Ako funguje dovolenka asistenta učiteľa?
Ahojte, 15.9 som nastúpila do materskej školy ako ped. asistent. Vo výplatnej páske za september mam 6 dni dovolenky zrejme už do konca roka.nemala by som mať cca 13 dni? Alebo sa mi to bude pripisovať? Zmluvu mam na rok…neviete mi poradiť ako to je s dovolenkou v školskych zariadeniach?
Som učiteľka a aktuálne mám k dispozícii 0 dní dovolenky. Vždy na jeseň je to už takto. U nás si čerpáme dovolenku len na letné a jarné prázdniny. Na všetky ostatné prázdniny a voľná potrebujem mať náhradné voľno zarobené nadčasmi mimo úväzku.
Predpokladam, ze zatial vidis v paske iba narok na dov za odpracovane dni. Narok na pomernu cast dov ti vznikne, az ked idpracujes 60 dni. Ale najlepsie by bolo opytat sa vasej mzdovej uctovnicky alebo personalistky.
15.9. ??? To bola nedeľa
Pytaj sa mzdarky, s kolkymi dnami dovolenky rata. Uz som zazila, ze aj s ucitelkou ratali ako s nepedagogcikym zamestnancom..
za september nemas narok na dovolenku len za tri mesiace a ak mas sest dni tak to je standardny vymer nepedag zamestnanca
nárok 25:12 (mesiacov) x 3 (odpracované celé mesiace)
@rakywanda pedagogicki zamestnanci maju narok na 45 dni dovolenky. Preto autorke vo vypocte vychadza 13
@gabu_lienka písala som ako asi došli v škole na tých 6 dní
@gabu_lienka a pozor, keďže nepodpísali kolektívnu zmluvu, zamestnanci prijatí od 1.9. nemajú nárok na dodatkovú dovolenku, čiže nepedagogický 25 a pedagogický 40 dní a z toho alikvotnu časť.
Autorka a určite si pedagogický asistent? U nás si to tiež kočka myslela a bola "len" pomocná vychovávateľka.
Ja som pedagogický asistent a mám nárok ešte na 13 dní dovolenky, dnes mi zamestnávateľ oznámi, že si to mám vypočítať, koľko bude prázdnin plus ostatné dni vyčerpať do konca roka ...
@rakywanda tak mám aj v zmluve… ale kolektívnu zmluvu som nepodpisovala…
Mam v zmluve normálne že pedagogický asistent…tak preto…riaditeľka mi nepovedala že alo by som mala mať dovolenku ze ci ako pedagogicky zamestnanci alebo nepedagogický zamestnanci
Za september nemáš nárok na dovolenku, nemáš odpracovaný cely mesiac. Pokiaľ nemáte podpísanú KZ, máte nárok na 40 dni za rok, 40/12 je 3.33 na mesiac krát 3 mesiace je 9 dní
Samozrejme, ze mas narok na dovolenku ako PEDAGOGICKY zamestnanec tj zo zakona najmenej 8 tyzdnov.
@gabu_lienka nie, nemá nárok na celú dovolenku. Kráti sa jej za september
@palicka ale nie na 25 dni pre boha. Ja pisem o tom, ze ma narok na dovolenku ako PEDAGOGICKY zamestnanec.
Autorka, uz si sa bola pytat na to mzdarky? S akym pictom dni pri tebe ratala a preco? Lebo evidentne 25.
@gabu_lienka pokiaľ nie je pomocný vychovávateľ
@palicka uz sa jej niekto na to presne pytal a nie je.
@palicka pedagogicky zamestnani nemaju uz 45 sni dovolenky? Mala som teraz vyplatnu pasku a stale mam 6 dni tam…dnes sa pojdem pytat
Pozri, píšeš somarinky, asi Ti ich povedali. Takže ešte raz. Ak si naozaj PEDAGOGICkY asistent, napriek nepodpísaný KU (neviem, či máte alebo nie odbory a dodatok ku KZ), máte najmenej 40 dni dovolenky. Dovolenku máš za najmenej odpracovaných 21 dni, teda za každých 21 dni máš nárok na 1/12 zo 40 dni, čo je 3,33. Môže to byt tak (ten Tvoj výpočet), že ti hovoria aktuálnu dovolenku, na ktorú máš nárok. Ináč si ti vysvetliť neviem.
@palicka dnes mi bolo oznamene že mam 11 dni že ma nezašlrtla ako pedagogicky zamestnanec…ěste dobre že som sa bola minuly tyzden informovat…
Tak aspoň sa to uviedlo na oravú mieru. Len pani mzdárka by takéto chyby robiť nemala…