icon

Ako a kde hľadať prácu po materskej?

16. máj 2022

Ahojte,

chcem sa popytat, mozno zien, ktore robia HR, pripadne v tomto odvetvi. Za chvilu mi konci RD. Hladam pracu najlepsie v kombinacii s HOME OFFICE, pripadne nieco na pol uvazok. Skusenosti mam s lektoringom (8 rokov), organizovanie roznych podujati, mam zaklad zo statistik (toto ma moc bavi), analyza dat, viem anglictinu plynulo a nemcina je taky base. Nemam problem pouzivat PC, office-word, excel, powerpoint. Zial, akonahle sa moj zamestnavatel dozvedel, ze som tehotna, vyhodil ma. Pracovala som tam 8 rokov.
Poprosim o slusnu diskusiu.

Strana
z2
oblecenie99
16. máj 2022

Ženy, ja normálne žasnem, ako to funguje a navyše v takom sektore, v takej oblasti... nestačím sa diviť, len čítam a krútim hlavou.

autor
16. máj 2022

@simsalabim zial, preto mame to, ze najlepsi studenti odchadzaju do Ciech, zahranicia. Zostavaju tam. Ked som navrhovala dat viac praktickeho do vyucby tak ma vysmiali. Mala som presne spraveny plan s ucivom ako by to slo. Vlastne som chcela vyjst v ustrety poziadavkam firiem. Dostalo sa mi spatne toho, ze som moc namyslena a moc si o sebe myslim...proste nechapala som to. V praxi fungujem, teda aspon ja tak, ze ok riesme konkretnu situaciu, vyriesme ju k tej najlepsej spokojnosti,aby sme boli najlepsi a aby sme mali co ponuknut -samozrejme ponuknut kvalitny produkt. Proste ja pracujem timovo v prospech dobrej veci, ved tu ide o zabezpecenie sikovnych ludi pre firmy a casto aj pre tie Slovenske🥲 potom mi muz hovori, ze oni ked hladaju do firmy ludi, nemaju koho zobrat. Zaplatit by ho aj zaplatili, ale je to slabota😭

autor
16. máj 2022

@zuzliq och, toto som necakala, napisem ti spravu, spisem si co to o sebe a budem ta kontaktovat. Velka vdaka 🙂

autor
16. máj 2022

@oblecenie99 toto je verejne tajomstvo...kamarat s PhD chemik to mal tiez tak. Nemohol ani docenta urobit. Odisiel do zahranicia. Ja som mala napriklad uz vsetko na docenturu...ale mam dietatko, a zdrave, je to viac 😊 malo sa o tom hovori, lebo sa ludia o tom boja hovorit, ich totiz stale vydieraju ako si maju praci vazit a ze sa nikde neuplatnia a aki su nemozni...svojho casu som aj zvazovala, ze zacnem pisat blog o vysokom skolstve na Slovensku, ale to je boj s veternymi mlynmi 🙂

ajka0207
16. máj 2022

@melanta a nema školstvo na toto predĺženie nejakú výnimku, veľa známych má aj desať rokov vždy zmluvu len na rok.

rivatha
17. máj 2022

Mrzí ma tvoja situácia a trochu rozumiem, o čom píšeš. Nie úplne, lebo môj "PhD. brat" nám zrejme ani nepovie radšej všetko, ako to na univerzitách chodí. Tiež by mohol požiadať o doc. titul, ale vraj by mu pribudli len povinnosti a finančne by si v porovnaní so zodpovednosťou neprilepšil. Publikuje doma aj v zahraničí, je citovaný v ďalších prácach, pracuje na projektoch s kapacitami svetového mena, ale tu to nikoho nezaujíma a dostáva plat ako človek so strednou školou v súkromnom sektore. Do plaču naozaj, ako si vážime vedcov na Slovensku. Nedávno si založil rodinku, ktovie, koľko tam bude môcť pracovať. Do zahraničia dlhodobo odísť nechce. Rád učí, rád robí výskum a píše, ale štát to neoceňuje. Je to veľmi smutné.

No, poľutovala som pracovníkov univerzít a VŠ, ale v prvom rade ti chcem popriať napĺňajúcu prácu s podmienkami vhodnými pre maminku 🌷

Strana
z2