Ako čo najrýchlejšie ukončiť pracovný pomer?
Ahojte. Momentálne som 14tt, nemám žiadné väčšie ťažkosti. Avšak pracujem v malej firme, kde som po oznámení tehotenstva ostala diskriminovaná, viacmenej nie som pre nich perspektívny zamestnatec Pracujem na 13,5 hod služby v pracovným fondom 190hod mesačne. Som už psychicky z toho celého na dne. Každý deň počúvam hlúpe reči, že som otehotnela v zlý čas a všetko som tým skomplikovala. Prosím vás, poraďte ako to najlepšie vyriešiť, ak tu už nechcem chodiť. Zmluva mi končí za 3 mesiace. Gynekologička ma asi nevypise, lebo nemám komplikácie. Obvodná ma vypíše asi len na
mesiac.
Môžem doniesť zamestnávateľovi PN a zároveň ukončenie pracovného pomeru s jednomesacnou výpovednou lehotou? Ďakujem za každú radu.
@matullienka krátko. Necelý rok.
Skus ist za gynekologickou,a normalne jej vysvetli aka je situacia v praci,ze mate vysoke pracovne tempo a ze nevladzes..popripade povedz ze kvoli nadmernemu zvracaniu by si potrebovala PN kedze pracovat sa ti takto neda...
Daj vypoved do konca augusta a do konca septembra budes mat ukoncenu vypovednu lehotu,vtedy skoncis. Ak ta doktorka vypise na mesiac, vacsinu septembra budes na PN a aj tak ti skonci pomer ku 30.9., takze budes v praci uz len parkrat.
Povedz im nech ta prepustia, keď si taká strašná komplikácia. Alebo dones dohodu o skončení so zajtrajším dátumom a nech ti to podpisu, keď si taký strašný problém odrazu 🤷♀️
najlepšie a najjednoduchšie dohodou, hoci aj k zajtrajšiemu dňu. potom tak ako píše @jakoma.
vacsinou sa da aj so zamestnavatelom dohodnut, ak je teda normalny. skus ist za nim, poinformuj sa v prvom rade unho, v niektorych pripadoch sa to da vyriesit aj dohodou.
Požiadaj o ukončenie pracovného pomeru dohodou napríklad k 31.8. Ak odmietnu, čo možu, tak ak trvá pracovný pomer kratšie ako rok, tak daj výpoveď ešte do konca augusta, od 1.9. budeš vo výpovednej dobe mesiac, čiže skončíš 30.9. Len pozor, musíš stihnúť dať výpoveď ešte v auguste. A ten mesiac už nejako vyriešiš.
1. ukončenie pracovného pomeru dohodou, to môžeš skončiť aj zajtra ak s tým súhlasí zamestnávateľ a nedostaneš odstupné
2. podáš v auguste výpoveď, v septembri plynie výpovedná lehota, ešte pracuješ a 1.10. si voľná, nedostaneš odstupné
3. výpoveď ti dá zamestnávateľ a vyplatí ti odstupné
@maranco aké odstupné jej dá? Prečo by jej ho dával? Pracovný pomer trvá kratšie ako rok, takže zo zákona na odstupné nárok nemá aj keby sa firma zrušila. A dávať výpoveď jej zamestnávateľ nemá dôvod, ak jej za 3 mesiace končí doba určitá. Je fajn byť trochu pragmatik pri radách.

Ako dlho tam pracuješ?