icon

Aké sú možnosti práce z domu bez vysokej školy?

11. dec 2024

Ahojte, tie, ktoré pracujete z domu a nemáte vysokú školu tak akú prácu robíte? Mám obchodnú akadémiu, vysokú školu nemám. Je možnosť nájsť si nejakú prácu z domu? Ide o to, že dcéra je v škôlke a každú chvíľu riešime sopliky. 10 rokov som robila manažérku predajne, komunikácia mi problém nerobí, podklady pre mzdy, tabuľky, strojopis mám, word aj excel ovládam... Dá sa nájsť aj niečo z domu? Ďakujem

Strana
z2
wagea
13. dec 2024

@simca06022011 zmien je dosť v daniach a v mzdách. Nepodceňovala by som to. Po kurze hneď účtovať doma na kolene a sám sro a/alebo platiteľov DPH je dosť odvážne, potom to aj tak vyzerá. Daňová kontrola a Inšpektorát práce si zgustnú... Momentálne mám na stole prebraté takéto účtovníctvo, žiadna registrácia podľa 7a, výbery a presuny na rôzne účty, o autách a ich užívaní pomlčím... V mzdách nezmyselné a zlé nastavenie pracovného času a nadčasy či dohodári, to sú tiež dobré chuťovky na opravovanie alebo rovno pri kontrole.

wagea
13. dec 2024

@katica06 zverujú často svoje účtovníctvo tam, kde zaplatia najmenej, ale potom to tak aj vyzerá.

simca06022011
13. dec 2024

@wagea zmien je dost, ale nie tolko aby sa z toho robil strasiak :D ja nehovorim, ze clovek s kurzom ma robit uctovnictvo, ale co sa tu pisu strasiaky, ako po md nevedia kde je sever v ucte.. tak to je riadny nezmysel.. to ze su zle robene veci, celkovo, to nema nic s tym, ze niekto to vie a zrazu vypadne na rok dva a potom je ako vyorana mys. Ten clovek co to robil, to proste nikdy nevidel, ako sa to robi, ani to nerobil (tiez sme robili rekonstrukcie a opravy takychto uctovnictiev), vela z nich dokonca velmi namyslene velkouctovnicky :D Urcite ta praca nie je ziadny strasiak. Nech si vravi kto chce, co chce, okrem postupov uctovania, je to par zakonov (DzP, DP, Zakonnik prace a par dalsich mini.. na konkretne veci), kde sa meni par paragrafov rocne (aj ked cely rok strasia, najma skolitelia ako horibilne sa vsetko meni... ale figu sa meni vsetko, zvycajne par veci sa dotkne nejakej firmy, niekedy ani nie, mne ako uctovnikovi je to jedno, precitam zakon a budem uctovat tak = ziadne teatra nemusim okolo toho robit) - to si clovek precita, aj ked vypadne na x rokov a vie.. lebo uctovanie ako take sa nikdy nemeni, ak niekto vie princim ako to funguje, uz si iba overuje ci to ide na ten alebo henten ucet... mzdy duplovane, to ze to niekto nevie, je jeho problem ale nie komplikovanostou, mna ani program nepusti urobi vela chyba = cize aby som hluposti tam nahadzala, tak to by som musela byt dementna, alebo totalne nevediet ani zaklady. Ja sa ani nenamaham uz celoplosne pokryt vedomostami vsetko, ale to co potrebujem si vyhladam, overim ak si nie som ista, ak pride nejaka pikoska. Cize ano moze sa stat, ze zrazu bude uctovnik pre nejakeho klienta citat aj chemicky zakon, aj hentaky a onaky zakon.. ale to su uplne individualne veci. A nemeni to nic na uctovani. naozaj zmeny za rok sa casto daju pekne chytit v nejakom skoleni , vzdy na zaciatku daneho roka.. a vie vsetky zmeny. Ak si to nevie najst clovek sam... kedze aj zakony pekne vychadzaju s oznacenymi zmenami, ku kope veci su na financnej sprave uz vypracovane usmernenia, ale teda to vies urcite.

Okrem toho mame poradne, skolitelov, dokonca usmerni aj financna sprava cez dopyty vsetko, na co sa clovek opyta. Ja vidim, ze viac je horekovania a narekov na zmeny ako tych zmien :D Mam v rodine niekolko uctovnikov, financnych poradcov, auditora.. a presne ako sa stupnuje ich "vzdelanie", tak aj pristup... proste nad niektorymi vecami sa neoplati pozastavovat = treba ich urobit ako litera zakona pise a neriesit, nelamentovat. A to dokaze aj doma, aj kocka bez 10rokov praxe, ak bude pedantna, a bude ju tato praca zaujimat = zisti si a nauci sa. Absolutne v tom nevidim problem. Ja napr. mam voci mzdam vacsi respekt :D tam si aj po 20r prace s tym, vsetko kontrolujem :DDDD

Strana
z2