Ako dostanem slušnú prácu na Tur. riviére( nie cez svk CK)

marina24
12. feb 2019

Dobrý deň,
prosím vás, veľmi ma oslovila Turecká riviéra svojou odlišnou kultúrou a pod.chcela by som sa spýtať, ako si tam zoženiem normálnu prácu bez pomoci nejakej agentúry, nie načierno, a nie ako delegátka cez slovenskú ck)lustrujem práce v angline zadávam do googla,ale nič extra mi tam nevyhadzuje, chcela by som prípadne aj nejakú stáž, prípadne v CK tam, alebo recepčnú, lenže pozerám platy 300€, nič moc. Na čašníčku som naozaj ľavá :D to by toho bolo viac na zemi, ako na stole, na animátorku tiež nemám nervy na deti. Poradte prosím, akoste sa tam dostali vy? A čo som aj pozerala recruitment agencies nič neponúkajú na riviére, iba čo sa týka EU skôr,alebo potom Amerika a tak, ďakujem pekne za akékoľvek info. Chcela by som možno v nejakom butiku, zlatníctve, alebo také niečo..🙂 za info vopred dakujem.

katarinamarkova
12. feb 2019

@marina24 chod tam na dovolenku, zober zo sebou CV

katarinamarkova
12. feb 2019

@marina24 https://www.cas.sk/clanok/230816/velke-porovnan...

ja som to len tak zo zvedavosti hodila do googlu, priemerná mzda v turecku........podľa tohto dostaneš plat rovnaký ako na slovensku 🙂 alebo to neodzrkadľuje realitu?

marina24
autor
12. feb 2019

@katarinamarkova tam musim pred sezonou ak by, este v marci lebo v aprili sa zacina sezona a tak ..a nenajdem rpacu uz v juli,ked tam dojdem s cvckom:( ale netusim,ako sa tam dostat , viem,ale ze recepcny maju len 350 e max..a tak..nic moc..aaspon 600 e by som chcela mat 🙂

katarinamarkova
12. feb 2019

@marina24 a prečo chceš ist pracovať mimo sk na miesto kde zarobis ešte menej ako tu?

katarinamarkova
12. feb 2019

@marina24 a ty si myslis že predavacka zarobi dvojnasobok toho co recepčný? Prečo?

rooskoliv
13. feb 2019

V prvom rade si uvedom, že Turecko nie je EU. Čiže začni kontaktovaním tureckej ambasády a vybavovaním pracovných víz, keď píšeš, že tam nechceš robiť na čierno

marina24
autor
13. feb 2019

milujem tú krajinu...asi preto...
🙂

a chcem byť mimo EU v inej kultúre, toto tu ma nudí už.

@rooskoliv ale vsak najprvsi musim zohnat pracu tam az potom vybavovat viza ...vsak ako si mozem vybavit viza,ked mozno tam ani nebudem pracovat resp. si tam nezoizeniem prácu? musim mat najprv zamestnaavtela a suhlas, ze si mozem vybavovat viza az potom ich vybavovat nie ?

rooskoliv
13. feb 2019

@marina24

neviem. Preto ti odporucam zacat ambasadou, aby si vobec zistila, ze mas sancu vobec dostat pracovne viza. Mozno vobec pracovne viza nedavaju a pracu si budes hladat uplne zbytocne.....

Ja ti fandim. Ale fakt by som zacal patrat v oficialnych zdrojoch najprv, co mas ambasadu

Ako priklad ti uvediem inu krajinu. USA. Kludne si mozes najst zamestnavatela v US, ale pracovne viza do US nedostanes. Lebo pracovne viza davaju iba specialistom, a zamestnavatel musi dokazovat, ze to miesto nevie obsadit domacimi zamestnancami.

Viem, ze USA je mozno priklad odveci, ale nevies ako si Turecko chrani svoj pracovny trh....

missdiva
13. feb 2019

@marina24 chod tam v marci na dovolenku, porozdavaj zivotopisy a uvidis. Ked ta vezmu do prace treba zacat vybavovat papiere atd. Ale treba sa pripravit na maly plat, musis mat nieco nasetrene aby si aspon na zaciatku mala z coho zaplatit byvanie.

lula313
14. feb 2019

A ubytko bude asi dosť drahe. Keď bol muž na voľnej nohe, tak som s ním Chcela par mesiacov stráviť pri mori a jednoduche ubytko v Turecku sa pohybovalo v tisícoch za mesiac. Takze skôr v hoteli. Turci ziju na baksisoch, dostávajú tam tringelty za všetko. Recepcni dostanú kopec EUR do pasu(my sme dávali 5-10), aby pridelili hosťom lepšiu izbu.

marina24
autor
14. feb 2019

a to sa teda dá ísť tam a nájsť si tam prácu až ked tam budem a už sa viac nevrátiť na sr? lebo planujem tak,, že už nebudem cestovať hore dole a ostanem rovno..a zacnem robiť, ? dá sa to tak bez toho,aby som osobne bola pritomna na sr ?v bratislave velvyslanectve ?

rooskoliv
17. apr 2019

@marina24
teraz som nieco hladal na stranke ministerstva zahranicnych veci a toto som tam nasiel

Práca v krajine: Záujemca musí požiadať o pracovné povolenie na veľvyslanectve Tureckej republiky v Bratislave. Zároveň budúci turecký zamestnávateľ musí požiadať o povolenie zamestnať cudzinca na Ministerstve práce a sociálneho zabezpečenia TR. Doba potrebná na získanie takéhoto povolenia je minimálne 6-8 týždňov.

juliet86
17. apr 2019

myslim ze by si mala jednoduchsie najst si pracu cez slovensku cestovku tam....