icon

Aká práca sa da vykonávať z domu, keď človek neovláda IT alebo jazyky?

17. dec 2025

Ahojte, aká práca sa da vykonávať z domu pokiaľ človek neovláda IT alebo jazyky. JE mozne také účtovníctvo robiť z domu ?

biba_18
17. dec 2025

je, pokiaľ má firma takú možnosť

anonym_29060a
17. dec 2025

Je, pokial ho ovladas 😉

beata_k
17. dec 2025

@anonym_autor Ano. Jedna moja suseda bola na zivnosti a robila uctovnictvo.

katica06
17. dec 2025

@anonym_autor koľko praxe más v danom odbore?

anonym_94ae5a
17. dec 2025

@anonym_autor môžeš robiť účtovníctvo na živnosť pre iných živnostníkov pokiaľ máš odpovedajúce vzdelanie a prax.

martinmmartin
17. dec 2025

zehlenie a skladanie pradla

subartic
17. dec 2025

@anonym_autor robiť účtovníctvo z domu pre malé účtovníčky je neperspektívne, v krátkej dobe skončia, mnohé neutiahnu náklady na digitalizáciu a tie staršie ju ani zväčša nezvládnu .

spongebob1
17. dec 2025
@subartic

@anonym_autor robiť účtovníctvo z domu pre malé účtovníčky je neperspektívne, v krátkej dobe skončia, mnohé neutiahnu náklady na digitalizáciu a tie staršie ju ani zväčša nezvládnu .

@subartic Skus definovat vek starsie.

a0
17. dec 2025

Je kopec profesii, ktoré sa dajú robiť z domu. Avšak čo reálne vieš robiť, aby to bolo pre trh práce zaujímavé? 🤔

subartic
17. dec 2025
@spongebob1

@subartic Skus definovat vek starsie.

@spongebob1 pre mňa je to každá ktorá nezvládne plnú digitalizáciu , ale staršie sú pre mňa 55+, je to iná generácia. Ja mám 51 a vidím to sama na sebe a to sme 100 % v digitálnej kancelárii. Jednoducho malé účtovníčky zaniknú , pretože AI vypracuje živnostníkom daňové priznanie , pri malých firmách nezvládne finančne utiahnuť digitálnu firmu . Len dnes som zaplatila za predĺženie licencie na dvoch programoch 1500 eur, v lete som na inom platila cez 800.

anonym_5e2ea6
18. dec 2025

@anonym_autor ja robim v korporáte, administratívu z domu 🙂 ale je pravda, že tieto miesta sa držia a tažko sa k nim dostať

anonym_fb92ee
18. dec 2025
@subartic

@subartic tak neviem, moja známa bude mať v lete 70. robí účtovníctvo roky viacerým podnikateľom a firmám, nedávno mi hovorila, že to bude po tej 70. postupne predávať mladšej sestre, že už by chcela skončiť.

subartic
18. dec 2025
@anonym_fb92ee

@subartic tak neviem, moja známa bude mať v lete 70. robí účtovníctvo roky viacerým podnikateľom a firmám, nedávno mi hovorila, že to bude po tej 70. postupne predávať mladšej sestre, že už by chcela skončiť.

@anonym_fb92ee viacerým podnikateľom a firmám sú malé firmy a živnostníci . To je koľko 5-6-10 max. Ide o úplne jednoduché účtovanie , ktoré naozaj naklepe rukou , teraz . Ale ak sa nastaví komplexná digitalizácia aj v štátnom systéme , tak z tohto si nebude môcť zaplatiť digitálnu kanceláriu, jednoducho to z tých cien ako domáca účtovníčka finančne neutiahne aby aj mohla žiť a aj platiť za digitálnu kanceláriu , digitálny fakturačný systém a licencie za programy. Moja firma účtuje malé a stredné spoločnosti , asi 200 miezd , sme plne digitalizovaní , drvivá väčšina nám sa nám importuje od faktúr cez pokladničné bloky, je nás viac a ešte ponúkame aj pridružené služby. Ale predovšetkým časom vypadnú živnostníci , lebo AI im urobí daňové priznanie. Jednoducho do budúcna účtovníctvo budú robiť tí najviac zdigitalizovaní , ostatní postupne zaniknú .

anonym_fb92ee
18. dec 2025
@subartic

@anonym_fb92ee viacerým podnikateľom a firmám sú malé firmy a živnostníci . To je koľko 5-6-10 max. Ide o úplne jednoduché účtovanie , ktoré naozaj naklepe rukou , teraz . Ale ak sa nastaví komplexná digitalizácia aj v štátnom systéme , tak z tohto si nebude môcť zaplatiť digitálnu kanceláriu, jednoducho to z tých cien ako domáca účtovníčka finančne neutiahne aby aj mohla žiť a aj platiť za digitálnu kanceláriu , digitálny fakturačný systém a licencie za programy. Moja firma účtuje malé a stredné spoločnosti , asi 200 miezd , sme plne digitalizovaní , drvivá väčšina nám sa nám importuje od faktúr cez pokladničné bloky, je nás viac a ešte ponúkame aj pridružené služby. Ale predovšetkým časom vypadnú živnostníci , lebo AI im urobí daňové priznanie. Jednoducho do budúcna účtovníctvo budú robiť tí najviac zdigitalizovaní , ostatní postupne zaniknú .

@subartic no ona to nerobí sama, pracujú v tíme tri sestry, plus ešte jedna pani, tá je právnička, či je to potreba, alebo presedlala z práva na účtovníctvo, netuším, ale podľa toho, ako si tie tri sestry žijú, dve z toho sú bez partnera dlhé roky, si myslím, že sa im darí veľmi dobre. Jej to ale už môže byť fuk, ona je už zahojená, ja sa účtovníctvu nerozumiem vôbec, mám svoju účtovníčku

anonym_8c57d5
18. dec 2025
@subartic

@spongebob1 pre mňa je to každá ktorá nezvládne plnú digitalizáciu , ale staršie sú pre mňa 55+, je to iná generácia. Ja mám 51 a vidím to sama na sebe a to sme 100 % v digitálnej kancelárii. Jednoducho malé účtovníčky zaniknú , pretože AI vypracuje živnostníkom daňové priznanie , pri malých firmách nezvládne finančne utiahnuť digitálnu firmu . Len dnes som zaplatila za predĺženie licencie na dvoch programoch 1500 eur, v lete som na inom platila cez 800.

@subartic inf pre teba do buducnosti. Pri plne digitalnom ai uctovnictve je imho uctovnicka zbytocna.

anonym_8c57d5
18. dec 2025
@subartic

@subartic aha. Gratulujem. Vidim v dalsom prispevku ze uz si na to aj ty prisla. Uctovnictvo je resp bude lahko riesitelne plnou automatizaciou.

anonym_93f730
18. dec 2025

Podľa mňa žiadna, mala som prácu na doma lepenie vzorkovnikov no bola to strašná piplacka a málo sa s tým dalo zarobiť. Takisto roznasala som letáky, tiež málo platili.

anonym_e25b4b
18. dec 2025
@anonym_93f730

Podľa mňa žiadna, mala som prácu na doma lepenie vzorkovnikov no bola to strašná piplacka a málo sa s tým dalo zarobiť. Takisto roznasala som letáky, tiež málo platili.

@anonym_93f730 ja pracujem z domu v marketingu a zarábam s tým veľmi dobre

anonym_93f730
18. dec 2025
@anonym_e25b4b

@anonym_93f730 ja pracujem z domu v marketingu a zarábam s tým veľmi dobre

@anonym_e25b4b Neviem čo obnáša tvoja práca, no autorka sa pýtala na prácu keď neovláda IT ani jazyky, potom veľa možností na prácu na doma není.

anonym_e25b4b
18. dec 2025
@anonym_93f730

@anonym_e25b4b Neviem čo obnáša tvoja práca, no autorka sa pýtala na prácu keď neovláda IT ani jazyky, potom veľa možností na prácu na doma není.

@anonym_93f730 nepotrebujem jazyky ani IT 🙂. Takže splňuje to podmienky, avšak vyžaduje to vzdelanie v odbore.