Ak reagujete na nejakú ponuku práce ozvú sa vám?

dada1212
10. aug 2009

Myslím, že nie som sama, ktorá si v tejto dobe hľadá prácu, preto by som chcela vedieť Vaše skúsenosti ako ste na tom Vy?
Ak reagujete na nejakú ponuku ozvú sa Vám? Ak áno, aké nároky kládli na pohovore a podobne.
Ja som z mesta na strednom Slovensku a tu je to naozaj ťažké, nezamestnanosť vysoká, ponúk málo. 😒
Viem z vlastnej skúsenosti a aj zo skúseností môjho okolia, že napríklad ak reagujete na ponuku typu finančný poradca, telefonista v trojzmennej prevádzke za plat 10 000sk v hrubom, teda na také ponuky, čo v minulosti nikto nechcel robiť, tak teraz je situácia taká, že zoberú len tých čo majú ukončenú vysokú školu! Záujemcov je vždy veľa a majú si z čoho vyberať.
Preto chcem vedieť, či je taká situácia aj u Vás a ako sa Vám darí pri hladaní práce, prípadne ak ste si už prácu našli, napíšte ako sa Vám to podarilo, Vaše skúsenosti 🙂

monana
23. jún 2010

Ja som tiez v pozicii, kedy si hladam pracu, preto by som sa Vas chcela opytat na Vase nazory k mojej situacii. Dufam, ze sa niekto najde, kto bol v podobnej situacii.
Koncim vysoku skolu a pocas posledneho rocnika sme sa snazili o babo, preto som si aj bobrovolne platila odvody. Lenze sa nam to doteraz nepodarilo a uz je navyssi cas hladat si pracu (platenie odvodov som zrusila).
Teraz neviem, ci sa mame stale snazit a popri tom mam chodit na pohovory a zamestnat sa niekde, alebo mame snazenie prerusit, kym nastupim do novej prace a zaucim sa.
Tuzba po babatku je velika a v lete ideme este aj na dovolenku, ak by sa to fakt podarilo a ja by som od septembra nastupila ako tehotna do prace, asi by to bolo blbe a mohli by ma prepustit.
Budem vdacna za Vase skusenosti a nárzory 🙂

libka1
24. jún 2010

monana ja by som si hladala aj pracu aj sa snazila otehotniet ak po tom velmi tuzis, riesit situaciu budes potom ked bude aktualna, nevies ako sa Ti podari otehotniet...
na druhej strane by som si prehodnotila to, ci by nebolo naozaj lepsie mat nejaku prax predtym nez pojdes na matersku... neviem kolko mas rokov a aka velka je tvoja tuzba po babatku, vsetko zavisi od toho 😉 predsa len je jednoduchsie ked po rodicovskej sa mas kam vratit, minimalne dostanes odstupne ked ta prepustia 😉
dada1212 pokukaj tu: http://www.profesia.sk/forum-prace/hladanie-pra...
nie je to teraz s pracou vobec jednoduche ☹