Aké sú výhody a nevýhody práce v školstve?
Ahojte žienky,som čerstvo po štúdiu.Zatial nemám skúsenosti.Dostala som ponuku pracovať v materskej škole alebo v školskom klube detí.Čo by ste si radšej vybrali ? Aké sú pre a proti ?
@benit Áno, je tabuľkový, ale učiteľka v MŠ má naviac aj triednický príplatok, príplatok za smennosť, často aj vyššie osobné ako v ŠKD, či odmeny. Netvrdím že je to veľa, ale je to viac ako v ŠKD. Nehovoriac o tom, že nie všade v ŠKD majú vychovávatelia aj plný úväzok a ak nie, opäť nižší plat.
Kvôli pracovnej dobe škôlku.Vychovavstelka väčšinou končí o 17 plus môžeš mať aj rannú družinu potom ísť domov a vrátiť sa späť na obed.
vzdy zalezi s akým vekom radšej pracujesc ci 3-6 alebo 6-10 rokov
@benit Pohybujem sa aj v školstve, možno z tejto oblasti mám viac skúseností a informácií ako ty, tak ver, že informácie mám. Dokonca u nás majú aj vychovávateľky na škole osobné. Veľa záleží aj od vedenia školy, nakoľko osobné nie je nárokovateľné. Nakoľko robia veci naviac, zapájajú sa do aktivít školy, vedú študentky na praxi, robia tvorivé dielne pre detí a rodičov, organizujú rôzne akcie, sú v pohotovosti ak treba a plno iného, tak si osobné naozaj zaslúžia a ho aj majú.

Radšej ako učiteľka v materskej škole - lepšia pracovná doba, vyšší plat, lepší status, menej chaosu.