Absencia v práci
Zdravim
Mam otázku ohladom absencie jedna mi môže velmi uškodiť v práci ?nevyznam sa v tom moc este som nemala absenciu
No ochorela som a chcela som na jeden den dovolenku ktoru mi neschvalili a teraz mi hrozi absencia
@kikushaa Hej hej. Viem tiez, ze nie vsetci presli na tie e-pnky. Napriklad aj moja lekarka dava aj take aj take. Neviem ci sa rozhoduje podla toho, aku ma naladu alebo podla coho
@lucyjka6 áno, môžeš mať dodatočne schválenú dovolenku, ja som tak ľuďom bežne schvaľovala. Ale nie je to povinnosť zamestnávateľa dodatočne schváliť dovolenku, pretože zamestnanec neprišiel do práce. A zákon hovorí, že dovolenku je potrebné mať schválenú vopred. To autorka nemala. A dodatočne jej ju neschválili. Bodka. Zbytočne budeme riešiť, že iný by sme jej dovolenku dali. Jej v práci nedali. Mala by vedieť, kde pracuje a že takto to u nich nefunguje.
@annaannies vypýtaj si u dr. paragraf vypísaný ručne / tam nebude čas / so spätným dátumom
@annaannies ale ved,ak sa jedna o jeden den,tak dr.moze spätne vypisat paragraf-tj.priepustka-celodenne vysetrenie
@elenka.k lekárka jej ale nemusí dať papier spätne, nie je to jej povinnosť, keďže tam autorka nebola. Situáciu si zapríčinila autorka sama, pretože si cez víkend pýtala dovolenku na pondelok od vedúcej, ktorá ale nemá kompetenciu dovolenky schvaľovať. Napriek tomu autorka v pondelok ostala doma a nešla k lekárovi. Až v pondelok o 11 sa dozvedela, že šéfka, ktorá dovolenky schvaľuje, jej dovolenku neschválila a má ísť k lekárovi, ak nechce absenciu. Lenže lekár jej ordinoval do 10. Je to chyba autorky, že ostala doma, hoci nemala dovolenku schválenú od osoby, ktorá dovolenky schvaľuje. Ak išla k lekárovi v utorok, ten jej nie je povinný dať priepustku za pondelok.

@monikkatt ano ale ak je zamestnanec musi mat papier z pohotovosti alebo od lekara...ak nie si zamestnanec mozes ostat doma kedy chces