icon

Oplatí sa mať 936 eur brutto?

annevoight
24. máj 2024

Koľko je 936 v hrubom naozaj? Dá sa to nejako vypočítať?

sisa_s
24. máj 2024

Naozaj = v cistom? Najdi si v googli kalkulacku cistej mzdy

pribinak
24. máj 2024

Za predpokladu že nemáš žiadne zrážky zo mzdy nie si ZŤP a nemáš daňový bonus tak

jan0126363
24. máj 2024

@annevoight 750 v čistom. Takže minimálna

dollyzv
24. máj 2024

@jan0126363 minimálka je 750€ v hrubom

martinmmartin
24. máj 2024

keby kazdy hned vedel kolko bude dostavat v cistom tak by to nikdy nepidpisal. Brutto je trik

dadis
24. máj 2024
martinmmartin
24. máj 2024

@dadis No ludia podvedome reaguju na sumu ktoru im povedia na "prvu dobru" - a preto je brutto vzd krajsia vabnicka.

dadis
24. máj 2024

@martinmmartin A vies o tom, ze niektori ludia na sk dostavaju vyssu mzdu v netto ako v brutto? ty vabnicka 🤭
ako by do pracovnej zmluvy napisali cisty plat? cisty plat ti ponuknu akurat tak tam, kde ta vyplacaju nacierno..lebo tam sa neplatia odvody, ci nedostavaju danovy bonus

martinmmartin
24. máj 2024

@dadis o vela ich nebude tak vytahuju furt tu uspesnejsiu vabnicku

dadis
24. máj 2024

@martinmmartin Nikto ta do prace nelaka, pokojne hybernuj alebo rob na seba. A dostanes tolko, kolko si vyfakturujes. Hovorit o mzde v btto je uplne bezne, pri vyberovom procese aj tak vzdy zavazi, kolko si zamestnanec vypyta a nie kolko nukaju..

huxy
24. máj 2024

@martinmmartin trik? Z kazdej hrubej mzdy sa odvadzaju dane a odvody. Do kazdej pracovnej zmluvy sa pise mzda v hrubom. To vie snad kazdy. A ak nie, tak to je smutne 🤦‍♀️
Vábnička 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

rozculena
24. máj 2024

@martinmmartin ty si dobrá vábnička,keď nechápeš hrubú mzdu.

nelca84
25. máj 2024

@martinmmartin prepac, ty si sem prave spadol z vesmiru? Mzda sa predsa vzdy uvadza v hrubom. Na cistu mzdu ma vplyv viacero faktorov takze kazdemu moze vyjst inak, aj ked maju hrubu rovnaku 🤦‍♀️ziadna vabnicka, to len ty si negramotny...

mirkam3
25. máj 2024

@martinmmartin no podľa mna je informácia o brutto štandard (hádam nebude potencialny zamestnavatel hneď rátať každému neschopnemu uchádzačovi jeho individuálne netto) a vedieť si to za 30sekund vygooglit a prerátať na základe vlastných vstupov je podľa mna základná gramotnosť. Keď už ani to človek nezvládne, tak nech čaká prvý mesiac na prekvapko 😂🙄

dadis
25. máj 2024

@mirkam3 By sa urcite pacilo na mzdovom robit take vyplaty, aby sa kazdy mesiac trafili do dohodnutej cistej mzdy 🫣

sissy27
25. máj 2024

@martinmmartin ze “vabnicka” 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Tak nam povedz, ako by asi mohol zamestnavatel ponuknut cistu mzdu, ked este nevie, koho na danu poziciu prijme. Prezradim ti tajomstvo - nie kazdy ma totiz rovnake odvody.

hiro
25. máj 2024

Mala by sa uvádzať superhrubá, však v com je rozdiel či časť mzdy účtovne ide inak.
A áno pri dnešných bonusoch môžeš mať čistú vyššiu ako hrubú hlavne z dôvodu počtu detí.

maris5
25. máj 2024

Z tej cistej mzdy treba este odratat doplatok za gastrace. 🙈 Ja som si ich dala vyplacat na ucet, ale pridu vzdy 1. v mesiaci, cize mimo vyplaty. Takze tato vasa vyplata bude vyzerat este smutnejsie. 😓

moje912
26. máj 2024

Necelých 750€. Ak máš stravu takinud ,ak máš exe tak mínus.... V čistom ti to nikto nevie presne napísať. Ak robíš nočné alebo víkendy,tak si zarátané do plusu.