Absencia v práci. Ako ovplyvní žiadosť o výpoveď?
Dobrý deň chcem sa spýtať moja mamina dneska nebola v robote čo mala ísť sa chcem spýtať že dostane za to absenciu od vedúceho? Mojej mamine sa tam už nepáči tak chce dať výpoveď. Potom to bude napísané na tom papieri aj na úrade práce že by mohla mať absenciu?
@natkasmejko porusenie prac.discipliny. trosku pruser na 44rocnu tetu. A potom sa tu stazuju damy, ze kedv skusobnej otehotnie, chu ju vyhodit. Zamestnavatel tiez nie je dobrocinna spolocnost. Mala som v praci dobry teror a rozhodla som sa ako normalny zodpovedny clovek
@natkasmejko nech ide za zamestnávateľom a skúsi sa DOHODNÚŤ na skončení pracovného pomeru. To môže aj zo dňa na deň, ak s tým súhlasí zamestnávateľ. Ak nesúhlasí, tak výpoveď (s výpovednou dobou).
@enatkasmejko nešla do prace, no pozor ešte to i tak nie je doriešené. Ešte s nou zamestnávateľ neskončil PP. Môže mat tých absencii viac, môžu jej krátiť dovolenku, ona sa dovtedy nemôže evidovať na UP, musí si sama doplatiť zdr.poistenie atď.
Nech tam zavolá, povie, že chce ukončiť PP dohodou, alebo sa opýta či s nou teda okamžite ukončia PP (zrejme áno). inak by mala podať výpoveď, a buď odpracovať vyp.dobu či ísť na PN.
A áno, dava sa to ako dôvod úkoncenia (nie priamo absencia) na zap.list. Neovplyvní to však výšku podpory.
@senta_sofia Ja to mám na všetkých zápočtových listoch, dávame to i tak u nás vo firme.
@vikusjk nie nedala si dovolenku
@evak12 ďakujem preto nešla lebo v tej práci už nešťastná na psychiku. Tak jej vedúci napísal či nechce výpoveď na Absenciu.

@natkasmejko omylom som poslala pre teba spravu siske