Aké máte nároky na potencionálne opatrovateľky vašich deti?
Dobrý deň, milé mamičky.
Aké máte nároky na potencionálne opatrovateľky vašich detí a koľko ste ochotné zaplatiť za ich stráženie?
Ja som študentka VŠ a hľadám si brigádu - stráženie detí. Mám skúsenosti so strážením 2 ročného dievčatka a 10 mesačného chlapca za 5€ na hodinu po známosti. Bohužiaľ sa teraz takto nič nevyskytlo, preto som si dala inzeráty do fb skupín a aktívne reagujem aj na vypísané ponuky. Žiaľ, doteraz si ma nikto nevybral, vyžadovali odo mňa pedagogickú strednú školu alebo VŠ, mať vlastné dieťa alebo záchranársky kurz. Sú toto bežné podmienky? Nakoniec mám jednu ponuku na stráženie, kde by som prejazdila 40km a starala sa o 2 ročného neodplienkovaného chlapčeka za 1,50€ na hodinu. Prišlo mi to veľmi málo, pani mi však povedala že mám brať alebo nechať tak, lebo má ďalšie 4 záujemkyne.
Kamarátka mi hovorí, že to je bežná prax, lebo opatrovateliek je veľa, detí málo a babky strážia zadarmo a veľa žien chce dôchodkyne kvôli manželom.
Preto som sa rozhodla si tu urobiť taký malý prieskum, či pri tom zostať alebo predsa len hľadať niečo iné a ako to teraz chodí.
Za všetky odpovede ďakujem.
Že 1,50€ skoro ma roztrhlo od smiechu. Totálny výsmech. Pani by som povedala, že tento super kšeft rada prenechám inej 🤦
inak len tak zo zvedavosti - ak niekto požaduje záchranársky kurz, tak by ma zaujímalo, či ho má on sám ako rodič 😀 predsa len trávia s deťmi viac času ako opatrovateľka a takisto sa môžu dostať do situácie, kedy bude dieťa v ohrození života. To, že je niekto rodič, ešte z neho automaticky nerobí kvalifikovanú osobu 😀
Ja som mala opatrovatelku pred 4 rokmi - 1,5 rocne dvojicky. Moje poziadavky boli, aby si s detmi sadla, bola dochvilna, aby sa detom venovala a nie, ze im pusti tv. Platila som vtedy 8e na hodinu. Teraz mi bude obcas strazit deti jedna pani ucitelka z MS na dochodku - deti bude pripravovat aj do skoly, robit s nimi rozne tvorive aktivity, brat ich na vylety, plus ich bude ucit nj. Platit jej budem 12e na hodinu, plus doprava a plna chladnicka u nas (bude to ale len na par hodin denne, cca. 3x tyzdenne)
@sissy27 záchranársky kurz, pedagogické vzdelanie, kurz montessori a ponúka tri eurá na hodinu....

Tak tomu neverím. Tu v ba určite za 1,50eur by sa žiadna nenamáhala 😄. Neviem odkiaľ si, ale 1,50 je smiešne málo, to už je zneužívanie podľa mňa.