icon

Ako bude fungovať nové nadtarifné odmeňovanie učiteľov?

4. jan 2026

Ahojte. Chcem sa len spýtať, rozumiete systému, akým chcú určovať tie nové príplatky učiteľom? Teda to nadtarifné odmeňovanie? V jednom článku som čítala, že si učiteľ s výborným hodnotením od riaditeľa môže prilepšiť aj 600€ k výplate, ale pod tým bola tabuľka, kde nadtarifné odmeňovanie bolo určené pre 7.plat. triedu 27€ mesačne. Tak tomu veľmi nerozumiem. Zároveň to vraj plánujú od septembra 2027, čo sa ešte samozrejme môže zmeniť. Aký máte na to názor? Ďakujem.

anonym_924706
4. jan 2026

@anonym_autor názor mám na to taký, že bude super, ak sa v roku 2027 naškriabu financie na výplaty

anicka2211
4. jan 2026

@anonym_autor že určite to nie je a nebude 600e ...

anonym_0570e3
4. jan 2026

Ja ked som videla tu tabulku, musela som sa smiat. Je ta fakt motivacne🤣. Za 25e v hrubom sa trhat do roztrhania tela. No nic, ci ich od 2027 daju, alebo nie asi nas to nespasi. Po tejto vlade pride krach a to pojdeme greckou cestou, kde sa budu aj platy v statnom okresavat. Pridaju 7% a robia tlacovky akoby nam zdvihli plat ako lekarom.

anonym_2b75ec
4. jan 2026
@anonym_0570e3

Ja ked som videla tu tabulku, musela som sa smiat. Je ta fakt motivacne🤣. Za 25e v hrubom sa trhat do roztrhania tela. No nic, ci ich od 2027 daju, alebo nie asi nas to nespasi. Po tejto vlade pride krach a to pojdeme greckou cestou, kde sa budu aj platy v statnom okresavat. Pridaju 7% a robia tlacovky akoby nam zdvihli plat ako lekarom.

@anonym_0570e3 hej, presne tak...ale ucitel znesie vsetko a strajkovat nedokaze...... ako lekari

anonym_d34f14
4. jan 2026

Poniektoré uč. si ani ten plat nezaslúžia. Jedna taká učí moju dcéru. Nechápem NAČO ide za uč. keď nato nemá.

anonym_1a9cc8
4. jan 2026
@anonym_d34f14

Poniektoré uč. si ani ten plat nezaslúžia. Jedna taká učí moju dcéru. Nechápem NAČO ide za uč. keď nato nemá.

@anonym_d34f14 Pretože učiť nemá kto. Berú všetko, čo sa prihlási.

anonym_8adf32
4. jan 2026
@anonym_1a9cc8

@anonym_d34f14 Pretože učiť nemá kto. Berú všetko, čo sa prihlási.

@anonym_1a9cc8 je to tak, všetci spolužiaci z gymnázia. Na učiteľstvo išli všetci, čo sa nedostali na iné školy

anonym_1a9cc8
4. jan 2026
@anonym_8adf32

@anonym_1a9cc8 je to tak, všetci spolužiaci z gymnázia. Na učiteľstvo išli všetci, čo sa nedostali na iné školy

@anonym_8adf32 Áno, teraz je to tak. Alebo mamičky po rodičovských niečo online vyštudujú a hybaj do školy.

anonym_d1a4b6
4. jan 2026

@anonym_autor v decembri na pracovnej porade nam o tom rozpraval riaditel, 2% teraz od januara, pokial preukazatelne ohodnoti nasu pracu na zaklade kriterii (sebahodnotenie, hospitacie + rozbor) do konca decembra 25.
Casom sa vraj moze toto nadtarifne ohodnotenie vysplhat az na 50% platu. No uprimne tomuto neverim. Ani relevantne info som o tom zatial nenasla.

anonym_924706
4. jan 2026
@anonym_d1a4b6

@anonym_autor v decembri na pracovnej porade nam o tom rozpraval riaditel, 2% teraz od januara, pokial preukazatelne ohodnoti nasu pracu na zaklade kriterii (sebahodnotenie, hospitacie + rozbor) do konca decembra 25.
Casom sa vraj moze toto nadtarifne ohodnotenie vysplhat az na 50% platu. No uprimne tomuto neverim. Ani relevantne info som o tom zatial nenasla.

@anonym_d1a4b6 jasné, keď teraz zastupujú vychovávateľky z družiny a vyučujú aj a druhom stupni, ak vyoadne učiteľka aj a dlhšie, aby nemuseli prijať druhú, tak určite bude na 50% príplatky. 😀😀😀

anonym_d1a4b6
4. jan 2026
@anonym_924706

@anonym_d1a4b6 jasné, keď teraz zastupujú vychovávateľky z družiny a vyučujú aj a druhom stupni, ak vyoadne učiteľka aj a dlhšie, aby nemuseli prijať druhú, tak určite bude na 50% príplatky. 😀😀😀

@anonym_924706 nejak nerozumiem. Ja som to co popisujes nezazila, takze to urcite neplati celoplosne.

anonym_924706
4. jan 2026
@anonym_d1a4b6

@anonym_924706 nejak nerozumiem. Ja som to co popisujes nezazila, takze to urcite neplati celoplosne.

@anonym_d1a4b6 ty si to možno nezažila, na inách základných školách je to úplne bežné, dokonca niekde zašli až tak ďaleko, že kvalifikovaná učiteľka sedí v zborovni a učí družinárka, lebo jej chýbajú hodiny

anonym_1a9cc8
5. jan 2026
@anonym_924706

@anonym_d1a4b6 ty si to možno nezažila, na inách základných školách je to úplne bežné, dokonca niekde zašli až tak ďaleko, že kvalifikovaná učiteľka sedí v zborovni a učí družinárka, lebo jej chýbajú hodiny

@anonym_924706 Alebo preto, že vychovávateľka, asistentka je lacnejšia. Bežná prax.

anonym_924706
5. jan 2026
@anonym_1a9cc8

@anonym_924706 Alebo preto, že vychovávateľka, asistentka je lacnejšia. Bežná prax.

@anonym_1a9cc8 bohužiaľ, na deťoch sa šetrí

matteol
6. jan 2026

@anonym_autor od januára každý učiteľ dostane navýšenie tarifneho platu o 5+2 percenta. Od septembra každému ostane len tých 5 a zvyšné 2 bude môcť riaditeľ prerozdeliť podľa vlastného uváženia ( takže áno keď každému zobere tých 30 eur hrubého a dá to jednej osobe tak ta si môže prilepšiť o 600 eur - v praxi si nemyslím žeby sa do toho riaditelia budú veľmi púšťať)

benit
7. jan 2026
@matteol

@anonym_autor od januára každý učiteľ dostane navýšenie tarifneho platu o 5+2 percenta. Od septembra každému ostane len tých 5 a zvyšné 2 bude môcť riaditeľ prerozdeliť podľa vlastného uváženia ( takže áno keď každému zobere tých 30 eur hrubého a dá to jednej osobe tak ta si môže prilepšiť o 600 eur - v praxi si nemyslím žeby sa do toho riaditelia budú veľmi púšťať)

@matteol potom bude pan minister robit tlacovky ako ucitelom zobral 2%?

sunny3
9. jan 2026

.

anonym_bf0c0d
9. jan 2026
@anonym_2b75ec

@anonym_0570e3 hej, presne tak...ale ucitel znesie vsetko a strajkovat nedokaze...... ako lekari

@anonym_2b75ec učiteľom sa vždy da,aj ked 7 percent.ale da...ti,co znesú vsetko a dostanú 0 su statni a verejní zamestnanci. Učitelia dostanú za rok 2025 a 2026 spolu 14 percent,VS a SS správa nič.

matteol
9. jan 2026
@benit

@matteol potom bude pan minister robit tlacovky ako ucitelom zobral 2%?

@benit zoberie riaditeľ, on je krytý 🙂

anonym_8b0045
9. jan 2026
@anonym_bf0c0d

@anonym_2b75ec učiteľom sa vždy da,aj ked 7 percent.ale da...ti,co znesú vsetko a dostanú 0 su statni a verejní zamestnanci. Učitelia dostanú za rok 2025 a 2026 spolu 14 percent,VS a SS správa nič.

@anonym_bf0c0d Ked sa ti nepaci, zacni podnikat a nebudes mat ani na slanu vodu.

anonym_bf0c0d
9. jan 2026
@anonym_8b0045

@anonym_bf0c0d Ked sa ti nepaci, zacni podnikat a nebudes mat ani na slanu vodu.

@anonym_8b0045 mimo komentár...nie?

benit
10. jan 2026
@matteol

@benit zoberie riaditeľ, on je krytý 🙂

@matteol myslela som to uplne inak ale to je fuk .
Teraz ondek hovori a platovom automate ako maju lekari. Musela som sa zasmiat. Tento stary kader nam nikdy nevybojuje ani polovicny plat lekarov a auto.at ak v9bec tak max 2%. 🤣
Vzdy drzal s ficom a aj bude.
Toto jenajvacsia hanba uciteliv, ze mamena cele 9dbor tohto cloveka uz roky a nic pre nas neurobil.

anonym_bc5f80
10. jan 2026

@anonym_autor tá veta nebola dokončená
Ucitel si môže prilepšiť až 600 eur k výplate ROČNE
Toto slovo tomu, kto kopíroval text na met, vypadlo

autor
Včera o 07:30
@anonym_bc5f80

@anonym_autor tá veta nebola dokončená
Ucitel si môže prilepšiť až 600 eur k výplate ROČNE
Toto slovo tomu, kto kopíroval text na met, vypadlo

@anonym_bc5f80 ďakujem, tiež mi to napadlo, že to nebude mesačne, ale ročne. Čiže 50€ mesačne.

anonym_0570e3
Včera o 08:53
@anonym_autor

@anonym_bc5f80 ďakujem, tiež mi to napadlo, že to nebude mesačne, ale ročne. Čiže 50€ mesačne.

@anonym_autor nezabudni, ze v hrubom. 🙈