Aké sú povinnosti radcu na okresnom súde?
Prosim vás akú prácu vykonáva radca - na okresnom súde vybavuje poštu zakladá a píše popri sudcovi? Rýchlostou testovanou pri výberovom konaní? Akú ma náplň. Pracuje tam niekto ?
Člen rodiny bol samostatný radca na okresnom úrade- vysetroval priestupky, mal spisy , robil pojednávania atď všetko okolo toho ..ten názov to moc nevystuhuje
@simi8658 pojednavanie prosím ohladom priestupkov? Ak boli dvaja na priestupok tak koli tomu mal pojednanie pripadne aby dal pokuty a vybavoval papiere a rozhodnutia o tom ? Napríklad. Lebo to viem co je za prácu ale nevykonávalo sa to na súde. Toto bude asi iné na súde. Tam potrebujú asi právnika. Dali ze 3 plat.skupina a vysoka 1 stupen. Ja mam 2. Stupeň ale nie práva. Oni nepýtaju konkrétnu školu. Skúsim sa opýtať niekoho lebo niekedy clovek nevie aj viac . Dakujem 🤍
Na samostatného radcu na súde nepotrebuješ vš odbor právo. To potrebuje na súde vyšší súdny úradník. Podmienka 1. st. Vš na súde je jedno, aká vš na tú pozíciu, proste tabuľky to vyžadujú. To, čo ty spomínaš ohľadom priestupkov, sa prejednáva na okresnom úrade. Tak kľudne choď do toho. Je to administratívna agenda súvisiaca so spismi, podľa toho, k akému senátu by si patrila, či trestné, civilné, rodinné, exekučné, atď.
Na samostatného radcu na súde nepotrebuješ vš odbor právo. To potrebuje na súde vyšší súdny úradník. Podmienka 1. st. Vš na súde je jedno, aká vš na tú pozíciu, proste tabuľky to vyžadujú. To, čo ty spomínaš ohľadom priestupkov, sa prejednáva na okresnom úrade. Tak kľudne choď do toho. Je to administratívna agenda súvisiaca so spismi, podľa toho, k akému senátu by si patrila, či trestné, civilné, rodinné, exekučné, atď.
@diamand2326 tak pokúsim sa. Poslem im ziadost na ten súd prinajhoršom nezoberú. Len pozriem či sa budemcmuset nieco uciť lebo tolko zákonov co sa ucím sa posledný stvrtok nevidel svet na úrady detailne. Najhorsie je ze su pri mne ludia na pohovoroch ktorí sa smeju že nemajú šajnu na čo vlastne idú ( akú prácu) to je blbé a vždy vybrali niekoho takého. No vyskúšam ten súd. Som detailista uvidime či budem schopná takéto.

Člen rodiny bol samostatný radca na okresnom úrade- vysetroval priestupky, mal spisy , robil pojednávania atď všetko okolo toho ..ten názov to moc nevystuhuje