Aká bola vaša prvá brigáda, v koľkých rokoch a koľko ste zarábali?
Mala som asi 13 rokov,zbierala som višne. Výplata bola vo višniach. Zavárali sme s babičkou...
och no ja si zaspominam. v 17 ako casnicka v obrovskej krcme a co sme zarobili sme polovicu po sichte prepili, mesacne som zarobila okolo 10000 korun slovenskych. boli to skvele casy. je to 23 rokov dozadu
V 13-14 som zacala roznasat noviny. To bola uplne prva brigada, ale vydrzala som asi 5 rokov
V 14 stich casnicka/barmanka (nacierno) v jednom metalovom podniku + roznasanie letakov zarobila som si celkom slusne ..par tisic korun 😁 sa zilo vtedy z toho juj 😁
V bufete na kupalisku ked som mala 18.nepamatam sa kolko som zarobila ale par tisic to tusim bolo( korun) 😊totalny luxus na tu dobu
Prva bola vyroba siloniek 18r. a druha v zvaracskej firme som s bruskou cistila steny lakovne 22r. 😂😂
V 16r v Makyte nasivala som gombiky a koneckovala.plat si nepamatam ale nolo to od vykonu. A na 16r velmi dobre,zarabala som ako normal zamestnanec. Prvotny plan bol zarobit si na kozacky 1600 korun. Na dobu spred viac ako 20r dort. Nakoniec som ostala cele leto
Mala som 17 a umývala som riad a supala zemiaky v jednom zavodnom bufete.. spoznala som aké je to keď vám po krku lezie šváb a nejako mi z toho ostala fóbia, hoci hmyzu som sa nikdy nebála.. a stále som smrdela ako vyprážaný syr, odvtedy ho nemôžem ani citit.. zarábala som 30korun na hodinu.. ako dievčaťu čo nikdy nemalo peniaze sa mi to zdalo ako obrovské peniaze.. kupila som si za výplatu kredit do mobilu aby som si mohla písať s priateľom a nejaké letné oblečenie..
Moja druhá brigáda bola v knihkupectve pred vianocami, tam.sa mi strašné páčilo.. zarábala som rovnako ako v prvej, ale výplatu mi majiteľ nakoniec dal v darsekoch čo.platili len mesiac.. nevadilo.mi to nakúpila som za to svoje prvé ozajstné darčeky rodine.. strašné som sa tešila..
Prvá taká neoficiálna bolo stráženie deti susedke v 15, občas nám dala pár drobných, občas nám nechala cigarety 😄 a potom v 16 som brigádovala v stánku s rýchlym občerstvením, kam skoro nikto nechodil tak som si tam zvykla čítať, kamarátky a priateľ za mnou chodili a tak :D chodila som tam 3x do týždňa po škole hneď do 22:00 a jeden deň z víkendu a mala 2e na hodinu, ale bola ro sranda. Neskor som už mala brigády v baroch
@ninaxxx v patnastich boli sme dve kamaratky, umyvali sme obloky na novopostavenej hale, bolo ich tam neurekom. Zarobok si uz nepamatam, ale otrieskala som ho za topanky, po ktorych som tuzila a pamatam si, ze som pre istotu mame povedala nizsiu sumu, nie kolko stali, aby ju nevykotilo
V 15tich dievca na vsetko asi v kaviarni na upratovanie a zbieranie poharov,umyvanie za par korun ale mesacne to bolo aj 3tisic sk a kupila som si za to znackovu skolsku tasku a svoje prve puma tenisky 😃 velmi som si to vazila a tesila sa z toho
@ninaxxx ja mam uplnu story. Bol silvester, z nicoho nic v noci napadol sneh. Mama v tej dobe robila vrchnu sestru v domove seniorov, musela ist do prace a mne sa nechcelo byt doma tak som isla s nou. Prisli sme, a zrazu jeden telefonat za druhym ze z 12tich sanitarok sa jej nevie dostavit do prace 8. Doprava skolabovala. Tak som nakoniec skoncila v bielom, mama robila hygienu a zdravotnu starostlivost a ja som obliekala starych ludi, rozpravala sa s nimi, krmila ich... Zrazu ide okolo riaditelka a ponukla mi brigadu na leto, mala som vtedy 14rokov. Odrobila som tam 3 leta, za prvu vyplatu co bolo cca 450e som si kupila nehorazne velky fotak (mama mi nadavala, ale vasen z fotografii mi zostala do dnes) 🤗🤗🤗
@miriam2908 to je pekne 🙂. Nebol to nahodou Silvester 2007? Ten si velmi dobre pamatam, ze bola kalamita
mala som 15r (2008) a bolo to roznasanie predplatenych casopisov, zarobok si uz nepamatam, ale nebolo to nic moc 😂
@elizabet173 no jak pocitam tak pocitam myslim ze mas pravdu. My sme sa od pezinka este vlakom do BA dostali, ale dievcata chodili od novych zamkov a tak a ze tam to bolo uplne hrozne

15 - 60 e mesačne chodila som upratovat salón 😂 a v 19 cke 370€ 😊