontovala

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
fiafia
9. jan 2025

@veronikah96 moja dcéra spavala v postieľke od roka a kolotoč milovala. Pamätám keď raz večer došli baterky a zrovna sme doma nemali, strašný cirkus to bol. Z kolotoča jej ostala časť, ktorá premietala hviezdy a dlho,dlho ju mala na posteli. Dnes má takmer osem, stále miluje lampičky co premietajú hviezdy,vesmír. Plysakov co to majú na brušku ma XY a nikdy ale ozaj nikdy nezaspava potichu. Miluje tie melodie na spanie. Teraz máme takú cry baby bábiku, hraje melódie a svieti. Takže su deti a deti. Treba vyskúšať co bude vyhovovať vášmu.

veronikah96
autor
9. jan 2025

@monsterablue ved práve a nechcem kúpiť zbytočnosť, doslova ako len doplnok ,ktorý aj tak odmontujem po pár dňoch, preto si robím "prieskum" 🙂

kacenka396
9. jan 2025

@veronikah96 my mame taky čo svieti aj na strop, také hviezdičky. Dcérka ma akurat 4 mesiace a každý večer musíme zapnúť. Pokuká sa, ale nezaspi pri tom. Ma melodie také uspavanky alebo zvuky prírody. Sú to prijemne melódie, ale ked uz je unavena musíme vypnúť, inak pri tom nevie zaspať...tak isto to bolo aj pri staršej dcérke, pokukala pred spaním.

veronikah96
autor
9. jan 2025

@kacenka396 keď ukladám malú po kŕmení,už je v takom polospánku, ale presne preto sa aj pýtam na skúsenosť ostatných, lebo aj na to som myslela,či ju to akurát namiesto uspatia nezobudí a nebude to mať presne opačný efekt...

cyberk
9. jan 2025

Mali sme, ale ja som jej to nepustala na uspavanie, boli tam moc divoke melodie, skor ju to prebudilo, pustala som to cez den, ked som potrebovala nieco spravit 🙂 neskor, ked stala, si to tam sama prepinala. No ked uz to zacala tahat, tak som to predala 🙂 za mna super vec
Na uspavanie som pustala ine melodie a dodnes tak zaspava.

macka10
9. jan 2025

@veronikah96 ja mám 3 deti a na kolotoč nedám dopustiť. Ale teda v žiadnom prípade pri to nezaspávali. Vždy sme ich ako bábätká dali pod kolotoč a oni sa zo začiatku iba pozerali, neskôr kopali nohami a výskali pri tom o dušu. Takže ich to krásne zabavilo.

petamich
9. jan 2025

U nas presne tak isto ako u vas @macka10 🙂 a to sme mali vizualne gyc ale melodie boli super

veronikah96
autor
9. jan 2025

My máme ten problém, že malá aj pekne zaspí, prespím celú noc,ale kým nie je v takom hlbšom spánku a zobudí sa, je potom ťažšie ju znova uspať. Pod sebou ale máme tak hlučné deti susedov, ktoré niekedy začnú vystrajat presne vo večerných hodinách, keď ju dávame spať a rovno sa strhne zo spánku a môžeme uspavať zase... preto som si chcela trošku pomôcť tým kolotočom,ale keď ju má ešte viac vyrušovať/budiť, tiež to nie je výhra...

kacenka396
9. jan 2025

@veronikah96 kolotoc je skôr na zábavu, ako na uspatie...u nas pomaha ked sa zobudí dat k sebe do postele, potuľkať a trosku rukou ťapkať po zadočku a hneď zase zaspí.

ivangeline
9. jan 2025

Pri prvom bol a odišiel. Nie je to úplne odveci mať ale zas ani mega praktické.. ;D
Môj to mal rad, lebo sa na to pozeral z postele. :D V postieľke spal len v noci…

lienka.7
9. jan 2025

@veronikah96 prvá ho neznášala, druha zboznovala...mala som aj tu "hviezdnu oblohu", ju ta hudba uspavala... plus bolo aj to tlmené svetlo. Iba som ju dala do postieľky, pustila a malinka sama zaspala. Co pri prvej nehrozilo, tam som ju uspavala aj 2 hod.🤦‍♀️

thereisabear
9. jan 2025

Na uspatie skôr niečo s bielym šumom ako kolotoč, ten je skôr na zábavu.

veronikah96
autor
9. jan 2025

@lienka.7 u nás problém s uspatim ako takým nie je, len už presne viem, že nás bude čakať druhé kolo,keď už počujem vrieskat/dupat deti pod nami ako zmyslov zbavené a malú som len tesne pred tým cirkusom uložila a ešte nespí tvrdo :/ a potom už to jasné nejde tak pekne ako na prvýkrát, lebo predsa len už spala a kvalitne sa strhne zo spánku...

andrea_82
9. jan 2025

U nas bol kolotoc tiez skor na zabavu, nikdy pri nom nezaspavali. Mame taky, kde je aj biely sum, vyskusaj mozno ten. https://pompo.sk/fp-novy-kolotoc-nad-postielku-...

malaopicka
10. jan 2025

U nás dme využili kolotoč nás prebalovacim pultom a aj nad postielkou. Mali sme ho tam do cca 8 mesiacov, úplne ho miloval. Nás pult som kupovala kartónový little dutch a nad postielku som si dala vyrobiť na mieru a máme ho aj odložený ako pamiatku. Za mňa jedny z najlepšie investovaných peňazí, čo sa týka “hračiek”, ktoré sme kúpili ešte pred narodením.

klejkaez
23. jan 2025

@veronikah96 za nás topka až do 10 mesiaca 😃