Oplatí sa mať 936 eur brutto?
Koľko je 936 v hrubom naozaj? Dá sa to nejako vypočítať?
@annevoight 750 v čistom. Takže minimálna
@jan0126363 minimálka je 750€ v hrubom
keby kazdy hned vedel kolko bude dostavat v cistom tak by to nikdy nepidpisal. Brutto je trik
@martinmmartin ??🤯
@dadis No ludia podvedome reaguju na sumu ktoru im povedia na "prvu dobru" - a preto je brutto vzd krajsia vabnicka.
@martinmmartin A vies o tom, ze niektori ludia na sk dostavaju vyssu mzdu v netto ako v brutto? ty vabnicka 🤭
ako by do pracovnej zmluvy napisali cisty plat? cisty plat ti ponuknu akurat tak tam, kde ta vyplacaju nacierno..lebo tam sa neplatia odvody, ci nedostavaju danovy bonus
@dadis o vela ich nebude tak vytahuju furt tu uspesnejsiu vabnicku
@martinmmartin Nikto ta do prace nelaka, pokojne hybernuj alebo rob na seba. A dostanes tolko, kolko si vyfakturujes. Hovorit o mzde v btto je uplne bezne, pri vyberovom procese aj tak vzdy zavazi, kolko si zamestnanec vypyta a nie kolko nukaju..
@martinmmartin trik? Z kazdej hrubej mzdy sa odvadzaju dane a odvody. Do kazdej pracovnej zmluvy sa pise mzda v hrubom. To vie snad kazdy. A ak nie, tak to je smutne 🤦♀️
Vábnička 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@martinmmartin ty si dobrá vábnička,keď nechápeš hrubú mzdu.
@martinmmartin prepac, ty si sem prave spadol z vesmiru? Mzda sa predsa vzdy uvadza v hrubom. Na cistu mzdu ma vplyv viacero faktorov takze kazdemu moze vyjst inak, aj ked maju hrubu rovnaku 🤦♀️ziadna vabnicka, to len ty si negramotny...
@martinmmartin no podľa mna je informácia o brutto štandard (hádam nebude potencialny zamestnavatel hneď rátať každému neschopnemu uchádzačovi jeho individuálne netto) a vedieť si to za 30sekund vygooglit a prerátať na základe vlastných vstupov je podľa mna základná gramotnosť. Keď už ani to človek nezvládne, tak nech čaká prvý mesiac na prekvapko 😂🙄
@martinmmartin ze “vabnicka” 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Tak nam povedz, ako by asi mohol zamestnavatel ponuknut cistu mzdu, ked este nevie, koho na danu poziciu prijme. Prezradim ti tajomstvo - nie kazdy ma totiz rovnake odvody.
Mala by sa uvádzať superhrubá, však v com je rozdiel či časť mzdy účtovne ide inak.
A áno pri dnešných bonusoch môžeš mať čistú vyššiu ako hrubú hlavne z dôvodu počtu detí.
Z tej cistej mzdy treba este odratat doplatok za gastrace. 🙈 Ja som si ich dala vyplacat na ucet, ale pridu vzdy 1. v mesiaci, cize mimo vyplaty. Takze tato vasa vyplata bude vyzerat este smutnejsie. 😓
Necelých 750€. Ak máš stravu takinud ,ak máš exe tak mínus.... V čistom ti to nikto nevie presne napísať. Ak robíš nočné alebo víkendy,tak si zarátané do plusu.

Naozaj = v cistom? Najdi si v googli kalkulacku cistej mzdy