Aká je realita pre osoby, ktoré chcú pracovať a poberajú invalidný dôchodok?
Otázka je v prvom komentári
@anonym_9ef9c2 pretože neviem dokedy budem môcť pracovať a nie som na tom zdravotne dobre
@anonym_autor poziadaj najprv o ID. Budeš rád, keď ti ho tento rok schvália. Ak vôbec. Riadne sa to sprísnilo. Úplne zbytočne sa teraz nad tým zamýšľaš.
@anonym_autor v prvom rade si ešte ani nepožiadal o ID. Čiže prejdi si celou tortúrou, odvolaniami a vráť sa k nám v decembri s touto otázkou.
@anonym_eac842 ďakujem sa rýchle odpovede. Snažím sa iba pripraviť na najhoršie.
@anonym_autor poziadaj najprv o ID. Budeš rád, keď ti ho tento rok schvália. Ak vôbec. Riadne sa to sprísnilo. Úplne zbytočne sa teraz nad tým zamýšľaš.
@anonym_381285 inac to je tiez pravda. najprv holub na tanieri a potom pohovor..
@anonym_381285 ak budem mať priznaný ID a zistím že sa nezamestnám tak bude neskoro
@anonym_381285 ak budem mať priznaný ID a zistím že sa nezamestnám tak bude neskoro
@anonym_autor ale uznanie ID trva aj par mesiacov, dovtedy budes co robit???
@anonym_autor preboha. Na čo bude neskoro? Na Slovensku sú tisícky zamestnávateľov. Ako ty teraz môžeš vedieť,ako sa k tomu postaví ten tvoj potencionálny. V každej firme sú ľudia s ID. Úplne kraviny riešiš, na ktoré univerzálna odpoveď neexistuje.
@anonym_autor ale uznanie ID trva aj par mesiacov, dovtedy budes co robit???
@anonym_9751a4 aktuálne som zamestnaný
@anonym_autor tak hľadaj prácu teraz, keď nemáš ešte ID. Keď si taký predposratý.
@anonym_autor ty čo riešiš? Tak buď máš zdravotné problémy na ID, alebo nemáš. Toto tvoje rozmýšľanie je divné, špekulatívne.
@anonym_autor a tebe lekar navrhol id ci to ty si sa rozhodol?
@anonym_autor ty čo riešiš? Tak buď máš zdravotné problémy na ID, alebo nemáš. Toto tvoje rozmýšľanie je divné, špekulatívne.
@anonym_eac842 Z ID žiaľ nevyžijem
@anonym_autor a kto ti zakazuje zamestnať sa?
@anonym_autor pozri, človek, ktorý má naozaj zdravotné problémy takto nerozmýšľa. Jednoducho požiada o ID a keď mu schvália, zariadi sa podľa aktuálneho stavu.
@anonym_autor a kto ti zakazuje zamestnať sa?
@anonym_381285 zamestnala by si človeka ktorý ti na pohovore povie, že je invalidný dôchodca?
@anonym_381285 zamestnala by si človeka ktorý ti na pohovore povie, že je invalidný dôchodca?
@anonym_autor áno. Bez problém. Zamestnávatelovi sa to oplatí.
@anonym_autor ak má príslušnú kvalifikáciu, skúsenosti, je osobnostne fit, a prejde VLP, tak určite áno.
@anonym_autor ak má príslušnú kvalifikáciu, skúsenosti, je osobnostne fit, a prejde VLP, tak určite áno.
@anonym_autor a ešte k mojej predošlej odpovedí. Samozrejme, musel by spĺňať čo píše
@anonym_eac842 . To je jasné dúfam.
@anonym_autor ale ved ID je siroky pojem. pises velmi hmlisto.
@anonym_eac842 prosím prečítaj si môj komentár vyššie. Našiel som že pri 50% ID sa pre zamestnávateľa nič nemení tak ako to je?
@anonym_autor
Zda sa ze vsetko vies, ja by som osobne nikdy nezamestnal chod robit pre AI
@anonym_autor
Zda sa ze vsetko vies, ja by som osobne nikdy nezamestnal chod robit pre AI
@anonym_4facd5 neviem, preto sa pýtam tu
Uz ti tu pisali ako ID a ZTP mozes uplne kludne pracovat, u nas pracujeme viaceri a vlastne v kazdej firme co som predtym robila boli ID.
Mas rozne druhy postihnutia a ano ja by som napr fyzicku pracu nedala ale pracu v IT zvladam
Nie je pravda, ze tito zamestnanci su casto na PN, oni maju dlhodobe ochorenia, ktore su kompenzovane. Zamestnavatelovi to oznam aj tak to zisti pri prvych odvodoch a zatajovanie by nemusel brat dobre. Ja mam pravidelne ponuky aj na zmenu zamestnania a vedia o tom ze mam ID ale nie je to prekazkou, samozrejme nejde o manualne pozicie
Najprv ti ale vobec ID musia dat. Takze toot si pories najprv a potom spekuluj
@anonym_4facd5 neviem, preto sa pýtam tu
@anonym_autor zbytočne špekuluješ, lekár ti povie či máš nárok na uplatnenie si invalidného dôchodku, si zamestnaný a ak ho dostaneš a lekár uzná že si schopný vykonávať tvoju prácu naďalej tak len donesieš dokument o ID na mzdové oddelenie a nič sa nemení, ak lekár uzná že nebudeš schopný vykonávať prácu tak zamestnávateľ ti môže ponúknuť iný typ práce a tak ako píšu vyššie kým vybavíš ID to teda trvá
Uz ti tu pisali ako ID a ZTP mozes uplne kludne pracovat, u nas pracujeme viaceri a vlastne v kazdej firme co som predtym robila boli ID.
Mas rozne druhy postihnutia a ano ja by som napr fyzicku pracu nedala ale pracu v IT zvladam
Nie je pravda, ze tito zamestnanci su casto na PN, oni maju dlhodobe ochorenia, ktore su kompenzovane. Zamestnavatelovi to oznam aj tak to zisti pri prvych odvodoch a zatajovanie by nemusel brat dobre. Ja mam pravidelne ponuky aj na zmenu zamestnania a vedia o tom ze mam ID ale nie je to prekazkou, samozrejme nejde o manualne pozicie
Najprv ti ale vobec ID musia dat. Takze toot si pories najprv a potom spekuluj
@anonym_bf860e stačí oznámiť ID na mzdovom po nástupe do zamestnania, napríklad prvý týždeň? treba oznámiť koľko percent ID?
@anonym_autor mám po 50ke a ešte.som.
nepracovala vo firme.kde by nebol aspoň jeden, boli to firmy do 20 zamestnancov. Momentálne sme v práci ôsmy a dvaja sú na od, z toho jedna kolegyňa už vekovo na starobnom dôchodku.
Si ztp?
@anonym_5726b4 môžeš mi napísať prosím IP? Chcem sa niečo spýtať
@marsmykkok @anonym_eac842 @anonym_4fc3c0 odpoviem hromadne. V prvom rade ďakujem za odpovede. Z odpovedí vyplýva že na pohovore sa ID nemusí spomínať. Stačí teda ak ID nahlásim na mzdové oddelenie v prvom týždni v novej práci? Čo treba uviesť (napríklad stupeň ID...)?
@anonym_autor Najlepšie pre teba je nájsť si teraz stabilnú prácu alebo ostať v tej čo máš ak si spokojný. Proste poznajú ťa, vedia že si robíš prácu riadne, nemaródiš zbytočne, ak im prinesieš papier na účtovné že si ID na 99 percent ťa nevyhodia. A keby o 3,4,5 rokov firma skončí alebo tvoja pozícia a budeš hľadať niečo nové, proste to povedať s tým, že predtým si ix rokov robil vo firme AA a že si prácu zvládal a že boli s tebou spokojný, prípadne aj dať kontakt nech si tam zavolajú a pýtajú referencie. A dávaš ako podklad rozhodnutie o výške ID s tým že sumu môžeš začierniť, teda diagnózu na účtovnom nevidia.
@anonym_bf860e stačí oznámiť ID na mzdovom po nástupe do zamestnania, napríklad prvý týždeň? treba oznámiť koľko percent ID?
@anonym_autor z SP dostaneš rozhodnutie o ID a to dáš na mzdové, oni si spravia kópiu, ale zbytočne predbiehaš udalosti
@anonym_autor prečo riešiš zamestnávateľa,keď si zamestnaný? Ak mu povieš,že ti priznali ID,tak čo čakáš,že sa stane?

@anonym_autor ako ti píšu účtovníkovi príde upozornenie že odviedol zle zdravotné odvody. A potom na to prídu a teda nevrhne to na teba dobré svetlo. Teda radšej povedať najneskôr pred nástupom, keď dávaš číslo účtu, doklady a tak ak nechceš na pohovore, pokým nerobíš ty sám účtovníctvo firme. Iba tak by si to vedel zatajiť...
@marsmykkok @anonym_eac842 @anonym_4fc3c0 odpoviem hromadne. V prvom rade ďakujem za odpovede. Z odpovedí vyplýva že na pohovore sa ID nemusí spomínať. Stačí teda ak ID nahlásim na mzdové oddelenie v prvom týždni v novej práci? Čo treba uviesť (napríklad stupeň ID...)?