Ako funguje pracovný čas s čipom na úradoch?
Prosim vas tak ma napadlo tí co pracujete na úradoch napr. alebo osmicky tak započítava sa ked prídete 8 hodin na pol hodinu 7.00 ..15.00
Alebo 7. 40 - 15.40
Napriklad viete aj odíst. Alebo presne chodite na tu polhodinu na minutu. Este som takto nerobila a mame dieta a ja ho zanášam a dost by mi to pomohlo. Či kazdy to má inak u zamestnávatela 8 hodin.zmen
ono zalezi aj ako to ma firma nastavene to snimanie...ci presne na cas, kde ti zarata kazdu sekundu alebo na stvrthodiny. Robila som vo firme co to mala tak, takze ak som nahodou pipla 6:47 tak mi to ratali az od siedmej.
Tiež máme tak že ak by som prišla 7.01 rátali by že som od ôsmej v práci .
Staci si precitat interne predpisy, ako my mame vediet ako to je u vas? A ako ti pomoze, ak je to niekde inac ako u vas?
My máme flexibilný PC, no od 9:00 do 14:00 (v lete do 13:00) musím sedieť v kancelárii. Keď prídem do práce o 6:00, tak odchádzať môžem o 14:00. Keď prídem o 9:00, tak by som mala byť v práci do 16:00, no môžem odísť aj o 14:00, ale do konca mesiaca si tie 2 hodiny musím "dorobiť".
u nás je na minútu rátané, keď prídem 6:37, domov môžem ísť 14:37, ale s tým, že medzi 7:45 a 14:30 tam musím byť. keď odídem skôr, treba si nadrobiť
Staci si precitat interne predpisy, ako my mame vediet ako to je u vas? A ako ti pomoze, ak je to niekde inac ako u vas?
@viestta koli cestovaniu a deťom..asi preto nie
Autorka, dovody chapem, ale tak ci tak platia vase interne predpisy, nic ti nepomoze ako to maju inde.
My sme kedysi mali cisty cas, u tohto zamestnavatela sa rata len "pevny cas" a mozem sa zacipovat aj o dve hodiny skor a o 4 neskor.
my to mame popisane v internej smernici pre jednotlivé oddelenia. napr ja som zacala robit administrativu v nemocnici - lekári a sestri m aju presne prichody a odchody na oddeleniach a ambuilanciach.. vsade inak ale my ako administrativa máme ine, avsak fixny pracovný cas, ktorý si vies nastavit - napr od 7:00-15:00, 7:30-15:30, atd. cas si vies nastavit po pol hodine, ale musis byt od v práci od najneskor od 9:00...ak prides skor napr o 6:25 a pracujes od 7:00, cas sa nezapocitava od príchodu, ale az od pracovnej doby 7:00
Presne na minutu mame
To mas asi v pracovnom poriadku, ci mate fixny cas alebo flexibilny, nie? Mali ti povedat na pohovore.
@podbel2512 dakujem 🙂 kazdy inak
@janka_266
@zic urad myslím práce konkretne dakujem.
Pracovné časy sú predsa rôzne. Môže byť pevný alebo pružný. V rámci pružného môže byť pružný deň, týždeň alebo mesiac. Podľa toho, či máš mať svoj pracovný fond odpracovaný resp. vyrovnany každý deň alebo stačí, keď si hodiny odpracujes v rámci týždňa alebo mesiaca...
my to mame popisane v internej smernici pre jednotlivé oddelenia. napr ja som zacala robit administrativu v nemocnici - lekári a sestri m aju presne prichody a odchody na oddeleniach a ambuilanciach.. vsade inak ale my ako administrativa máme ine, avsak fixny pracovný cas, ktorý si vies nastavit - napr od 7:00-15:00, 7:30-15:30, atd. cas si vies nastavit po pol hodine, ale musis byt od v práci od najneskor od 9:00...ak prides skor napr o 6:25 a pracujes od 7:00, cas sa nezapocitava od príchodu, ale az od pracovnej doby 7:00
@oriesocek u nás takisto, interná smernica pre rôzne profesie, tiež nemocnica ( onkológia).
Ja ako administratívna pracovníčka ( my) máme pružný, ráno 7.00 - 8.00, poobede 15 - 19. Čiže 8 - 15 povinne. Tzn.ze keď niekedy potrebujem potiahnuť dokončiť niečo, môžem a potom keď potrebujem odísť skôr, môžem po 15.00 bez súhlasu vedúcej , a tak si sama sledujem fond pracovného času, tak aby mi za mesiac sedeli hodiny. Nadčas môžem mať, ale na preplatenie nie, iba ak mi nariadia, čo nepovažujú za potrebné pri náplni práce a pohyblivosti.

To mas asi v pracovnom poriadku, ci mate fixny cas alebo flexibilny, nie? Mali ti povedat na pohovore.