icon

Ako anonymne nahlásiť zamestnávateľa pri nepriaznivých pracovných podmienkach?

14. aug 2025

Poprosila by som o radu, ak máte nikto skúsenosti. Budova cca 40 ročná, neopravovaná, okná drevené, netesnia, sklá popukané, niektoré vypadnuté. Zo steny padá omietka, dali tam striešku, z ktorej sa to len šmýka zasa dolu na autá, alebo niekomu na hlavu. Strecha deravá, všade tečie po všetkých poschodiach, na stenách pleseň, smrad, rastú tam normálne huby...
V zime sme zavretí v kancelárii, lebo na chodbe mrzne, hrejeme sa elektrickým ohrievačom, lebo kúrenie ide von oknami a teraz v lete keď je 37 tak sa ideme uvariť...to sa už nedá vydržať a nič nikto nerobí. Je nás tu málo preto by sme chceli podať nejaký podnet anonymne...
Máte skúsenosti čo teda robiť? Alebo len byť ticho...Ak by sme sa ozvali, tak by sme šli...

miskajerry
14. aug 2025

hygiena

naniki
14. aug 2025

inšpektorát práce jednoznačne a hygiena v druhom rade.....inšpektorát práce môžte podať na ich stránke priamo online. Nechápem, ak je vás viac, prečo nepodáte podnet naraz všetci? Všetkých neprepustí - a radšej si budete ohrozovať zdravie lebo sa bojíte ?

lucka_ke
14. aug 2025

presne tak, ozvite sa všetci, však dýchať plesne je veľmi nebezpečné, smrad a zatekanie??? už by som si hľadala inú prácu

autor
14. aug 2025

Písali sme na inšpektorát práce, že ako postupovať, ale tam nás odporučili na hygienu, len tam musíme zadať že kto je oznamovateľ a my to chceme anonymne...bojíme sa, že na to prídu...

naniki
14. aug 2025
@anonym_autor

Písali sme na inšpektorát práce, že ako postupovať, ale tam nás odporučili na hygienu, len tam musíme zadať že kto je oznamovateľ a my to chceme anonymne...bojíme sa, že na to prídu...

@anonym_autor keď sa každý v tej republike bude báť - tak potom to aj tak vyzerá !A neboj sa,všetci naraz o prácu neprídete.A ak by aj - stojí zato pracovať v takých podmienkach ?Kvôli zdraviu.....

miskajerry
14. aug 2025

tak tam napiste, že chcete ostat v anonymite z dovodu....

anonym_cf4832
14. aug 2025

prečo sa neozvete priamo šéfovi, že vám vadí prostredie? prečo anonymne volať Hygienu?

autor
14. aug 2025

Lebo už sme sa ozvali, len nič nerobia...

yoginka231
19. aug 2025

klasika inšpektorárt práce.

anonym_cde46d
19. aug 2025
@anonym_autor

Lebo už sme sa ozvali, len nič nerobia...

@anonym_autor nie si náhodou v mojej praci🤣 my ešte k tomu v kancelárii nepitnu vodu, kúrenie odpojene, tak len ohrievacom, dieru v stene sme zapchali aspoň purpenou a WC máme o 500m dalej. A ozývali sme sa a každý raz, ako bude sa rekonstruovat cela budova, budete mať nové kancelárie a po 6r aj tak nic👍

anonym_3f8e73
19. aug 2025

Zadať uplne cudzie , vymyslene meno nepomôže? Jožko Mrkvička ? Alebo americky herec nejaky 🤣. Za mňa by som tam ani len nenastúpila alebo by som skončila a keď to urobíte všetke tak sa niečo pohne možno

autor
20. aug 2025
@anonym_cde46d

@anonym_autor nie si náhodou v mojej praci🤣 my ešte k tomu v kancelárii nepitnu vodu, kúrenie odpojene, tak len ohrievacom, dieru v stene sme zapchali aspoň purpenou a WC máme o 500m dalej. A ozývali sme sa a každý raz, ako bude sa rekonstruovat cela budova, budete mať nové kancelárie a po 6r aj tak nic👍

@anonym_cde46d
áno, my sa už sťahujeme do novej budovy asi tak 4 roky...

autor
20. aug 2025

Najhoršie je to, že robota dobrá, len tie podmienky...

autor
20. aug 2025

Ja by som vedela aj HO robiť, len veľmi nechcú dovoliť, je nás tu málo, a to každý každému niečo závidí, ale pritom sa usmievajú...no nie všetci sú teda takí ale sa bojím už aj niečo povedať aby sa to neposunulo ďalej...ale mám jednu známu, skúsim sa jej opýtať ako postupovať, robila na hygiene....

sunny3
25. aug 2025

.