Výbavička pre bábätko narodené v októbri
Prosím Vás, aké oblečenie kúpiť novorodencovi narodenom v októbri?
Vdaka, tak to pomaly zacnem zhanat 🙂
my čakáme v decembri... chcem sa poradiť,, takže mám kupovať hned od čísla 56?
@dzejndzejnova ahoj my sme kúpili aj 56 a ponosila. Síce len mesiac aj daco ale ponosila 😄
@dominikav123 takže menšie ani nemám kupovať? stačí od toho čísla, bo fakt neviem
@dzejndzejnova to zavisi aká bude velka ,malé detičky vyuziju dlhšie 56 ale velke rychlo maju 62 velkost ak vies ze bude mat okolo 3500g tak zopár veci vo veľkosti 56 si kúp a ostatne 62 ,mi sme boli tiez decembrový ale maličký,tak ja som dlho využila 56 velkost pri druhom mam pripravenú velkost 62
@dzejndzejnova ja som nemala. Ked si vezmeš ze priemerne majú tie deti 50/52 cm tak to je akurát.
odkial mám vedieť kolko bude mať gramov?
@dominikav123 tak asi budem tak kupovať. ked tak sa zavynu rukávy
baby, ja som mala 56 suoravu do porodnice, dake dve bodynka (so zapinanim na preklad) a nejake dve posielky - bavlnene a tiez na preklad. ateplacky. overal 62 (ale ten som dostala, inac by som asi kupila rovno 68)
ostatne som mala 62 a vyssie.
niektore z najmensich veci nosil sotva mesiac. mal 52 centia 3750g. oktobrovy.
@dzejndzejnova 56 len najnutnejsie - prvy set do porodnic. daky kabatik, aby mu nefukalo okolo krku a tiez jeden set bogyniek s dlkym. overal by som decembrovemu 62 rovno kupila (teda pokial by sa mimco nenarodilo mimoriadne malinke)
aby si zbytocne nenakupila za 50 € vecciek, co baboponosi dva -tri tyzdne.moj napr podostaval ciapocky - ze na malu hlavicku do porodnice - a hned mu boli male 🙂🙂🙂
a zainvestuj do dobreho fusaku. to je asi najhlavnejsie.
@ukulela jaj tak ted som mimo.. takze uz 62 mam kuk? 56 len malo veci.... chodim okolo detskych veci a este som sa neodhodlala nic kupit
Ja mam dilemu aku velkost kupovat male by malo byt decembrove ale teraz po poslednej poradni dufam, ze sa nenarodi skor... myslite kupovat 56 a keby tak vyslem manzela kym budeme v pôrodnici kupit mensie?
@zsu_s ako pises, mensie ako 56 zbytocne nekupuj. keby bolo treba, poprosis chlapa/mamu/kamosku, aby ti kupili na cestu z porodnice mensiu sadu, alebo aspon jeden pakel overalov. vyhliadni si, ci mavaju v tescu, alebo h&m alebo kde - ale zbytocne nekupuj. ja som sa snazila maleho obliekat, aby mal prvu vrstvu taku, co mu sadne (najma aby nemal hole okolo krku) a potom ked uz mal vacsie gate navrchu, alebo overal, tak minevadilo, hlavne, aby nemal hole casti a neofukovalo ho.
Podľa ultrazvuku to moje malo už pred týždňom 4200g a termín mám až o týždeň!!! Ale s tým som rátala lebo aj moji dvaja synovia boli veľký. Prvý 4980g, druhý 4680g. Prvý nosil hneď 62 aj to len chvíľu druhý ponosil aj 56. Takže ak budeš mať "štandard" na rozbeh si kúp niečo pekné do pôrodnice vo veľkosti 56 zo všetkého najviac po 3 ks a radšej potom 62.

Ahoj, moj syncek je oktobrovy, tak ja ti napisem, aku mal vybavicku. Body s dlhym rukavom cca 10kusov, teple dupacky take tie zamatove(kupovala som ich v KIKu) cca 10kusov, teplacky cca 3kusy, tricka s dlhym rukavom cca 5kusov(davala som na body), pancusky cca 5kusov,ponozky, ciapocky na vonku som davala zimusne(tie take jemnucke chlpate),mala som dva chlpate overaly, kde boli zakryte aj nozicky(jeden bol tensi, druhy hrubsi, podla pocasia som obliekala, maju ich v tescu),a samozrejme fusak, niekedy je jesen uz velmi chladna, a na doma som si kupila aj taku tu farebnu zavinovacku s kokosovou vlozkou, v tom aj spinkal, lebo bola fakt zima.snad som pomohla 😀