icon

Ako efektívne napísať životopis?

12. jún 2025

Prosím vedeli by ste mi poradiť ako lepšie napísať životopis? Napísala som ho podľa vzoru,ale nemám za sebou toľko pracovných skúseností,tak to skôr vyzerá ako poloprázdny papier 😏

magic08
12. jún 2025

ako chces zaplnit zivotopis pracovnymi skusenostami ked ziadny nemas. Skor by somsa zamerala na kvalitny motivacny list, ked uz je zivotopis poloprazdny

ssimusska
12. jún 2025

Životopis odporúčam robiť v Canve, vyzerá zo vždy zaujímavejšie.

ana4556
12. jún 2025

urcite skus pouzit Chatgpt, tam napises hocico a je to super, fakt mi to pomohlo vo vsetkom

autor
12. jún 2025
@ssimusska

Životopis odporúčam robiť v Canve, vyzerá zo vždy zaujímavejšie.

@ssimusska to je zadarmo?

melanta
12. jún 2025

Áno, Canva je zadarmo, sú tam aj platené verzie, ale postačí ti tá zdarma. Chatgpt odporúčam maximálne na inšpiráciu. Hneď vidím, ak niekto použije text z chatgpt či inej formy AI a také CV dávam rovno bokom. Zatiaľ stále preferujem ľudí, ktorý pracujú samostatne a premýšľajú. Využiť AI ak človek chce je v poriadku, ale iba ako inšpirácia. Čo sa týka toho, že máš málo skúseností, tak budeš mať krátke CV - nevadí. Lepšie CV na jednu stranu, možno aj necelú, ako tam písať haluze len aby tam niečo bolo. Zameraj sa na vypísanie zručností, jazykov. A ako bolo spomenuté vyššie, na motivačný list. Ten nech je efektívny.

zic
12. jún 2025

Ak mas malo skusenosti, mozes skusit spravit to, ze napises firmu a poziciu a v zarazkach alebo tak rozpises projekty alebo cinnosti, ktorym si sa venovala s nejakymi uspechmi apod...

pelopeia
12. jún 2025

veľa zamestnávateľov vyžaduje životopis EUROPASS (aj ja som si teraz vytvárala). je to jednoduché na vytvorenie a prehľadné. samé ti to ponúka rôzne oblasti

martinka783
12. jún 2025

ja odporúčam robiť životopis cez Profesiu majú tam rôzne šablóny a je to zadarmo

autor
12. jún 2025
@martinka783

ja odporúčam robiť životopis cez Profesiu majú tam rôzne šablóny a je to zadarmo

@martinka783 ten mám cez profesiu, práve sa mi zdá poloprázdny

zuzanka.zuzu
12. jún 2025

vymysli si 🤷

melanta
12. jún 2025
@pelopeia

veľa zamestnávateľov vyžaduje životopis EUROPASS (aj ja som si teraz vytvárala). je to jednoduché na vytvorenie a prehľadné. samé ti to ponúka rôzne oblasti

@pelopeia toto platilo tak asi 20 rokov dozadu a ako vidím, niektorí sa stále nepreklopili do nového tisícročia. Posledných asi 15 rokov nepoznám jediného recruitera ani manažéra, ktorý by chcel CV cez europass. CV v europass je skôr mínus, také brutálne ale že naozaj brutálne zaspatie doby.

oriesocek
12. jún 2025

fuu - europass som uz CV nevidela roky, to vobec kandidáti ani neposielaju, su iné formy, ktoré hned zaujmu, ak je dobre spracované CV. a to som robila stovky pohovorov a videla tisícky CV, ale aby som niekomu odporucala europass...

yoginka231
12. jún 2025
@oriesocek

fuu - europass som uz CV nevidela roky, to vobec kandidáti ani neposielaju, su iné formy, ktoré hned zaujmu, ak je dobre spracované CV. a to som robila stovky pohovorov a videla tisícky CV, ale aby som niekomu odporucala europass...

@oriesocek ja tiež robím x pohovorov a osobne som rada za europass, je prehľadný a europska unia do neho dala x penazi aby bol funkčny.

Skôr ked niekto pride s pestrofarebnym CV kde neviem nič najst z canvy a je priliš kreativny tak to je na škodu.

patrikharmanos
4. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, odporúčam ti pozrieť na tento blog: https://mojecv.sk/blog/ako-vytvorit-profesional... a vytvoriť si životopis podľa šablóny na www.mojecv.sk 🙂