icon

Ako fungujú odvody pri TPP aj brigáde?

123sofia123
23. júl 2024

Chcela by som sa spýtať, ako je to s odvodmi keď pracujem na TPP a v čase volna robím plavčíčku na kúpalisku. Čo má zamestnávateľ, ktorý ma zamestnáva brigádne za mňa odvádzať?

melanta
23. júl 2024

@123sofia123 nemáš brigádu, ale dohodu. A z nej sa normálne odvádzajú odvody, pokiaľ nie si študent. Zamestnávateľ určite vie, čo má robiť.

123sofia123
autor
23. júl 2024

@melanta toho sa práve obáva že nevie zdravotku za mňa neplatí to vidím v aplikácii

katarinaba
23. júl 2024

@123sofia123 Zdravotne poistenie pri dohodach mimo pracovneho pomeru sa neplati len za studentov denneho studia alebo za dochodcov. Pokial nie si ani jedno, tak za teba musi platit vsetky odvody tak ako za kazdeho riadneho zamestnanca (trvaly PP).
Ale ak tak nerobi, tak co je to za zametnavatela? Resp. za zamestnanca ci dodavatelsku firmu, ktora nevie co ma alebo nema robit?
Rozhodne ho na to upozorni, lebo ak mu na chybu pridu, tak to budete obaja musiet doplatit.

tiika
23. júl 2024

@123sofia123 spýtaj sa ho priamo na tu zdravotku, mala by si to mat i na výplatnej páske. Štandardne sa plati i z dohody. Nie si študent, dôchodca, ZŤP…?