Ulitka verzus miimi perinka

9gabi9
18. aug 2021

Ahojte.

Poprosím o radu. Potrebujeme dcérke (3m) vymeniť zavinovačku za niečo, do čoho ju budeme môcť pekne zavinut (budi sa rukami a má rada ak ma aj nôžky v jemných mantineloch), avšak aby jej v tom nebolo teplo + malo to spevnenie na chrbáte. V rychlozavinovačke, do ktorej ju balíme teraz (v kombinácii s bavlnenú plienkou), je jej teplo a začala sa v nej neskutočne potiť.

Zvažujeme:
1. Ulitku xxl zo stranky ulitka.sk. Je síce až od 4mesiacov ale to by sme už nejako zvládli. Mám k nej dve otázky:
- vystuz na chrbát je pevná? Nieco ako kokosová vložka?
- dokáže bábätko v nej jemne hýbať rukami alebo je zavinutie pevne (ako v zavinovačke swadle me)?

2. Mimi perinka:
- príde mi že vložka na chrbte je z mäkkej vystuže. Je to tak?
- je zavinutie také, že si z nej bábätko nevyberie rúčky?

Za odpovede/názory/skúsenosti vopred ďakujem
- je

mamamasama
18. aug 2021

Ulitka...mali sme mimi a maly v nej nespal ani raz...nezavinulo ho to poriadne...zbytocne vyhodene peniaze...na chrbte mala tu makku vystuz a maly rucky nevybral, ale nebolo to dobre... to je jedna z tych novorodeneckych veci, ktoru lutujem, ze som kupila

9gabi9
autor
18. aug 2021

@mamamasama
Ďakujem

majkaaa318
5. sep 2021

@9gabi9 aku ste nakoniec vybrali ak sa mozem opytat? My mame teraz pre maleho (6tyzdnov) tu mensiu mimi perinku, ale budeme potrebovat coskoro nieco vacsie. Teraz sa mi na mimi nepaci, ze sa v noci v nej casto zosuchne nizsie a potom ho to skrti pod krkom. A tiez byva v nej casto spoteny na chrbatiku.

olivia1425
5. sep 2021

@9gabi9 ulitku som nemala ale mam skusenost s mimi perinkou
Mam velmi rada mimi vyrobky, ale v tejto nasa nechcela byt
A nema pevnu vystuz na chrbat

9gabi9
autor
16. sep 2021

@majkaaa318
Nakoniec sme kúpili perinkovu ulitku xxl zo stránky ulitka.sk
Neviem to porovnať s mimiperinokou, ale milo ma prekvapila komunikácia a ochota pani majiteľky (po tom ako som jej napísala mail s otázkou) a tiež ústretovosť a prispôsobenie ulitky našim potrebám. Po doručení ulitky som bola milo prekvapená - kvalitný materiál, profesionálne ušitá ulitka, premyslený každý detail. Nie som krajčírka, ale na produkte je vidieť, že je premyslený každý detail.

Určite odporúčam 🙂

Čo sa týka tvojich pripomienok:
- aj naša dcérka sa v perinkovej ulitke zosmykuje dole. 1-2x za noc ju musím rozbaliť a posunúť. Ale to sa nám dialo aj v starej perinke.
- taktiež sa v ulitke potila, keď boli teplejšie dni/noci, ale podstatne menej ako v starej perinke. Predpokladam, že pocas chladnejších dní/nocí sa nebude potiť alebo len minimálne

V prípade ďalších otázok kľudne pis do správy