icon

Absencia v práci. Ako ovplyvní žiadosť o výpoveď?

natkasmejko
14. feb 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať moja mamina dneska nebola v robote čo mala ísť sa chcem spýtať že dostane za to absenciu od vedúceho? Mojej mamine sa tam už nepáči tak chce dať výpoveď. Potom to bude napísané na tom papieri aj na úrade práce že by mohla mať absenciu?

Strana
z2
martul
14. feb 2025

@natkasmejko keď neprišla do práce len tak tak jej dajú oni okamžitú výpoveď. Dôvod bude mať napísaný vo výpovedi.

danielahamar
14. feb 2025

Je v skúšobnej, či nie?

vikusjk
14. feb 2025

@natkasmejko z akeho dovodu nebola v praci? Ani neohlasila, ze nemoze prist, alebo si nenahlasila dovolenku, a podobne? Ci mala iny zavazny dovod, pre ktory nenastupila?

katica06
14. feb 2025

Tvoja matka je dosť stará na.to aby vedela že práca nie je holubník

eleanor2510
14. feb 2025

Vobec jej nemusia dat okamzitu vypoved, mozu jej pisat absencie do aleluja a moze mat este pekne problemy z toho. Mamina nech sa sprava ako dospela, co predpokladam je, a nech normalne komunikuje so zamestnavatelom.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@danielahamar nie ona tam už robí 3 roky

senta_sofia
14. feb 2025

@natkasmejko dovod skoncenia pracovneho pomeru uz sa na potvrdeni o zamestnani neuvadza. Mozu jej dat neospravedlneny absenciu, zavisi, ako sa k tej nepritomnosti postavi ona. Ked jej daju okamzite skoncenie, bude “volna” hned. Keby dala vypoved, plynula by jej vypovedna doba.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@vikusjk Mojej mamine sa už tam nepáči už nemá s tými kolegami dobrý vzťah a nie nedala si dovolenku kolegovi to len povedala ale do práce nie.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@katica06 Ja viem ale som nevedela že chce dať výpoveď.

eleanor2510
14. feb 2025

@natkasmejko kokos, pardon, ale ona ma 5 rokov??? Ved ked sa jej tam nepaci, tak ma dat normalne vypoved, a nie sa spravat ako deti v skolke 🤦‍♀️

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@eleanor2510 No máte pravdu ale už je rozhodnutá že už tam nechce pracovať viete v Automobilke v Stelantise.
@eleanor2510 nie ma 44 rokov.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@eleanor2510 Máte pravdu ale jej to jej rozhodnutie ona sa tam vrátila už tam pracovala. V Psa Groupe.

eleanor2510
14. feb 2025

@natkasmejko v poriadku, to je pekne, ze je rozhodnuta, v odchode jej predsa nikto nebrani, ale kazde skoncenie pracovneho pomeru ma svoje pravidla. Ci akoze mne sa v obchode nepaci, ze chleba stoji 2,50, tak dam predavacke len 1 euro? Praca nie je holubnik, preboha. Na 44 rokov by uz mohla mat viac rozumu

katica06
14. feb 2025

@natkasmejko sorry je hádam dospela a svojprávna, či to na nos vešať nemusí. Myslíš si že rodičia vopred oznamujú svojim deťom rozhodnutia ohľadom práce? Lebo moji rodičia nič vopred neoznamovali

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@eleanor2510 a bude to aj na úrade práce že ma tam absenciu?

zdenka11081983
14. feb 2025

@natkasmejko prečo to riešiš za maminku? A zaťažujes si s tým hlavu. Mamina si to určite vybavi a ba personálnom ju usmernia.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@katica06 Máte pravdu len neviem prečo to nepovedala pred tým keď bola v skúšobnej dobe zas keď sa vrátila.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@katica06 Máte pravdu len už sa jej tam naozaj nepáči. Tak si bude musieť hľadať inde.

bosorkabb
14. feb 2025

@natkasmejko úrad práce nerieši ako skončila pracovný pomer.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@zdenka11081983 Ma to trápi som jej dcéra.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@bosorkabb Aha tak to je dobre ďakujem za info.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@zdenka11081983 Pracovali ste niekedy v Stelantise že viete aké to tam je aj na psychiku aj tak ? Moja mamina sa niekdy trápi že na ňu kričia niekedy a preto chce skončiť. Nechcem vás uraziť ale chcela som mojej mamine pomôcť nech si to ešte rozmyslí alebo tak.

eleanor2510
14. feb 2025

Ako som uz pisala, vsetko sa da pochopit, je normalne, ze sa cloveku v praci nepaci, je normálne, ze chce dat vypoved, ale nie je normálne, ze bez akehokolvek oznamenia zamestnavatelovi proste nepride do prace. Teraz si predstav tu situaciu, keby si ty bola ten zamestnavatel alebo nejaky mamin kolega, ktory musi narychlo zmenit plany, mozno mal na dnes lekarske vysetrenie, mozno zaplateny pobyt alebo hocico ine, ale musel za tvoju mamu nastupit do prace. A ak by jej chcel zamestnavatel zle, tak moze od nej vymahat nahradu skody, ktoru mu sposobila tym, ze neprisla bezdovodne do prace, preto som v prvom prispevku pisala, ze moze mat z toho problemy. Daj jej prečítať tuto diskusiu a nech sa preboha sprava ako dospela osoba, tym duplom, ze je matka!

vikusjk
14. feb 2025

@natkasmejko hlavne si z nej neber do buducna priklad. Takto sa veci v dospelosti neriesia. Dufam, ze budes zodpovednejsia, ako je tvoja mama.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@vikusjk Ja nechcem dať výpoveď chcela som ale som bola pred tým skúšobnej dobe ale keby som bola nastálo tak nechcem dávať výpoveď vtedy keby som bola v skúšobnej dobe.

natkasmejko
autor
14. feb 2025

@eleanor2510 Máte pravdu neviem prečo trošku nerozmýšľala aj išla ale si to rozmyslela že nejde. Do práce podpísať výpoveď.

siska53
14. feb 2025

@natkasmejko hlavne ked bude mat absenciu, nech si nezabudne za to obdobie vyriesit zdravotne poistenie. Lebo na tie dni si to musi hradit sama.

zuza265
14. feb 2025

@natkasmejko stale je to o tom istom. Vypoved mohla dat aj dnes, ale do prace nastupit podla zmluvy musi. Naozaj toto nie je ok spravanie. Treba hladkat cestu a nie sa spravat ako dieta. V podstate ak by ju vyhodili a ona z toho nebude nic mat, nech sa necuduje.

evak12
14. feb 2025

@siska53 preco neide od pondelka na Pnku? Neboj sa nic strasne sa nestane ked nedosla do prace, musela mat nato velky dovod tam neist, stavaju sa aj horsie veci... Hlavu hore, je pekne, ze takto pri mamine stojis👍

siska53
14. feb 2025

@evak12 sekla si sa, to si chcela autorke napisat, nie mne 😅

Strana
z2