Ako dlho potrvá konflikt s učiteľmi?
Dokedy budú učitelia v konflikte?Riešenie je jednoduché,zrušiť známkovanie na všetkých školách.
Učitelia porovnávajú jednotkára s trojkárom.Ten sa učí na samé jednotky a ten druhý na trojky.Lenže porovnávanie plodí konflikt.
Vieme,že úplné vedomosti neexistujú.Čo potom známkujú na školách?Neúplné vedomosti.Dokedy?
@dskjhfdlkdjhl Človek nemôže byť v konflikte sám so sebou.Problémy vznikajú vo vzťahu s druhými ľuďmi.
Nemám žiadne ambície.Len poukazujem na skutočnosti,ktoré sú.Skutočnosť je fakt a fakt je nevyvratitelný.Názory na fakta sú vyvratitelné.
@anonymnyuzivatel To, čo píšeš sú len tvoje subjektívne názory, nie nevyvrátiteľné fakty. Ani jeden z názorov, ktoré ti píšeme, si argumentačne nepokoril. Bohorovné vyhlásenia o neomylnosti sa nepočítajú.
@anonymnyuzivatel Ale moze, Ty si toho jasny dokaz.
@dskjhfdlkdjhl nevieš čo píšeš
@anonymnyuzivatel Naopak, na rozdiel od Teba, velmi dobre viem, co pisem.
@dskjhfdlkdjhl Problémy vznikajú vo vzťahoch s druhými ľudmi(2 a viac ľudí).Pri jednej osobe problém nie je.
@dskjhfdlkdjhl vidím,že máš so mnou problém
@anonymnyuzivatel Ja s Tebou nemam ziaden problem, to je cisto Tvoj problem, ze vidis problem tam, kde nie je.
Človek môže byt v konflikte sám so sebou, pozri si napríklad kognitívnu disonanciu čo je jav čo nastane keď sa človek dostane do konfliktu so svojimi názormi a postojmi.
Myslím si že v rámci kurikulárnej reformy už učitelia nebudú musieť žiakov známkovať, ale ak sa niekto rozhodne tak môžu.
Podľa mňa je známkovanie strašná hlúposť a ja by som to zrušila hneď. Nikdy nikto odomna nikde nepýtal známky ani vysvedčenia. Učiteľ si všimne kto je šikovný aj bez známok a takého žiaka môže odporučiť na súťaže. Testovanie v 9 ročníku by som nechala ako objektívnu formu výsledkov žiaka a školy. Na vysoké školy podľa výsledkov maturity kde by som známkovanie nechala alebo na základe skúšok. Vysoká škola so známkami ako je teraz. Žiadne iné známkovanie v skutočnosti vôbec nie je potrebné a nie je ani prospešné.
Príklad- milovala som geografiu, učiteľ ma vyvolal a ak keď som vedela, mal viditeľne zlu náladu a potreboval sa vybiť, dal mi prvú známku toho roka z geografie 3. Bola som naňho tak nahnevaná, že som od toho dňa kašľala na celú geografiu, lebo neznášam neférovost a učiteľ aj s celým predmetom sa mi zhnusil. Nemiesto podpory v tom čo ma dovtedy bavilo mi známka zničila nadšenie do toho predmetu ktoré sa obnovilo až po vysokej škole.
Matematika- 5 rokov na gymply som mala samé 1, chodila som na všetky možné súťaže. Potom nám zmenili učiteľa ktorý bol úplne dementny a nevedel nič vysvetliť a kto chcel niečo vedieť, musel si to doštudovať mimo školy. Čo som ja nerobila lebo je podľa mňa práca učiteľa vysvetliť učivo- ten rok som mala z matematiky 4 na vysvedčenie. Takze koho to bolo hodnotenie, moje a mojich schopnosti, keď som dovtedy mala samé jednotky a chodila úspešne na súťaže alebo to bolo hodnotenie neschopnosti toho učiteľa. Ja mám v odpovedi jasno. Žiadna 4 na vysvedčenie od neschopného učiteľa mi nikdy nijako neublížila, ale pomohla mi vedieť, že známky nie sú moja vizitka. Mohla by som tu napísať 10 ďalších veci prečo je známkovanie na školách hrúza, ale bolo by to moc dlhé.
@anonymnyuzivatel dokedy budú učitelia v konflikte? Autor vieš o com píšeš vôbec? Známky sú v škole v poriadku.... Prečo by sa to malo menit
@huginko Porovnávanie plodí konflikt.
@anonymnyuzivatel dobre tak keď porovnávanie plodi konflikt, stále nemôžeš napísať že sú učitelia v konflikte ale treba napísať že dokedy budú učitelia podporovať/ plodiť/ rozdúchavať konflikt. To čo si napísal je veľmi zlá formulácia
@gleep1 človek sa dostane do konfliktu so svojimi názormi a postojmi vo vzťahoch s druhými ľudmi
@anonymnyuzivatel to nie je pravda, človek sa môže dostať do konfliktu aj na základe vlastného pozorovania javov a svojho okolia, ktoré nemá s inými ľuďmi nič spoločne.
@anonymnyuzivatel to vravíš preto, lebo máš zle známky, , či?
@anonymnyuzivatel dost odveci pohlad...ako ostanu motivovani ziaci, ktori su lepsi? Ako zistia stredne a potom vysoke skoly, ktori ziaci su sikovnejsi a ktori na to nemaju?
V škole nás učia čo si máme myslieť ,ale neučia nás ako máme myslieť.
@anonymnyuzivatel Tak isto, ako nás v škole neučia, ako máme chodiť. Schopnosť myslieť má človek vrodenú a začne ju používať dávno predtým, než prvýkrát vkročí do školy.
Zhromažďovanie informácií nie je múdrosť.Múdrosť je niečo iné.
Múdrosť by nás mali učiť v škole,ale neučia.Učia nás v škole čo si máme myslieť,ale neučia nás ako máme myslieť.
@anonymnyuzivatel Múdry človek sa učí sám. Už od narodenia. Pozoruje, napodobňuje, skúma, učí sa na vlastných chybách metódou pokus-omyl, triedi si poznatky, vyvodzuje z nich nové poznatky. Takto funguje ľudská myseľ.
Mozog nie je plastelína, ktorú škola vytvaruje žiakom tak, ako sa jej zachce.
@martul presne a u nás je zákaz ukazovanie vysvedcka,pozrieť,suo do obalu a koniec.
@zuzitko74 jedno z piatich tiel(poskladané ako matrioška) je telo schopnosti myslieť.
To by ukazovalo tendeciu ako človek myslí.

@dskjhfdlkdjhl Podľa mňa je to antagonista antagonizmu. 😉