icon

Výbavička pre aprílovo-majové bábo

kobylka002
12. feb 2025

Ahojte,náhodou tu nenájdem mamičku ktorá rodila koncom apríla/začiatkom mája termín nieje ešte úplne istý keďže pôjdem na plánovaný cisársky ,ale buď koniec apr. alebo začiatok mája je už istý,ale ja mám normálne chaos v Tom čo si pripraviť,hlavne keď pôjdeme s pôrodnice myslím oblečenie ,overal fusak ,či už mať aj nejaké krátke body a ešte veľkosť viem že klasika je 56 ale mnoho mamičiek povedalo že im deti aj v 56tke plávali netuším či to bude aj náš prípad či kúpiť tiež všetko vo veľkosti 50 momentálne má váhovo malý viac o cca dva týždne ako by mal mať... ,nechcem toho zbytočne kupovať naraz veľa.tak len taká rada čo ste mali prichystané vy a aj ste reálne využili ...ďakujem za každý typ.

luciaruz
12. feb 2025

Ja som zaciatok aprila. Oblecenie na cestu domov nikto nekontroluje, cize oblečies co uznas za vhodne. My sme mali vtedy cca 25 stupnov, bohate stacilo body s kratkym rukávom a este svetrik na to, a do auta. V aute bolo teplo, netrebalo perinku alebo deku. Velkost 56 mala veľkú, to je pravda. Ale 50tku nosila asi iba 2 tyzdne, cize zbytocnost. Na doma netreba vooobec vela veci. Ja som mala asi 4 bodycka s dlhym rukavom, 4 body s kratkym, 2 leginy. Dovidenia, zopar pokožiek, pre prípad zimy 2 svetriky. Ktoré ani nevyužila.

kitycat
12. feb 2025

Kup 56ku, mensie vies kedykolvek dokupit slebo len ohrnies rukavy. To babo rastie rychlo.

Ja by som urcite dala dlhy rukav aj dlhe nohavice. Babo si hovelo v bruchu v teple, tak by som na to sla pomaly

Este pridam, ze na doma ti staci par veci pokial sa ti dieta nikdy nepogrcka, neprecika alebo nepresere az na chrbat 🤣 pokial budes mat takeho experta ako ja, tak aspon 10 body

gabriela2952
12. feb 2025

@kobylka002 april je nevyspytatelny, ja som odchádzala z pôrodnice 6.4 a bola zima. Mala body nohavice, overal a fusak vo vajíčku 🙂

jarkaslck
12. feb 2025

@kobylka002 ahoj, tak ja som rodila na konci aprila, body s dlhym rukavom a svetrik, tenka ciapka stacili+deka ked bola vo vajicku. Overal a ani fusak sme nepouzivali, uz bolo teplo, do kocika deku, ked bolo chladnejsie mala zavinovacku. K velkosti-to je tazko, ja som mala nachystanu 56, moj muz to doniesol a nevedeli sme to na nu narvat v porodnici, ked som prisla domov vsetko vytriedit a oprat 62, dcera bola velka 🙂 ja by som poradila kupit tu 56, to bud bude dobre alebo trosku ohrnies a bude to dobre o chvilku. Drz sa.

lilli110
12. feb 2025

@kobylka002 nas pustali min.rok 3.5.domov, maly mal oblecene body dlhy rukav, svetrik, leginy, ponozky, tenku ciapocku a v autosedacke tenka zavinovačka. Mala som nachystany taky prechodny overal na cestu z nemocnice, nemal ho obleceny ani raz. Ja som napr.56ky nevyuzila vobec. Ak budes kupovat, ozaj par kuskov. V tejto dobe nie je problem dokupit, objednat...keby sa nahodou narodilo mensie babatko, napr. 62ky sme nosili dlho. Ked tak, vyhnes rukavy. Dost som v lete kombinovala vrch dlhy rukav a kratky spodok, alebo naopak. A ponozky na nožkach maval casto v lete. Predsa termoregulacia u malych babatiek este tak nefunguje. Casto som cez neho prehadzovala muselinovu plienku, aj namiesto deky, vietor, slnko...

deedol
12. feb 2025

moj mal byt v maji a narodil sa v aprili. kratky rukav sme nemali a nepotrebovali, prvy mesiac-dva bol hlavne v overaloch s dlhymi rukavmi a nozickami, tych mal aj 10 (mal reflux, cize furt bol ogrcany). ciapku bolo treba. fusak mal, ale myslim, ze sme ho vyuzili az na jesen, lebo uz bolo teplo. moj vyuzil aj 50-ku, lebo bol narodeny skor, ale ak by bol v termine, tak asi rovno 56. ono je to dost individualne. co sme vobec nevyuzili boli svetriky cez hlavu, to som takemu malemu nevedela vobec obliect, a potom svetriky a mikiny s kapucnou, to akurat zavadzalo. oblecko sa da vzdy dokupit, ale chapem, ze chces mat nachystane, aj ja som to tak chcela 🙂

00momo
13. feb 2025

Na nete tiež že 56 a som tak napila a malý bol drobný , že ak 50 mu bola voľná. 56 nosil keď mal 4 mesiace.