icon

Absencia v práci

annaannies
2. okt 2023

Zdravim
Mam otázku ohladom absencie jedna mi môže velmi uškodiť v práci ?nevyznam sa v tom moc este som nemala absenciu
No ochorela som a chcela som na jeden den dovolenku ktoru mi neschvalili a teraz mi hrozi absencia

Strana
z3
lacibo
4. okt 2023

@monikkatt ano ale ak je zamestnanec musi mat papier z pohotovosti alebo od lekara...ak nie si zamestnanec mozes ostat doma kedy chces

kikushaa
4. okt 2023

@lucyjka6 ja teda tiez som bola na pnke naposledy v roku 2014 😁 ale niektori dr davaju este tu papiarovu formu. Videla som tu pnku na vlastne oci 🥹🤣

hianicka13
4. okt 2023

@kikushaa Hej hej. Viem tiez, ze nie vsetci presli na tie e-pnky. Napriklad aj moja lekarka dava aj take aj take. Neviem ci sa rozhoduje podla toho, aku ma naladu alebo podla coho

melanta
4. okt 2023

@lucyjka6 áno, môžeš mať dodatočne schválenú dovolenku, ja som tak ľuďom bežne schvaľovala. Ale nie je to povinnosť zamestnávateľa dodatočne schváliť dovolenku, pretože zamestnanec neprišiel do práce. A zákon hovorí, že dovolenku je potrebné mať schválenú vopred. To autorka nemala. A dodatočne jej ju neschválili. Bodka. Zbytočne budeme riešiť, že iný by sme jej dovolenku dali. Jej v práci nedali. Mala by vedieť, kde pracuje a že takto to u nich nefunguje.

lucyjka6
4. okt 2023

@kikushaa od 1.6 je elektronicka PN vsade

elenka.k
4. okt 2023

@annaannies vypýtaj si u dr. paragraf vypísaný ručne / tam nebude čas / so spätným dátumom

zuzu11166
4. okt 2023

@annaannies ale ved,ak sa jedna o jeden den,tak dr.moze spätne vypisat paragraf-tj.priepustka-celodenne vysetrenie

melanta
4. okt 2023

@elenka.k @zuzu11166 paragraf je na čas nevyhnutný na návštevu lekára, ona u lekára nebola, takže ťažko jej to bude zamestnávateľ akcpetovať, ak vie, že bola doma a nie u lekára.

elenka.k
4. okt 2023

@melanta veď mala ísť na druhý deň a vypýtať si na celý deň, že jej bolo zlé, že sa necítila dobre - ísť do práce
Už je to skôr stará záležitosť ...

melanta
4. okt 2023

@elenka.k lekárka jej ale nemusí dať papier spätne, nie je to jej povinnosť, keďže tam autorka nebola. Situáciu si zapríčinila autorka sama, pretože si cez víkend pýtala dovolenku na pondelok od vedúcej, ktorá ale nemá kompetenciu dovolenky schvaľovať. Napriek tomu autorka v pondelok ostala doma a nešla k lekárovi. Až v pondelok o 11 sa dozvedela, že šéfka, ktorá dovolenky schvaľuje, jej dovolenku neschválila a má ísť k lekárovi, ak nechce absenciu. Lenže lekár jej ordinoval do 10. Je to chyba autorky, že ostala doma, hoci nemala dovolenku schválenú od osoby, ktorá dovolenky schvaľuje. Ak išla k lekárovi v utorok, ten jej nie je povinný dať priepustku za pondelok.

elenka.k
4. okt 2023

@melanta áno máš pravdu, je to jej chyba - ak sa dozvedela, že dr. jej nepracuje, mala ísť za zastupujúcim /iným/, pýtať si paragraf.
Nie je povinnosť dr. dať priepustku, tomu rozumiem, všetko záleží od ľudskosti.

Strana
z3