24.december - štátny sviatok, ale prevádzka je otvorená
Ahojte,
Musim si vziat dovolenku, ak chcem v tento den ostat doma?
Teda si beriem dovolenku cez statny sviatok. Ako to je? Neviete niekto?
24.12. nie je štátny sviatok
24. december je dňom pracovného pokoja s povoleným predajom
https://www.vlada.gov.sk/slovensko/statne-sviatky/
24.12. nie je štátny sviatok
@doriiis je to ako deň pracovného pokoja, ja sa riadim podľa tejto tabuľky https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=1328
Je to deň pracovného pokoja a sviatok. Tento rok je predaj povolený do 12.00 hod.
Ak chceš ostať doma a vychádza ti na tento deň služba, musíš si zobrať dovolenku.
Je to deň pracovného pokoja a sviatok. Tento rok je predaj povolený do 12.00 hod.
Ak chceš ostať doma a vychádza ti na tento deň služba, musíš si zobrať dovolenku.
@anonym_e30bf5 nebol predaj aj minule roky dovoleny??
@anonym_e30bf5 nebol predaj aj minule roky dovoleny??
@petulda333 bol, 24 neboli nikdy obchody zatvorene
@doriiis a čím je, keď nie sviatkom. Len mi vysvetli na základe čoho teda nejdeme do práce väčšina zamestnancov
@sasa1310 okrem sviatkov existujú aj dni pracovného pokoja
6. január, Veľký piatok, Veľkonočný pondelok, 1. máj, 8. máj, 15. september, 1. november, 24.-26. december
@doriiis a čím je, keď nie sviatkom. Len mi vysvetli na základe čoho teda nejdeme do práce väčšina zamestnancov
@sasa1310 .... 24.12.nie je oficiálne zaradený medzi sviatky. Je zaradený medzi dni pracovneho pokoja a je pri ňom udelená výnimka, kde obchody môžu byť otvorené do 12:00.Preco to tak je neviem, ale starší členovia mojej rodiny tvrdia, že niekedy 24.12 dokonca chodili aj do školy. Sviatkom boli až 25.12 a 26.12.
@sasa1310 .... 24.12.nie je oficiálne zaradený medzi sviatky. Je zaradený medzi dni pracovneho pokoja a je pri ňom udelená výnimka, kde obchody môžu byť otvorené do 12:00.Preco to tak je neviem, ale starší členovia mojej rodiny tvrdia, že niekedy 24.12 dokonca chodili aj do školy. Sviatkom boli až 25.12 a 26.12.
@doriiis áno,24.12 bol normálny pracovný deň.
Ale pustili nás zo školy už o 12tej.
A teraz keď v ten deň pôjdem do práce je to zaplatené ako vo sviatok?
A teraz keď v ten deň pôjdem do práce je to zaplatené ako vo sviatok?
@anonym_c77605 áno
Vdaka za odpovede.
No, ja som normalny radovy zamestanec, teda po-piatok od 8:00 do 16:30, ziadne smeny, sluzby. Moja pracovna pozicia nie je priamo viazana na otvaracie hodiny prevadzky, nerobim priamo predaj. Cely ten tyzden mam uz vopred nahlasenu dovolenku a veduca mi teda napisala PO UT normalne dovolenku, co je OK, STV PIA sviatok, co je tiez OK, akurat ta streda neviem, ci dovolenka je OK.
@sasa1310 okrem sviatkov existujú aj dni pracovného pokoja
6. január, Veľký piatok, Veľkonočný pondelok, 1. máj, 8. máj, 15. september, 1. november, 24.-26. december
@maranco
No prave podla toho by som si mala cerpat dovolenku na 6. január, Veľký piatok, Veľkonočný pondelok, 1. máj, 8. máj, 15. september, 1. november, 24.-26. december, co som ale doteraz mala ako sviatok, vsak ako aj vsetci ostatni zamestnanci.
Akurat toho 24.12. je povoleny predaj, co sa mna priamo netyka. Robim fakturaciu a v ten den ani nemame planovane ziadne navozy, teda aj keby som chcela byt v praci a mat zaplateny sviatak, tak tam nemam co robit, kedze cela distribucia ma volno v ten den.
@maranco
No prave podla toho by som si mala cerpat dovolenku na 6. január, Veľký piatok, Veľkonočný pondelok, 1. máj, 8. máj, 15. september, 1. november, 24.-26. december, co som ale doteraz mala ako sviatok, vsak ako aj vsetci ostatni zamestnanci.
Akurat toho 24.12. je povoleny predaj, co sa mna priamo netyka. Robim fakturaciu a v ten den ani nemame planovane ziadne navozy, teda aj keby som chcela byt v praci a mat zaplateny sviatak, tak tam nemam co robit, kedze cela distribucia ma volno v ten den.
@anonym_autor cez deň pracovného pokoja si doma a máš to zaplatené rovnako ako sviatok
@anonym_c77605 áno
@anonym_e30bf5 ďakujem 🙂
Ak ti ju zamastnavatel da...

@anonym_autor tak predaj je tuším dovolený do 12:00 takze áno ak chceš voľno tak si musíš zobrať dovolenku