icon

Aké sú výhody a nevýhody práce v školstve?

29. okt 2023

Ahojte žienky,som čerstvo po štúdiu.Zatial nemám skúsenosti.Dostala som ponuku pracovať v materskej škole alebo v školskom klube detí.Čo by ste si radšej vybrali ? Aké sú pre a proti ?

clovekoj
29. okt 2023

Radšej ako učiteľka v materskej škole - lepšia pracovná doba, vyšší plat, lepší status, menej chaosu.

benit
29. okt 2023

@clovekoj plat je tabulkovy. Zavisi od stupna vzdelania.
Ale vzhladom na charakter prace by som isla radsej do ms. U nas vychosky škd robia len straznikov

clovekoj
29. okt 2023

@benit Áno, je tabuľkový, ale učiteľka v MŠ má naviac aj triednický príplatok, príplatok za smennosť, často aj vyššie osobné ako v ŠKD, či odmeny. Netvrdím že je to veľa, ale je to viac ako v ŠKD. Nehovoriac o tom, že nie všade v ŠKD majú vychovávatelia aj plný úväzok a ak nie, opäť nižší plat.

benit
30. okt 2023

@clovekoj osobne v skolstve???? Snivaj dalej. To si fakt moze dovolit minimum skol.

clovekoj
30. okt 2023

@benit Sú školy čo osobné majú, netvrdím že je to vysoká suma, ale majú. Stačí si pozrieť iné diskusia, že majú aj osobné aj odmeny. To už ale poväčšine záleží na zriaďovateľovi a šikovnosti riaditeľa.

luccija
30. okt 2023

Kvôli pracovnej dobe škôlku.Vychovavstelka väčšinou končí o 17 plus môžeš mať aj rannú družinu potom ísť domov a vrátiť sa späť na obed.

benit
30. okt 2023

@clovekoj chlap co v skolstve nikdy nepracoval, ale vie vsetko lepsie. Ok tak mame vsetci v skolstve osobne a a dobre vysoke. A keby sme boli pri tom tak v tej chvili aj vychosky su pedagogicky zamestnanci a osobne plati aj pre ne.

kacena4
30. okt 2023

vzdy zalezi s akým vekom radšej pracujesc ci 3-6 alebo 6-10 rokov

clovekoj
30. okt 2023

@benit Pohybujem sa aj v školstve, možno z tejto oblasti mám viac skúseností a informácií ako ty, tak ver, že informácie mám. Dokonca u nás majú aj vychovávateľky na škole osobné. Veľa záleží aj od vedenia školy, nakoľko osobné nie je nárokovateľné. Nakoľko robia veci naviac, zapájajú sa do aktivít školy, vedú študentky na praxi, robia tvorivé dielne pre detí a rodičov, organizujú rôzne akcie, sú v pohotovosti ak treba a plno iného, tak si osobné naozaj zaslúžia a ho aj majú.