Aká je prijateľná suma pre čašníka na rodinnej oslave?
Dobrý deň mamičky. Suseda mať rodinnú oslavu a potrebuje čašníka. Keďže dcéra tento odbor študuje tak ju oslovila či by nešla na brigádu. Koľko je taká prijateľná suma za odpracovaných 8 hodín pre čašníka.. Študenta 3.rocnika strednej školy?
5 eur na hod. by som kludne dala… i ked je to dost davno, pocas studentskych cias som obcas chodievala obsluhovat na svadby, kary, plesy prip. firemne akcie (teda viac ludi) a dostavala som 20-60 eur v zavislosti aj od odrobeneho casu - kym kary boli kratke a mali sme za ne cca tych 20 eur, na niektorych plesoch a svadbach sme aj s pripravami a zaverecnom upratovani riadu atd. makali aj 24 hod. - “plat” bol rovnaky - tych 50 max. 60 eur (je to tak 10 rokov dozadu, vyucena casnicka nie som, dostala som sa k tomu cez kamosku ktora chodila na hotelku a pracovala u nas v meste na takychto akciach)
Ved nechaj to na susedu. Povedz jej, ze nech da, kolko uzna za vhodne. Ty si zachovas svoj charakter a ona ten svoj ukaze.
A suseda jej kolko ponukla?
Keď som ja ako študentka dostala 30-40€ za takú akciu tak som bola veľmi rada 😀 teraz po vyše 10 rokoch neviem koľko dávajú ale myslím že tiež by to malo byť ok.
Ja davam studentom ktori si chcu privyrobit na eventoch, ktore organizujeme v nasej kaviarni 5,50/hod. Po 22 hodine davam 6 eur/hodina.

Mali sme podobnú oslavu, dali sme 50 eur plus sa mohol najesť a napiť koľko chcel.