Tipy na prvé topánky pre dieťa
Ahojte, mala mi začína(bude mat 11 mesciacov) chodiť, poraďte nejake prvw topánočky, co nevyzuje, nezlezu jej z nohy, a aj samozrejme nejake vhodne na nožku, dakujem za kazdu radu
Musíš vyskúšať, ktoré budú sedieť na nohe, Protetika sú fajn.
Topánočky potrebuje až keď už bude sama chodiť vonku, kým len skúša chodiť doma, nechala by som naboso, max. protišmykové ponožky
na leto su super kozene capacky, take s dierkami ako sanadalky. Pre zacinajucich chodcov mi uplne stacili (obe sa ucili chodit v lete). A potom už len skúšať, čo sadne
@emiky tiez som išla do obchodu na istotu, mala som vybraté ale nakoniec môjmu decku sedeli jedine topanky od úplne inej značky....ešte šťastie ze som to neobjednávala . Takisto s druhými topánkami...chcela som geoxy - nezapli sme ich.
Prvé kroky nejaké barefoot - odskusane v predajni
Na doma nič, na von treba ísť do špecializovaného obchodu (ježko bezko napr) a tam vyskúšať. Ťažko radiť. Každé dieťa má nohu inu, sestrine deti mali wandy, môjmu malému nesedeli, ten mal ddstep.
Pozri si sandálky Richter, moje deti ich všetky mali na začiatku, sú výborne aj na klenbu.
Choď do malej predajne detskej obuvy. Tam sa ti aj skôr povenujú (mysli však na to, že tvoje dieťatko poznáš najlepšie ty a oni nevedia odhadnúť či chodí zle alebo dobre do takej miery ako ty) a hlavne teda máš tam priestor a čas skúšať kadečo. Ver mi je dosť možné, že toho vyskúšaš naozaj veľa. Radšej ale veľa skúšať (obe topánky a nech sa aj veľa prechádza v nich) než potom ľutovať a hlavne keď takéto položky sa pohybujú okolo 40-50€. Musíš si všimnúť hlavne šírku palcov, členku a výšku nardu. Za mňa najlepší trik je vybrať z topánky vložku a postaviť na ňu dieťa tak, aby sa neopieralo a stálo poriadne na oboch nohách. (Nožička sa takto rozloží na svoju dĺžku aj šírku, čudovali by ste sa ale toto vie spraviť rozdiel aj pol centimetra) Na šírku nemôže byť vložka o veľa užšia ako noha, ktorá na nej stojí. Čo sa týka oblasti palcov tak tam ten priestor musí určite v oblasti šírky byť. Nad najdlhším palcom musú byť až do konca vložky priestor cca jeden prst. To je jeden cm. Takže keď je o niečo menší alebo väčší či rovnaký tak to je dobre. Tento nadmerok musí byť minimálne 0,5 ak chcete aby topánočka vvydržala nejaký ten čas a aby z nej dieťa nevyrástlo hneď. Najviac centimeter a pár milimetrov. Ak to všetko sedí tak obujte obe topánky. Päta by mala byť poriadne obopnutá. Trochu priestoru voľného je fajn ale nie tak aby sa topánka viditeľne posúvala. Nech dieťa poprechádzať a teda skúšať a skúšať kým to nebude vypadať fajn. Toto je aktivitka kludne aj na viac ako hodinu ale obuv je proste základ. Môže sa stať, že proste v ten deň to dieťa už nebude vládať a musíte prísť opäť. Naozaj odporúčam maličké predajne aj keď výber majú menší na toto všetko máte priestor. Širšie nožičky odporúčam D.D. Step. Biomecanics al. Garvalín (tá istá spoločnosť) stredné geox ciciban alebo Protetika. Užšie richter, superfit. Iné modely ale môžu sadnúť rôzne. Postupne z vekom sa tá nožička mení väčšinou chudne tak netreba ostať len v jednej značke a zase proste len skúšať.

Smer obchod a tam zmerat nozku a len skusat skusat skusat...
Ja som si bola na 100%ista ze pojdem do d.d step alebo protetiky.na moje prekvapenie z tychto znaciek sme neobuli ani o dve cisla vacsie cislo nez vyslo na meradle.lebo nart ju nepustil... jedine co jej sadli boli podologicke garvalin ktore aspon ako-tak splnali mnou zadane kriteria.. brala.som rovno dvoje tenisky jedny platene druhe kozene a sandalky ma geoxy.