icon

Aké je pracovať ako mzdárka v škole?

29. jan 2025

Zdravim žienky. Chcem sa opýtať, ako nárojčné je dostať sa do agendy mzdarky v škole. Nerobila som to, pracujem s účtovníctvom ale okrem miezd...tie robia iné kolegyne. U nás v meste hladajú na pol úväzok. Išli by ste do toho? Ďakujem za info.

martul
29. jan 2025

Ja som nedávno povedala, že účtovníctvo hocikedy donemoty, ale mzdy nikdy, pár rokov som ich musela robiť, ale nesadlo mi to.

autor
29. jan 2025

@martul ja som si tiež vždy myslela, že mzdarcina je hrôza....toľko pravidiel, termínov, meniace sa veci....

katica06
29. jan 2025

@martul v účtovníctve sa veci nemenia?

katica06
29. jan 2025

Robila som zš,mš,.škd a.skolskú jedáleň spolu. .kopa.čiastočných úväzkov,. všade niekto na projekt, každý s inými podmienkami. Nejak mi nechýba že to nemusím robiť. Ak si nikdy mzdy nerobila tak zš nebude práve najľahšie na začiatok.

martul
29. jan 2025

@katica06 menia, prečo, píšem niekde že nie?!

martul
Autor odpoveď zmazal
kristina2412
29. jan 2025

Záleží na tom v akom programe robia

tiika
29. jan 2025

V školstve neviem ake je to náročné a závisí aj od človeka ako sa chytí, či už ma aspoň nejaké skúsenosti ohľadom zamestnávania.
Ďalej je rozdiel aj v mzd.programoch, lebo v niektorych je praca náročnejšia a od toho v akom stave su tie veci, ktoré preberas (zavedený funkčný systém, poriadok..)

Pamätám si však, keď som prvý krát začala robiť mzdy, zaucenie trvalo 2,5 týždňa a išlo mi to v pohode. Mala som už nejakú (i keď malú) prax v personalistike. No mna bavia zákony, ekonomika, počítačové programy, celkovo matematika a logika. Paci sa mi to viac ako pers.manažment či účtovníctvo.

Celkovo ak by si k tomu mala pozitívny vzťah tak 1 max. 2 mesiace na základne pochopenie, následná prax a naberanie skúsenosti je už o inom.

mogaa
30. jan 2025

Za mňa by som do toho určite nešla....kopa čiastočných úvätkov, kopec učitelov na dôchodku, teraz bude ročné zúčtovanie....nie, nie a ešte raz nie.....viem o čom hovorím lebo v novembri som si to vyskúšala....