icon

Ako hovoriť o plate na pohovore?

11. máj 2024

Bola som pozvana na pohovor do prace, zaujima ma ale, ako odpovedat, ked sa ma opytaju aky by som si zelala plat. Uz som to v minulosti absolvovala, ale vtedy som si vypytala prilis nizky plat a mala som stastie na dobreho sefa, ktory mi dal o 10% viac ako som ziadala. Viem ale, ze take stastie nemusim opäť mať. Preto si budem žiadať plat, aký by som realne chcela. Bojím sa ale, čo keď sa im bude zdať že som náročná a nepríjmu ma? Tu pracu velmi chcem ale nechcem aby som bola podhodnotena. Veľmi rada by som sa vyhla tomu, že by mi boli ochotni dat aj vyssi plat, ale ked si poziadam malo tak mi daju malo aby usetrili.

Strana
z2
melanta
13. máj 2024

@zobaka budem držať palce. Plat ak sa roky nehýbe a neodzrkadľuje "cenu" človeka je zlé samo osebe. Šikana je zlá sama o sebe, aj keby človek zarábal neviem koľko. Ja som zástanca toho, že v práci trávime obrovský kus života, takže máme to mať adekvátne zaplatené a máme sa tam cítiť dobre. Často tu v diskusiách čítam, že nevadí, že máš zlé kolegyne, rob si svoje. No podľa mňa to vadí. Veď deň má 24 hodín, 8 hodín spíme dajme tomu, ostáva 16 hodín. A z toho polovicu sme v práci. Takže nie je v poriadku akceptovať to, ak človek v práci nemá priateľské prostredie, ak v nej trávime polovice z aktívnej časti dňa.

Strana
z2