Absencia v skúšobnej dobe
Ahojte manžel bol v skúšobnej dobe, ale nepáčilo sa mu tam, tak zavolal poobede 22.4.ze konci tak poslal ukončenie pracovného pomeru od 23.4. Včera mu volali zo mzdového ze mu na ten deň 23.4.davaju áčko lebo tp mal ešte odrobiť a neposlal ani papier od lekára na ten deň. Môžu to tak spraviť?
Ak dal ukončenie PP k 23.4., tak áno, 23.4. mal pracovať. Ešte je na uvážení aj to, kedy bolo oznámenie doručené, či dokonca nie po 23.4. Aj zamestnanec má povinnosti vyplývajúce zo zákonníka práce. Že sa mu v práci nepáči, na jeho povinnostiach nič nemení.
Ak dal ukončenie PP k 23.4., tak áno, 23.4. mal pracovať. Ešte je na uvážení aj to, kedy bolo oznámenie doručené, či dokonca nie po 23.4. Aj zamestnanec má povinnosti vyplývajúce zo zákonníka práce. Že sa mu v práci nepáči, na jeho povinnostiach nič nemení.
@melanta a ako ovlyvni to Áčko ďalšie pôsobenie?
určite si myslím.
Ak ste v malom meste, tak mu môže uškodiť reputácia. Nikto nechce zamestnanca, ktorý proste nepríde. A aj vo veľkom meste ako je BA mu to môže pokaziť šancu na inú prácu. Ľudia sa poznajú, chodia z firiem do firiem. Ja by som ho neprijala. Ak nebol spokojný, mal prísť osobne, doniesť papier a ukončiť to seriózne.
A doplním, že závisí aj od toho, na akej pozícii pôsobil a čo má dohodnuté v zmluve. Sú pozície, ktoré môžu spôsobiť škodu, ak z jedného dňa na druhý neprídu a môže potom zamestnávateľ túto škodu vymáhať, prípadne nevyplatiť poslednú mzdu.
zachoval sa ako nezodpovedný fracek, nie ako dospelý muž a spoľahlivý zamestnanec. Ty si to zjavne nemyslíš, keď ťa nezaujíma jeho konanie ako také, ale len jeho dôsledky. Ak sa o tom jeho budúci zamestnávateľ dozvie, môže z toho (oprávnene) vyvodiť dôsledky. A keď sa nedozvie, hurá, môže v takomto hlúpom správaní pokračovať
vyborne a ked teba nepotrebuju, 5minut pred koncom doby ti oznamia, že nemusiš chodit...
ty musiš byt slušný a dokonalý, len zamestnavatelia su z tejto požiadavky vyňatí
vôbec by som sa tymto netrapila, ide o ješitnost z ich ukončil pomer a oni mu dali Ačko?
že ich pozdravujem . nech to označia ako sa im ráči
Môže sa nepáčia, nevyhovovat. Zavolal, oznámil aj zaslal písomne. Ten jeden deň si doplatí zdravotnú a hotovo. Nijak nebude problém. Ani čo sa týka novej práce. Veď mu nikto nedával kadrovy posudok. Robila som aj vo vedení niekoľko rokov a toto fakt nikto neskúmal.
Môže sa nepáčia, nevyhovovat. Zavolal, oznámil aj zaslal písomne. Ten jeden deň si doplatí zdravotnú a hotovo. Nijak nebude problém. Ani čo sa týka novej práce. Veď mu nikto nedával kadrovy posudok. Robila som aj vo vedení niekoľko rokov a toto fakt nikto neskúmal.
@karolinakr
@dominikakoll ďakujem za odpovede, pekný deň.
@melanta, píše, že 22. zamestnávateľovi oznámil. Takže skôr predpokladám, že nesprávne napísal dátum na "výpoveď". Stačilo ho z mzdového upozorniť, že konci k 22. a nie k 23. a nie traposit s Áčkom. Bol v skúšobnej dobe a ukončenie oznámil. Dokazovať mu áčkom, aký je blbec, skôr hovorí o zamestnávateľovi než o zamestnancovi.

a im bolo to ukoncenie dorucene kedy?