icon

Ako by ste to riešili vy?

lana11
25. máj 2017

Ahojte chcem sa opýtať na váš názor. Stala sa mi v práci stala taká vec, že som šla na očné vyšetrenie a povedala som vedúcej kde idem.Pri vedúcej stála kolegyňa jej oblúbenkyňa a ona mi hned odvrkla že na očné idem zmaľovaná a začala sa smiať. Ja som jej nato povedala, s mierne zvýšeným hlasom, že to som nevravela jej ale že vedúcej tak nech sa nestará do toho a šla som preč. Na očné chodím stále lebo mám glaukom. Na druhý deň si ma vedúca zavolala, že sa mam kolegyni ospravdlniť, lebo som na ňu zvýšila hlas a jej sa to nepáčilo že to je staršia kolegyňa ktorá tam je už dlhšie ( má 45 rokov) a že má viac rokov takže by som sa tak nemala chovať. Ja som povedala, že v žiadnom prípade sa nebudem ospravdlňovať, lebo nemám prečo nič zlé som neurobila, že ona sa stará do vecí do ktorých ju nič nieje a zbytočne robí poznámky.Čo vy nato ? Ako by ste to riešili vy?

Strana
z2
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
25. máj 2017

@lana11 takéto situácie človeka učia mnohému. Nabudúce nemusíš konkretizovať lekára, ktorého sa hodláš navštíviť, iba poprosíš o podpísanie priepustky. Okrem toho už teraz vieš, že pri takýchto záležitostiach nepotrebuješ svedkov, ale vybavíš si to súkromne len so šéfkou.
Ja osobne ako sa poznám, by som taká pohotová nebola ako ty, ale asi by som len hodila mrazivý pohľad, ale podľa mňa si reagovala adekvátne. Poznámka kolegyne bola nevhodná a trápna.

misscelaneous
25. máj 2017

Hahaha, akoze necitala som komentare, no co ma prve napadlo: Veduca je tvoja mama? Ide ta karhat, ze si sa "neuctivo" zachovala k "starsiemu" cloveku?? A rozprava ti, ako sa mas chovat?? Uplne si to viem predstavit :D

sardinka32
25. máj 2017

@lana11 Keby si Ty mala 18 a kolegyna tych 45...o.k., je starsia...ale Ty 30 a ona 45 a pozaduje uctu, ako keby bola otec Furas? 😅 Neboli sme u toho, nevieme celkom presne do bodky, co a akym tonom si jej povedala...ale nech to uz bolo ako chcelo, tak ona sa nemala do Teba starat a nieco komentovat. Ak to aj myslela ako zart, nevysiel jej a zjavne prestrelila, kedze sa Ta to dotklo a to ci sa mas ospravedlnit alebo nie je Tvoja vec. Povedat Ti svoj nazor veduca moze...dajme tomu z pozicie nadriadenej v praci, ale ak to tak necitis, urcite by som sa neospravedlnovala.
Povedz veducej, ze ked sa ta kolegyna ospravedlni Tebe, ze si do Teba rypla, tak Ty sa potom ospravedlnis jej...ona Ta okomentovala ako prva, takze z jej strany ma ist o ospravedlnenie v prvom rade, kedze Ty sa citis tiez dotknuta. Vek s tym nema nic spolocne, obe ste zeny a rovnocenne kolegyne.

ibanatalia
26. máj 2017

Caute baby, prosim vas, je to sice od veci tema, ale neviem, co mam robit...sme v podnajme a ta co u nej byvame nam nechce ukazat fakturu za vyuctovanie vody a zevraj mame nedoplatok 400 eur....som to povinna zaplatit a verit jej, co je v podstate blbost, do by mi musela voda tiest 24 hodin denne....stale chcem, aby mi ukazala fakturu a ona odmieta, prosim poradte,dakujem.

misscelaneous
26. máj 2017

@ibanatalia mate zmluvu o podnajme? A preco vam to odmieta ukazat? Platili ste zalohy? Mas doklady o platbach za najom a zalohy? Prepac vela otazok. 🙂 A myslim, ze by vam mala ukazat fakturu.

mijo53
26. máj 2017

@ibanatalia by si sa čudovala, pokazený plavák na WC za 3 mesiace spláchne do záchodu vodu za 400 EUR, žiadna iná spotreba /v neobývanom byte . Konkrétna a pravdivá skutočnosť z roku 2005, neviem koľko vtedy stál kubík vody a koľko stojí teraz

katarinapekna
26. máj 2017

Vôbec by som to nerriešila,musíš mať riadne primitivnu vedúcu. Skôr popracuj na tom,aby si ignorovala poznamky nepodstatnych ľudí.

alaguema
26. máj 2017

@lana11 vedúca (23 ročná) žije asi v tom, že je učiteľka v MŠ 😂 Svatá prostoto...Kľudne to odignoruj. Na margo tvojej reakcie - neviem nakoľko mierne bol ten tón zvýšený, ale na také poznámky je ideálne vôbec nereagovať. Kolegyňa zrejme chcela vyvolať konflikt a aj sa jej to podarilo. Na budúce budeš múdrejšia.

viera77
26. máj 2017

Pre mna osobne by toto bol do buducna urcite dovod na to, aby som sukromne mimopracovne zalezitosti riesila len priamo s konkretnou osobou a nie s celym osadenstvom okolo....staci si veducu zavolat bokom a povedat jej....a ci to potom aj tak rozkeca tomu celemu osadenstvu by ma uz absolutne nezaujimalo.

libawet
26. máj 2017

@lana11 no myslím, že toto bola hlavne vec vedúcej a ona mala zasiahnuť. Chybu si urobila aj Ty, vedúcej si to mala hovoriť osamote a nie za prítomnosti jej obľúbenkyne ( určite sa dalo povedať, že s vedúcou potrebuješ hovoriť a počkať, kým kolegyňa odíde, aby ste zostali len samy...celé by to tak nevzniklo ). No už sa stalo. Ak je to vedúcej obľúbenkyňa ako píšeš, tak by som sa teraz ospravedlnila, ak tam chceš ešte vydržať ( neviem, nakoľko a ako často, si v prac. kontakte s tou jej obľúbenkyňou ), no a pomaly si hľadala inú robotu, pretože takáto obľúbenkyňa šéfky môže narobiť ešte riadne zlo a peklo, ak bude chcieť a ak toto dokáže.

libawet
26. máj 2017

@ibanatalia určite nie! Vyúčtovanie Ti musí predložiť.
( mala si založiť svoju tému, trošku netaktné voči autorke témy " o vedúcej " )

elenita
26. máj 2017

Inak ja len žasnem, ako témy dokážu ženy v pracovnom kolektíve riešiť a nafúknuť to ako problém 🙄
Tým nemyslím priamo zakladateľku témy, aby si sa neurazila @lana11 😉 , ale aj celý ten ďalší dominový efekt.
No žasnem, fakt.

libawet
26. máj 2017

@elenita ženské kolektívy sú tie najhoršie. Čo ženy dokážu jedna druhej robiť, to je až horor!

elenita
26. máj 2017

@libawet Pracujem v cisto zenskom kolektive 😁

libawet
26. máj 2017

@elenita a ako? Klobúk dolu, kde si ženy spolu vychádzajú, ja som sa s takými teda ešte nestretla, kolegyniam z vedľ. oddelenia museli volať až psychologičku :(.

eeffka
26. máj 2017

@lana11 to co mate za sefku, hned na mieste vas mala obe sprazit, ty sa nerozkrikuj a ty sa nestaraj. Vybavene za 3sec. Pohov a rozchod !

ostorha
26. máj 2017

@libawet Tak to aj ja prvy krat pocujem ze si zeny v cisto zenskom kolektive dobre nazivaju,Ja som pred tym nez som odisla do zahranicia pracovala v dvoch zenskych kolektívoch a bol to doslova hnoj.Mala som v pafrumerii v meste sefku taku manzelku mafianika a ta mi teda robila riadne nervy.Nevedela sa vyrovnat s tym ,ze za mnou chodili do obchodu chlapi taky ty kaviarnesky povalaci co chodili po meste znudeny tak zasli do obchodu,Ale boli aj gentlemani posielali po poslickovi kytice ruzi a ta ked to videla chytala amok,davala mi donekoncena utierat vytrinky s parfemami ,samozrejme som mala vzdy najnizsiu vyplatu,,Bola z toho ze si ju muzi nevsimaju taka frustrovana ze si sama zacala kupovat kytice a tvrdila ze aj jej niekto posiela,jej sestra robila zastupkynu si tukala na celo ze jej hrabe ,ze si sama kupuje kvety aby nabudila dojem ze je aj ona ziaduca.A mala som tam jednu kolegynu taku ritolezkynu uz len ten ton s akym sa so sefkou rozpravala mi dvihal tlak a tie zdrobnelinky akoby sa prihovarala miminku,ze pani sefka ako ste sa dnes vyspinkala a aka ste dnes prenadherna,ale svoje dosiahla vyplatu mala vzdy najvacsiu a este aj priazen sefky nebola totiz pritazliva a dvihala jej ego do vysin.Od tych cias cca 20 rokov sa zenskym kolektívom uspesne vyhybam a citim sa dobre.Ak sa da odporucam aj zakladatelke temy vymenit kolektiv minimalne za miesany alebo kde je aspon chlap sefom.

libawet
26. máj 2017

@ostorha ja som teda nikdy, našťastie, v ženskom kolektíve nerobila, no kamarátky áno a tu v práci sú tiež oddelenia, čo sú čisto ženské a je to naozaj veľmi zlé. Doslova vyrývanie, robenie si napriekov, urážanie, stačí, že príde niektorá lepšie oblečená, obutá, už aj zle a ak aj nie, nájdu si čosi iné, aby mohli intrigovať. No, toto vedia len ženy, a hnevať sa na seba na celý život, koniec. Chlapi - pohoda, aj keď sa naštvú, povedia si to, alebo si dajú " po hube " a ideme ďalej. Asi to bude tým, že my ženy potrebujeme všetko rozoberať, rozpitvávať, hrabať sa v tom donekonečna, naopak chlapi len tak " po povrchu ",a asi to je lepšie.

ostorha
26. máj 2017

@libawet Velmi trefne si to zhrnula,ja mam radsej muzsku spolocnost a vôbec nie so sexuálneho hladiska mam pekny vztah s manzelom uz 20 rokov,ale presne pre ten ich zmysel pre nadhlad a mam aj zopar kamaratok ,ale to su take tie typy,co vedia same polozit dlazbu,neboja sa zaspinit,maju stavnaty humor a podobne,nie muzatky praveze su citlive az dost ale sa neberu smrtelene vazne a maju ten chlapsky nadhlad Ale su aj muzi ktory intriguju a donasaju,aby sme nebili nepsravodlive a zaujate ale je toho menej ako v zenskych kolektívoch,

katkalubkova
26. máj 2017

@libawet dobry nazor, uplne suhlasim. Robit v zenskom kolektive je niekedy velmi narocne.
Bud dotycne uplne odignorovat, byt slepa a hlucha, alebo mat nervy zo železa!

nuni11
26. máj 2017

Tiez si niekedy hovorim, ze radsej robit v plnej hale chlapov ako s desiatimi zenami :D Je to tazke v cisto zenskom kolektive no. Ale mali by sa dodrziavat nejake zasady spravania, najpodstatnejsie je aby v cisto zenskom kolektive neexistovalo nic take ako oblubenkyna veducej (co je asi nemozne) lebo vacsinou okolo toho sa tocia vsetky problemy. Ja by som sa dotycnej neospravedlnila lebo som tvrdohlava :D

lana11
autor
26. máj 2017

Ďakujeem Vám kočky za reakcie asi si vedúca na mňa aj zasadla uvidím ako so to bude vyvíjať dalej

h2
26. máj 2017

@lana11 Ahoj, správne som pochopila, že spomínaná šéfka má 23 rokov? V tom prípade zrejme staršia kolegyňa nedokáže prežiť, že jej šéfuje taká mladá pipka, možno ona sama chcela byť vedúcou, možno si myslí, že má morálne právo tou vedúcou byť ona a dáva to týmto primitívnym spôsobom najavo (akože zapára do teba pred ňou a potom sa u nej domáha vyriešenia problému). Ináč, toto ja tiež nechápem, ak aj mala pocit, že si voči nej bola drzá, mala si to vykecať priamo s Tebou a nie po tvojom odchode sa niečoho domáhať prostredníctvom 23-ročnej šéfky, ktorá sa jej zrejme bojí. Ak Ty sama necítiš, že by si sa mala ospravedlniť (viem, že necítiš, čítala som) a šéfka napriek tomu bude na tom trvať, tak by som sa na Tvojom mieste ospravedlnila vyslovene takým spôsobom, aby bol jasný tvoj postoj, napríklad, že to robíš na príkaz šéfky, prípadne do toho vniesť nejakú ironickú poznámku, napríklad: Na vyslovený príkaz našej nadriadenej sa Ti ospravedlňujem. Naozaj ma veľmi mrzí, že si sa zastarela do mojich osobných záležitostí a vyprovokovala ma tým k podľa mňa úplne normálnej reakcii.

lana11
autor
28. máj 2017

@h2 ďakujeeem za radu 🙂 zatiaľ sa to pokúsim nechať tak uvidíme čo bude dalej

Strana
z2