Topánky Barefoot verzus klasika - zhrnutie

zuzinka18
13. mar 2016

Ahojte maminy, viem že je tu milión takýchto otázok no už som toho prečítala veľmi veľa a čím viac čítam, tým mám v tom väčší zmätok.
Syn má 11 mesiacov, chodí okolo nábytku a za ručičky. Keďže si ponožky stále vyzúva, potrebujeme niečo n a obutie. Kúpila som mu Rak prvé topánočky, sú celkom mäkké len také mi prídu neforemné a keďže aj štvornožkuje, zavadzajú mu, tak hľadám niečo iné. Pozerala som tie capiki alebo little blue lamb, pediped , liliputi a veľa iných v podstate mi je jedno akú značku len mám v tom veľký hokej.
Papučky do interiéru viem vybrať ale čo na von? ešte nechodí sám ale o chvíľu bude, tak aké vybrať topánky na jar a na von? lebo sa mi to zdá strašne tenké, a keď prší nepremoknú?
Prosím napíšte mi ak sa niektorej chce také nejaké zhrnutie čo je na von a čo na dnu, resp. čo používate vy.

Ďakujem krásne

bosoriak
13. mar 2016

@zuzinka18 Obe moje dcery sa ucili chodit v tych najklasickejsich topankach - pevna pata, po clenky, kozene. Chodit sa naucili, ploche nohy nemaju.
Viem, ze vyvoj ide dopredu a ze su stale nove a nove trendy, ako je to spravne a ako nie, ale pride mi to viac ako vytahovanie penazi za nekrestansky drahe topanocky pre deti, ktore naozaj vyuziju par tyzdnov. Podla mna sa dieta nauci chodit vo vsetkom. Pripadne si vygoogli nazory ortopedov alebo sa spytaj svojho lekara.

mandala77
13. mar 2016

je skupina na koníku kde Ti baby poradia ohľadom barefoot pre deti: https://www.modrykonik.sk/group/4501/detail/

seahorse27
13. mar 2016

My mame na chodenie vnutri Liliputi cellokozene capacky, na von som kupila Little blue lamb uz normalne s podrazkou clenkove, ale mame aj par imidzovych tenisiek - tie mu neplanujem davat casto. Dcerka chodila odmalinka v topánkach s klenbou, prevazne Protetika a ma ploche nohy, tak teraz pri synovi idem na to trochu inak a uvidíme, co z toho bude...

hrjanka
13. mar 2016

Nie je az tak jedno, aku znacku kupit. Niektore su na uzku nozku, niektore na siroku. Takze prvym krokom by malo byt premeranie nozky synceka v stoji, ked ju ma zatazenu. Odporucam sa supnut do skupiny Bose nozky, prip. je tu aj skupinka Barefoot, tam ti baby uz blizsie poradia. K tej zime odspodu - existuju navleky na topanky - znacka stonz, prip. aj Puddy Muddles, ja som ich nepouzivala, ale v tych skupinkach mamicky pouzivali, mozes is tam najst ich skusenosti. Okrem toho, nemusis nutne davat vonku boty s kozenou podrazkou, moja mala nosila par dni vonku capacky (zacala chodit na jesen) a ako sa ochladilo, kupila som jej topanky na gumenej podrazke a behala v nich, kym nebolo vonku cca 10 stupnov, potom som uz dala cizmicky.

krupidlo
13. mar 2016

ja som mojmu kupila bags boots, nedam na ne dopustit, sice sme objednavali z anglicka, ale su uzasne, makka podrazka, do cca -10 °C, absolutne nepremokave... maly je v kazdej mlake a kludne ho necham, pretoze ma uplne suchu a teplu nozku. chodi v nich pekne... ja vidim teda hodne velky rozdiel medzi topankami s tvrdou podrazkou a tymito.. v tych co som mu kupovala predtym chodil katastrofalne.
a na take bezne nosenie som mu kupila z tejto stranky, konkretne tieto
http://www.capacky.sk/detske-topanky-freycoo/20...
mali sme ich aj v snehu, nepremokli... podrazka makka, su teplucke, nozky mal vzdy teplunke. chodi v nich velmi pekne. lahko sa obuvaju, nevie si ich sam dat dole, nam velmi sadli 🙂

peip
13. mar 2016

My sme sa naučili chodiť v Little blue Lamb a pokračovali sme s Tikki Shoes a sme úplne spokojní! Malý nezakopával, krásne bežkal, ani nevedel, že ma niečo obuté a keď som videla ako deti kámošiek ťažko bežia, resp. dvíhajú vysoko nohy v tých tvrdých vysokých nehybných papučkách, tak som si povedala, že som sa rozhodla správne! 🙂

sharon1
13. mar 2016

Tu v Rakusku sa radi:
1. topanky kupit az ked urobi dieta samostatne pribl. 20 krokov!
a aj to len na von, doma len protismykove ponozky.
A tie ropanky samozrejme, ze musia byt ohybne najl. barefoot.
A topanky napr. v kociku al. pri dlhsej ceste autom vyzuvat. Detska nozicka sa stale vyvija, mohla by sa deformovat.

marionmarion
13. mar 2016

za mna jednoznacne barefoot. Nosi nielen dieta, ale uz aj ja a je to neskutocny rozdiel. klasicku topanku by som uz neobula. Barefoot obuv je nielen zdrava, ale neskutocne pohodlna, je dostatocne siroka, ohybna a ma tenku podrazku, cize pri chodzi prirodzene pracuje svalstvo, ktore drzi klenbu chodidla a noha sa opiera do prstov, ktore nie su stalecene. Moj syn dokaze vo svojich barefootoch vyliezt aj na strom, nebrzi ho v tom tvrdost topanky. Na von sa daju tiez obuvat capacky len s gumenou podrazkou napriklad Tikki shoes. Alebo su este dalsie znacky barefoot topanok ako Verbaudet, ci Shooshoos alebo kidofit. Vsetko o barefoot sa dozvies v skupine Bose nozky, zdrave obuvanie nasich deti.
https://www.modrykonik.sk/group/4501/