Ako berie váš zamestnávateľ fakt, že ostávate s deťmi doma počas ich choroby?
Mali ste kvôli tomuto už v zamestnaní problémy?
@ms_green v byvalej robote sefka penila,neznasala vymeskavanie z prace,ale ona nam pindala aj ked sme si dovolenku brali. V sucasnej praci nema zamestnavatel ziadny problem,ked niekto potrebuje ostat doma. Vieme robit aj z domu,ale aj ked nerobime,nema s tym problem. Vie,ze sme seriozny a nikto to nezneuziva
Problémy nerobí zamestnávateľ, ale nadriadení a kolegovia, aspoň zvyčajne to tak to dopadne. Furt plati, ze zabudol vôl, že telatom bol.
Zalezi ci Ta ma kto zastupit, ak ano to je ten lepsi pripad sice tiez to bude kolegom vadit, ze budu tahat za teba.Ak nie, tak to je problem a zvacsa sa rozlucia, ked to bude caste.
Ja to poznam z druhej strany. Kolegyna bola co mesiac s malym na OCR. A to ked musis do noci co mesiac po nej dorabat, Lebo jej syn ma sopliky, tak to fakt nejde. Po 6 mesiacoch vsetci prosili sefku, nech sa s nou nejako dohodne na odchode. Vysledok: Odvtedy sa vyberali slobodne baby......
@petkavka lenže dieťa so soplikom nemá čo robiť v škôlke, čo má matka s takým dieťaťom robiť? Ja viem o com píšem, soplil v kuse v podstate od konca októbra až do apríla celú škôlku. Na OCR sme sa s chlapom striedali, vymieňala som si smeny, čo tiež nebo jednoduche, niečo potiahli babky. Neviem co by som robila, ak by ich nebolo.
@petkavka - vieš čo, tak ti poviem, samozrejme z pohľadu zamestnávateľa je to pochopiteľné, ale to co napr. stvarali ešte tento rok v škôlke u syna, keby nie som na dlhodobej PN, rovno výpoveď môžem podat. Ráno cestujeme, chladno, každý normálny človek má ucpaty nos a jeho mi prosím ta pekne nonstop otacali, že ho nevezmu, lebo ma ucpaty nos 🙈🙈🙈 (podotýkam, bol úplne zdravý, pediatricka len krútila hlavou, keď som ju požiadala, aby mu spravila výter z nosa, aby som mala niečo v rukách a nemohli ma otočiť). Vravím, nebyť na dlhodobej PN, bud by ma vyrazili alebo by som už od Zúfalstva dala sama vypoved
@30ericka - nie, nemala, brali ma s tým, že mám dve deti, ale nikdy som to nezneuzivala, keď bolo treba, prestriedali sme sa pri nich všetci rodinní príslušníci, aby som nebola každý mesiac 2x na Očr..
@viestta - no je to presne ako pises. Bohuzial dnes fakt nie je priestor zamestnavat niekoho, kto je furt na OCR. Tu pracu niekto spravit musi- a nie si v skolstve, ze suplujes v pracovnej dobe a dostanes nahradu dovolenku. ....Ja mam 2 deti, ale presne kvoly zopar babam, co SU permanentne na OCR, tak vidim a chapem tie rozpaky zobrat babu po materskej. Proste si musis najst pracu, kde vypadok nevadi.
OCR-ku som nevyuzila ani raz, brala som si dovolenku a paragraf s muzom na striedacku. Pravidelne sme od slobodnej, bezdetnej s mamickou zijucej sefky pocuvali, ako ju s tymi deckami uz serieme.

Nie. Naša firma má veľmi prorodinnú politiku. Nakoľko môžem robiť z domu koľko chcem , ak je malá chorá proste robím z domu. Keď som mala starú prácu, tak som nerobila z domu ale nikdy som kvôli tomu nemala problém. Na druhú stranu, ja som bývala s malou doma tak raz, max 2x ročne.