Ako často si beriete voľno v práci?
Chcela by som vedieť, ako často si beriete v práci dovolenku? Či len keď idete na dovolenku v lete napr. 2 týždne v kuse, alebo cez Vianoce, len tak napr. niekedy v piatok. Ak treba niečo vybaviť? Alebo cez prázdniny keď sú doma deti? Napr. teraz cez Veľkú noc. Alebo v máji pripadá sviatok na štvrtok, tak či v piatok máte dovolenku? Lebo ja mám tak 2 dni do mesiaca, vždy treba niečo, niekam odbehnúť, niečo vybaviť, či je to ok...
Teraz máme dva tyzdne a to sme doma ,užívame si absolútny kľud,v júni máme týždeň ,to ideme na koncert di prahy,v septembri alebo v októbri dva tyzdne uvidíme kde pôjdeme ,ešte sme mali od 23.12 do 7.1 a občas si zoberiem v pondelok ,nikdy nie v piatok
Dovolenku mavam vzdy v lete, 8-9 dni v Juli a tyzden v Auguste. Cez jesenne prazdniny mam dovolenku a este si beriem medzi sviatkami. A niekedy mam aj cez jarne prazdniny, ale to nie kazdy rok... Potom inokedy pocas roka mam sem tam 1 den ked nieco potrebujem vybavit. Ale nemam kazdy mesiac. Ale kazdy mesiac chodim po lekaroch so sebou alebo s detmi.
V čom ti to pomôže, keď budeš vedieť odpoveď druhých??? Však máš určitý počet dní, a áno míňam si keď treba dieťa choré, prázdniny, dovolenka, Vianoce vždy si to treba rozložiť aby vychadzalo
Kedy potrebujem, vtedy beriem
podľa potreby a rodinných plánov
Baby aké ste zlé...veď možno len robí prieskum
Ja som typický príklad ako sa dovolenka nemá brať
Ja si beriem v lete 2 týždne...ale na 2x, nie naraz
Cez Vianoce máme celofiremnú dovolenku ...podľa toho ako vychádzajú Vianoce, ale väčšinou tak týždeň.
Potom už len cez jarné prázdniny nejaké 2 dni a zvyšok len tak po pol dni...alebo viac dní odídem hodinu skôr a za každých napr. 8 skorších odchodov si vypíšem 1 deň dovolenky.
Bohužiaľ mám časovo náročnú prácu.
Kedy potrebujem alebo chcem, niekedy aj len tak na lenosenie, ked je dieta v skole 🙂.
Vyberam si dovolenku podla potreby- zvycajne na predlzene vikendy- kedze mam deti " velke" letne prazdniny ochotne nechavam kolegom s malymi detmi co chcu ist k moru. Za mna je urcite lepsie cestovat mimo letnych skolskych prazdnin.
ja si beriem priebežne počas roka, začínam týždňom na lyžovačku, potom nejakých pár dní na víkendovky na svk plus krátke výlety do čiech, občas len tak jeden deň keď si chcem oddýchnuť len tak od roboty, v lete more alebo nejaký týždňový pobyt na svk a potom ešte na jeseň pár dní ... počas vianočných sviatkov nemám dovolenku, ani medzi sviatkami ...
ale to sa mi tak nazbiera - že reálne mi je 25 dní málo 😂
Ja si beriem v lete dva týždne vkuse, ale to sme s deťmi doma chodíme len na 1 dňové výlety, max dva dni.Potom si ešte beriem 9 dní na dovolenku pri mori.Inak už vôbec, robím tak ze jeden týždeň až od 11-17 takže si mam kedy vybavovať aj lekárov a tak keď treba
Bravam si dovolenku aj v lete, aj v zime, aj ked potrebujem nieco vybavit alebo ked dieta ostalo nahle doma alebo aj len tak, ked sa mi niekedy nechce. Tiez asi tak dva dni mesacne, ako kedy. Neviem, v zivote som sa nad tym nezamyslala, ze sa to ma/nema - beriem si, ako mi vyhovuje. Nastastie, moj zamestnavatel nerobi s dovolenkou ziadne problemy a aj tej dovolenky mam stale dost (vyse 30 dni).
v januari po Novom roku, 2-3 dni, jarne prazdniny 2 dni, Velka noc 5 dni (bezne skor 2, podla toho, ci niekam ideme), v maji 2 dni, jun 3 dni, prazdniny 2 tyzdne vkuse + 1 tyzden, jesenne prazdniny 2 dni, mame 33 dni volna/rok
poznam aj ludi, ktori dovolenku necerpaju a prepadne im
Vtedy kedy chcem a mozem. Dufam ze ti tato informacia zmenila zivot.
V júni 2025 musím nahlásiť celú dovolenku na rok 2026. Pričom aspoň 1x musia byť 2tyzdne vkusr
presne tak, je to u kazdeho uplne individualne, a to, ze my to robime tak alebo tak, tebe nepomoze. kazda pracujeme inde, pravdepodobne aj v inej sfere, takze je ti to uplne zbytocne aj pisat. 🙏 a dalsia vec - samozrejme to zalezi aj od zamestnavatela, ci ti ju vobec schvali.
Za mňa dovolenka každý mesiac 2 dni je zbytočne minutá dovolenka. Ako si potom.vieš zobrať v lete napríklad 2 týždne v kuse. Alebo aj týžden.To ti už nevyjde. Ale ak ti to vyhovuje , je to iba tvoja vec.
Kedy chcem. Aj ja a aj muž. Neviem ale, ako ti tato informácia pomohla 🙂 je to individuálne.
@arieska preco sa takto dovolenka cerpat nema? Mne tvoj sposob prisiel uplne normalny, tak sa pytam...
@missviolet lebo si neoddychnem poriadne. Už nemám 20 a cítim, že týždeň dovolenky v lete je pre mňa málo. Bohužiaľ mám takú prácu, že dlhšie sa nedá, aj cez dovolenku zapínam večer notebook a riešim čo treba. Ale to je už môj problém...

A co ti pomoze ako ti to maju ini? Kym ty potrebujes a zamestnavatel ti ju schvali, vyberaj kedy tebe treba a ako tebe vyhovuje