icon

Zimná výbava pre novorodenca

frida1990
18. aug 2025

Ahojte žienky.
Termín pôrodu máme 2.1., prvé bábätko.
Dostala som už nejaké novorodenecké oblečenie. Nižšie je zoznam vecí, čo už mám, a vy mi prosím dopíšete, čo mi ešte chýba? Chcem aj nosiť v šatke, aj voziť v kočíku (uvidíme či bude chcieť obe varianty alebo ostane iba u jednej).
Takže máme už tieto veci:

Body tenšie s dlhým rukávom: 5 ks
Dupačky tenšie celozapínacie (niekto to volá pyžamká): 10 ks
Nohavice tepláčkové: 5 ks
Pančušky: 2 ks
Svetríky/mikinky s dlhým rukávom: 5 ks
Čiapočky tenké: 5 ks
Čiapka hrubšia: 1 ks
Rukavičky tenké: 1 pár
Ponožky tenšie, resp. stredne hrubé: 4 páry
Overal teplejší: 2 ks

Čo mi z oblečenia podľa vás ešte chýba? Fusak do kočíka to viem že ešte treba, pár ponožiek ešte, možno nákrčník do nosiča? Teplejšiu deku do vajíčka cestou k autu keď budeme prenášať cez vonkajšok, nejaké látkové plienky, a už ma asi nič iné nenapadá. Čo vás ešte napadá? Je to naše prvé bábätko takže nemám veľmi skúseností, ocením preto vaše rady a postrehy. Ďakujem ☺️

thereisabear
18. aug 2025

Do nosiča by som odporúčala tenký merino overal, merino kuklu a návleky na nohy A pre teba bundu na nosenie.

lucia13022023
18. aug 2025

Podbradníky.. Inak mi nič nenapadá.

kitycat
18. aug 2025

Fo vajicka ziaden fusak, ziadna vkladacia deka, vajicko zakryjes dekou, babo bude mat ciapocku. Hrozi ze si dieta naopak prehrejes, vajice je polystyren, to hreje, zbytocnymi vrstvami pod zadkom bude z vajicka vystrcene a malo chranene.
Na nosenie merino, vlastne aj do toho auta lebo nemoze byt navlecene aby pady doliehali na telicko.

Postupne zistis, co ti vyhovuje.
Ka este poviem, ze zavinovacie rastuce bodycka

frida1990
autor
18. aug 2025
@kitycat

Fo vajicka ziaden fusak, ziadna vkladacia deka, vajicko zakryjes dekou, babo bude mat ciapocku. Hrozi ze si dieta naopak prehrejes, vajice je polystyren, to hreje, zbytocnymi vrstvami pod zadkom bude z vajicka vystrcene a malo chranene.
Na nosenie merino, vlastne aj do toho auta lebo nemoze byt navlecene aby pady doliehali na telicko.

Postupne zistis, co ti vyhovuje.
Ka este poviem, ze zavinovacie rastuce bodycka

@kitycat ja chcem kúpiť fusak do kočíka, nie do vajíčka🙂 o vajíčku som hovorila že chcem iba deku na prekrytie počas cesty do auta.
Zavinovacie rastúce body? Ďakujem za tip, idem pozrieť ☺️

frida1990
autor
18. aug 2025
@lucia13022023

Podbradníky.. Inak mi nič nenapadá.

@lucia13022023 podbradníky som plánovala kupovať až keď bude bábo väčšie a bude už jesť príkrmy, zatiaľ novorodencovi asi netreba podbradníky, nie?

lucia13022023
18. aug 2025
@frida1990

@lucia13022023 podbradníky som plánovala kupovať až keď bude bábo väčšie a bude už jesť príkrmy, zatiaľ novorodencovi asi netreba podbradníky, nie?

@frida1990 keď si grcne tak nech to nemá na bodoch.. Vymenis len podbradník, nemusos ho prezliekat celé. A niekote deti slintaju skoro, moje napríklad od druhého mesiaca, keby kupujem podbradníky až keď začne jest, tak ho môžem prezliekat každých 5 min
A kocka vyššie ti dala super tip, zavinovacie body, rastúce, sú topka. Vydržia kľudne dve, tri veľkosti. Neviem ako sú na tom teraz kvalitou z Lindex, no starsie kolekcie boli kvalitné a elastické, to dieťa to fakt vybosilo dlho.

kristinaaaaaa
3. nov 2025

Máš to rozumne premyslené, výbavička vyzerá dobre 😉 Ak budeš niečo potrebovať rozšíriť, dokúpiš. Len by som doplnila, že do šatky a do nosiča sa odporúčajú nohavice/dupačky bez šliap. To znamená, radšej nohavice zvlášť a ponožky zvlášť. Aby to dieťatko neťahalo, keď bude so zohnutými nožičkami. No a kvalitné látkové plienky odporúčam pozrieť tu: https://www.chocofoamuniverse.sk/textilne-plien...

frida1990
autor
4. nov 2025
@kristinaaaaaa

Máš to rozumne premyslené, výbavička vyzerá dobre 😉 Ak budeš niečo potrebovať rozšíriť, dokúpiš. Len by som doplnila, že do šatky a do nosiča sa odporúčajú nohavice/dupačky bez šliap. To znamená, radšej nohavice zvlášť a ponožky zvlášť. Aby to dieťatko neťahalo, keď bude so zohnutými nožičkami. No a kvalitné látkové plienky odporúčam pozrieť tu: https://www.chocofoamuniverse.sk/textilne-plien...

@kristinaaaaaa ďakujem veľmi pekne ☺️