icon

Aká bude moja mesačná mzda?

18. feb 2023

Prosím vás v zmluve mám len toto. Nejak som sa zabudla opýtať pri podpise na plat. Viete z toho vyjsť?

Aká bude moja mesačná mzda?
ivula0807
18. feb 2023

Ty nevieš aký budeš mať plat a podpísala si zmluvu? 🤔 Tu o konkrétnej čiastke nie je nič, nemala si k tomu nejaký mzdový výmer?

marci77
18. feb 2023

to naozaj?, podpisali ste pracovnu zmluvu a neviete aky budete mat plat?
tu sa to nepise....
ja mam v mojej pracovnej zmluve normalne napisanu sumu hrubej mzdy

aky charakter ma praca? je to statna sprava alebo skolstvo?
tam sa to asi riadi tymi tabulkami, ale aspon platovu triedu by ste tam mali mat uvedenu

katuskamala1
18. feb 2023

Takze tabulkovy plat, ide o aku pracu, na urade alebo tak? Mas tam napisane, ze podla zakona.. Takze si vyhladaj zakon pod ktory spadate (napr ak urad prace tak samozrejme zakon o ss) a v prilohe kuk tabuľky, ze kde podla vzdelania, pozície, rokov odpracovanych spadas..

autor
18. feb 2023

@marci77 asistent predaja

autor
18. feb 2023

@katuskamala1 asistent predaja.. Kde to mám hľadať?

katuskamala1
18. feb 2023

Takže nie statna sféra??To by bol asi jediny dovod neuvedenia mzdy v zmluve.. Ale niebze ides na ptedavacku..
Tak si citaj zmluvu, vacsinou na zaciatku to jr napisane.. Musi byt v zmluve i mzda napisana pripadne v dodatku k zmluve.

zalka
18. feb 2023

No z tej formulácie, minimálna mzda 700e alebo druhý stupen náročnosti práce 816e

paulinam99
18. feb 2023

V tejto časti (v otázke hrubej mesačnej mzdy) je pracovná zmluva neplatná, keďže mzdové podmienky neobsahujú jednoznačne uvedenú výšku hrubej mzdy. Keďže tam nie sú ani odkazy na kolektívnu zmluvu, ale iba na Zákonník práce, tak jedinú istotu máš v tom, že dostaneš minimálnu mzdu, t.j. 700 € brutto.

Ja byť Tebou, v pondelok zamestnávateľovi oznámim v skúšobnej dobe, že končím, ak mi do zmluvy neuvedie konkrétne výšku dohodnutej mzdy.

lesana25
18. feb 2023

Samotný mzdový výmer si nepodpisovala?

melanta
18. feb 2023

Tu by som povedala, že zmluva nie je platná, nakoľko neobsahuje jednu zo zákona potrebných údajov a to sú mzdové podmienky. Čo je to za špecifikáciu "v zmysle mzdových predpisov" a v zátvorke uvedené že Zákonník práce SR. V pondelok žiadaj o novú zmluvu s uvedením konkrétnych mzdových údajov. V opačnom prípade by som nenastúpila, ak zamestnávateľ už pri podpise zmluvy zavádza, neveští to nič dobré.

anicka182
18. feb 2023

Pozri prvú stranu zmluvy, hned pod pracovnou poziciou a dohodnutym uvazkom mas aj plat

gondyo
19. feb 2023

Mala by si mať 816 v hrubom ale je možné že aj 700 najnižšiu min mzdu

ropucha6
19. feb 2023

Nie je povinnost mat v zmluve uvedene jasne platove podmienky? A to akoze ti ponukli poziciu bez platu? Tiez mi vychadza, ze z tohto mozno minimum…nepodpisala by som

ichi
20. feb 2023

Je to v zmluve uvedené správne a jedná sa o minimálnu mzdu. Zamestnavateľ sa týmto chce vyhnut kazdoročnému podpisovaniu dodatkov pri jej zmene.