Ako často suplujú pedagogické asistentky?
Dobrý večer,ak sú tu nejaké pedagogické asistentky,zaujímalo by ma ako často suplujete,?
Môžu dať asistenta suplovať aj keď má nejaký učiteľ voľnú hodinu? Mám pocit, že ma len využívajú na suplovanie,aby nemuseli dať učiteľom NV, mňa dajú suplovať miesto mojej asistencie v rámci môjho rozvrhu na nejakú inú hodinu do inej triedy,je to v poriadku?
Môžu dať asistenta suplovať aj keď má nejaký učiteľ voľnú hodinu? Mám pocit, že ma len využívajú na suplovanie,aby nemuseli dať učiteľom NV, mňa dajú suplovať miesto mojej asistencie v rámci môjho rozvrhu na nejakú inú hodinu do inej triedy,je to v poriadku?
@ria36 mohla by si prosim ta napisat, ake mas vzdelanie a co napr ta poslu suplovat? Spravne som pochopila, ze ty mas byt niekde na hodine pri dietati, ktore potrebuje asistenta a namiesto toho ta poslu oducit hodinu?
@ria36 mohla by si prosim ta napisat, ake mas vzdelanie a co napr ta poslu suplovat? Spravne som pochopila, ze ty mas byt niekde na hodine pri dietati, ktore potrebuje asistenta a namiesto toho ta poslu oducit hodinu?
@gabu_lienka stredná pedagogická škola, áno miesto asistencie ma dajú suplovať niekde,kde chýba učiteľ
@gabu_lienka stredná pedagogická škola, áno miesto asistencie ma dajú suplovať niekde,kde chýba učiteľ
@ria36 asistent nemá v náplni práce suplovať,jedine za okolností, že žiaden iný učiteľ nemá voľnú hodinu, alebo sa mýlim?
Momentálne každý deň 1-2x.
áno a práve takto sa šetrí....
áno a práve takto sa šetrí....
@anonym_c700ff na úkor detí, ktoré potrebujú asistenta. Výborne..
@gabu_lienka no áno, taká je realita, však dieťa "vydrží". Veľakrát asistent robí veci, ktoré by vôbec nemal..
@gabu_lienka presne tak, deti sa má pýtajú, prečo k nim nechodím na hodiny
@gabu_lienka no áno, taká je realita, však dieťa "vydrží". Veľakrát asistent robí veci, ktoré by vôbec nemal..
@anonym_c700ff niekedy mám odsuplovane napríklad cca.16 hodín týždenne z 23 hodín úväzku
Mne to už pripadá ako zneužívanie a zaujímalo ma,ako to funguje na iných školách
@anonym_c700ff niekedy mám odsuplovane napríklad cca.16 hodín týždenne z 23 hodín úväzku
@ria36 tak to už je naozaj veľa.... u nás ako-kedy. Pri chorobnosti max. 5x týždenne, viac to myslím, nikdy nebolo. Ale vieš, povieš si, že ide o zneužívanie, ale čo ďalej...
Mne to už pripadá ako zneužívanie a zaujímalo ma,ako to funguje na iných školách
@ria36 https://inklucentrum.sk/pedagogicky-asistent-a-...
Aj mňa by zaujímalo, ako to funguje na iných školách, evidentne chýba kontrola využívania financií určených na PA.
tak vyzerá naše školstvo. jeden veľký hnus.
@ria36 funguje to rovnako vsade lacna Pracovná sila treba sa ozvat a trvat na tom ze aj ty mas rozvrh a keď pride inspekcia neobstoji to
@ria36 v ktorých ročníkoch asistujes? deti sa doma nestazju rodičom, že nechodíš a následne rodičia v škole ?
@ria36 v ktorých ročníkoch asistujes? deti sa doma nestazju rodičom, že nechodíš a následne rodičia v škole ?
@dennissa16 toto prekvapuje aj mna, ako rodic by som sa pytala, kde je asistent, ktoreho ma dieta mat na hodine.
@dennissa16 7/8/9 ročník
.
@ria36 tak to je super, že nemáš školu na to potrebny a vyucujes deti.Asistent vôbec nemá učiť!!!samozrejme, že by tam postavili aj upratovačku, lebo nemá kto učiť.A potom majú deti také znalosti
tak vyzerá naše školstvo. jeden veľký hnus.
@anonym_3fc0a1 takto funguje nasa republika...jeden velky hnus
U nas suplujú aj asistentky ale len keď majú voľnú hodinu. Aby mali NV.
U nas na skole to bolo rovnake. Bohuzial. Vela ucitelov a niekedy naraz ochoreli viaceri.
Ja som sice ucitelka ale velakrat som asistentku potrebovala na hodine a vedenie ju posielalo po zastupoch aj cely mesiac. Niekedy dokonca zastupovala dlhodobu pn…
Kocurkovo🤷🏻♀️

podla potreby, ked nema kto ist, alebo keď na danej hodine asistujem tak tam casto aj suplujem