icon

3D modeling Blender - konštruktívna kritika

nodramat
12. okt 2025

Konštruktívny feedback

Dobrý deň 🙂 obraciam sa na vás s prosbou o pomoc.
Rada by som motivovala svojho priateľa na ceste k snu o pôsobení v oblasti 3D designu. Denne sa venuje Blenderu aspoň 16 hodín po dobu 2 mesiacov. Mal dokonca už možnosť pracovať na dvoch alebo troch zákazkách a je viditeľné, že tvrdá práca a hodiny focusu sa vyplácajú - pretože ich bol schopný vytvoriť za pomerne krátku dobu aj napriek tomu, že pri každej išiel vlastne od nuly, ako aj so všetkým ostatným na čom maká a učí sa.
Svoj smer si zatial vybral (aj napriek tomu sa učí za pochodu aj všetko iné čo mu v danom projekte skríži cestu), takže tam nie je overhelmed.. problémom je, že aj napriek dobrym feedbackom, čo vypovedajú o tom, že je reálne ze by sa v tom mohol a hlavne chcel presadiť, chalanisko si neverí, že jeho tvorba je dostatočne dobrá. Má trochu obmedzený čas ktorý si môže dovoliť byt bez prace a naplno sa v dizajnovani zlepšovať (do januára 2026), čo mu moc na pokoji nepridáva.

Snažím sa ho podporiť a nakopnúť, no moc sa mi nedarí.

Týmto by som rada našla osobu ochotnú venovat trochu svojho času a hodiť očkom na jeho tvorbu a dať konštruktívny feedback.

Pripadne zazdielat svoj príbeh o prerazení na trh prace v tejto oblasti.

Ďakujem 🙂)

cyneric
12. okt 2025

Pošli portfólio, to že niekto robí “celý deň” v Blenderi (16h je až absurdne vysoké číslo, školu/prácu zvláda kedy) neznamená že vie robiť veci kvalitne. Rovnako v modelovaní sa ľudia delia podľa zamerania, máš ľudí čo modelujú, textúrujú, rigujú, animujú, môžeme takto pokračovať. 🙂