Ako efektívne posielať žiadosť o prácu učiteľa?
Ahojte damy, anonymne, prepacte. Nasledujuce dni sa budem hlasit na urade prace, mam zaujem o pracu ucitela na ZS. Budem si posielat aj priamo cez zverejnene ponuky. Aka je vasa skusenost? Je potrebny aj motivacny list? Zivotopisy posielate standardne strucne, alebo viac rozpisujete, vratane vlastnosti, zrucnosti, opisu naplne pracovnych pozicii? Na kolkych pohovoroch v skolstve ste boli, kym ste nasli pracu? Jedna sa o krajske mesto. Chodili ste osobne? Alebo iba rozposielate na skoly v okoli zakladny strucny zivotopis? Ako by ste hodnotili uroven pohovoru? Je to formalita, alebo naozaj dosledny vyber? Zniem ako vyskum, viem 🤭 ale rada som pripravena a verim, ze pomoze aj ostatnym.
Stačí poslat životopis, strukturovaný, k tomu pár motivacnych riadkov do mailu. Odporucam už začat, nasa pani riaditelka má už hrubý nacrt uvazkov na bud.rok hotový.
Ja som v Brne pred 8 rokmi bola na jedinom pohovore, ale mam ziadanu AJ. Bohuzial v mnohých pripadoch je pohovor len formalita.
Nás zaujíma aprobacia, motivačný list netreba. Voláme na pohovor, keď potrebujeme, a ako bolo vyššie spomenuté, čím skôr.
@letfenixa dakujem, tak som dnes napisala zivotopis, kombinovany s motivacnym, zopar viet. Aj som odoslala na 3 ponuky. Prosim ta, ak mam 2 skoly, ktore nemaju aktualne na stranke ani na edujobs inzerciu, mozem na mail riaditelov poslat aj napriek tomu? Nie je to nevhodne, dotierave? Ako sa na toto pozerate na skole? 4 ponuky som nasla v meste a okoli, na 3 z nich som reagovala. 4ta nevyhovuje. Inak zatial viac nie je, ani v okolitych obciach.
@barka1 dakujem krasne, ano, dnes som teda poslala, necakala som do buduceho tyzdna 💪
@xena0 dakujem, dala som to tak pol na pol, v kombinacii, tak uvidim. Minule som tu citala o jednej skusenosti, ze poslalaa desiatky resp to asi prehanam. Ale ze vela, a neozvali sa. Neviem to dohladat, nejake diskusie som si presla. Tak mam respekt 😔
Môžeš poslať, aj keď nemajú uverejnený inzerát. Niektoré školy ešte inzeráty nezverejnili, ale napriek tomu už vedia, že budú na niektoré predmety učiteľa potrebovať. Stačí poslať životopis, motivačný podľa mňa netreba.
Keď som si ja hľadala miesto, tak len tesne po škole som bola na troch pohovoroch. Potom vždy len jeden pohovor a nástup. Ako úplnú formalitu by som to nebrala. Na druhú stranu je tak obrovský nedostatok učiteľov, že riaditelia dôkladný výber nerobia, často sú radi, že nájdu vôbec niekoho, kto je ochotný učiť.
Ja som mala možno len šťastie ale teda poslala som ich veľa ale dostala som aj veľa odpovedí... A reagovala som na ponuky ale posielala som aj na školy, ktoré nemali zverejnenú žiadnu ponuku

Ja som vždy posielala aj motivačný