Aké je pracovať ako mzdárka v škole?
Zdravim žienky. Chcem sa opýtať, ako nárojčné je dostať sa do agendy mzdarky v škole. Nerobila som to, pracujem s účtovníctvom ale okrem miezd...tie robia iné kolegyne. U nás v meste hladajú na pol úväzok. Išli by ste do toho? Ďakujem za info.
@martul ja som si tiež vždy myslela, že mzdarcina je hrôza....toľko pravidiel, termínov, meniace sa veci....
Robila som zš,mš,.škd a.skolskú jedáleň spolu. .kopa.čiastočných úväzkov,. všade niekto na projekt, každý s inými podmienkami. Nejak mi nechýba že to nemusím robiť. Ak si nikdy mzdy nerobila tak zš nebude práve najľahšie na začiatok.
Záleží na tom v akom programe robia
V školstve neviem ake je to náročné a závisí aj od človeka ako sa chytí, či už ma aspoň nejaké skúsenosti ohľadom zamestnávania.
Ďalej je rozdiel aj v mzd.programoch, lebo v niektorych je praca náročnejšia a od toho v akom stave su tie veci, ktoré preberas (zavedený funkčný systém, poriadok..)
Pamätám si však, keď som prvý krát začala robiť mzdy, zaucenie trvalo 2,5 týždňa a išlo mi to v pohode. Mala som už nejakú (i keď malú) prax v personalistike. No mna bavia zákony, ekonomika, počítačové programy, celkovo matematika a logika. Paci sa mi to viac ako pers.manažment či účtovníctvo.
Celkovo ak by si k tomu mala pozitívny vzťah tak 1 max. 2 mesiace na základne pochopenie, následná prax a naberanie skúsenosti je už o inom.
Za mňa by som do toho určite nešla....kopa čiastočných úvätkov, kopec učitelov na dôchodku, teraz bude ročné zúčtovanie....nie, nie a ešte raz nie.....viem o čom hovorím lebo v novembri som si to vyskúšala....

Ja som nedávno povedala, že účtovníctvo hocikedy donemoty, ale mzdy nikdy, pár rokov som ich musela robiť, ale nesadlo mi to.