Ako je platená práca opatrovateľky na Slovensku?
Ahojte všetci, mám otázku do pléna a ak má niekto skúsenosti, budem vďačná. Robím si kurz opatrovateľky, je to 2 mesačný kurz s praxou v DSS. Potom by som sa rada ako opatrovateľka zamestnala...zatiaľ tu na Slovensku, neskôr chcem vycestovať. Na nete som našla viac ponuk práce opatrovateľky v súkromí, u staršieho človeka doma. Ako je to potom platené? Musím mať živnosť, či to prispieva štát a platí ma vlastne štát? Neviete ako to funguje? Ďakujem
@anonym_autor ale platovo no nie je žiaden luxus
Na sk živnosť nemusíš, ak ideš privát tak ti to platí rodina a niečo aj štát nie som si istá a potom v zahraničí máš 2 možnosti, bud na živnosť a potom ako 24 h op alebo cez opatrovateľské firmy ako terénna opatrovateľka, terénnu op môžeš aj na SK robiť
@stellarstar takže odvody za mňa platí na Slovensku štát? Tomuto veľmi nerozumiem...či budem ako štátny zamestnanec alebo ako to je. A ďakujem za reakciu
@anonym_autor ale platovo no nie je žiaden luxus
@nurse0 no to viem, ale táto práca je stále ponúkaná a ja potrebujem mať istotu, že aspoň dáku prácu mať budem, kým nájdem niečo lepšie. V našom meste to ide s ponukou práce dole vodou, asi ako všade teraz, no ľudia budú stále starnúť a potrebovať pomoc, preto si robím ten kurz. 😊
Ja si myslim,ze sa to velmi oplati- pri mojej mame mame opatrovatelky uz od minuleho roka a vychadza ma to cca 2.400 eur mesacne, takze zarobia si velmi slusne, myslim ze dane z toho neplati.A som rada, ze ich mame, pretoze v BA je o ne dost velky zaujem.
@nurse0 no to viem, ale táto práca je stále ponúkaná a ja potrebujem mať istotu, že aspoň dáku prácu mať budem, kým nájdem niečo lepšie. V našom meste to ide s ponukou práce dole vodou, asi ako všade teraz, no ľudia budú stále starnúť a potrebovať pomoc, preto si robím ten kurz. 😊
@anonym_autor áno štát ale keby sa dáš na živnosť tak nie
Ja si myslim,ze sa to velmi oplati- pri mojej mame mame opatrovatelky uz od minuleho roka a vychadza ma to cca 2.400 eur mesacne, takze zarobia si velmi slusne, myslim ze dane z toho neplati.A som rada, ze ich mame, pretoze v BA je o ne dost velky zaujem.
@beataxxx ty platíš 2400 za op?
@beataxxx wow, tak ja žijem dve hodiny autom od BA, tak tam by som prácu nezhanala,keďže mám školopovinné dieťa, ale dík za reakciu 👍
@beataxxx wow, tak ja žijem dve hodiny autom od BA, tak tam by som prácu nezhanala,keďže mám školopovinné dieťa, ale dík za reakciu 👍
@anonym_autor odkiaľ si? Nemusíš presne stačí okr
co sa tyka opatrovania v domacnosti, stat za teba plati, ak si pdo neikym zamestnana. to nie len tak, ze ides, peniaze do vrecka a stat zaplati.
napr obce a mesta si zamestnavaju opatrovatelky. plat je urcite slaby,a j ked neviem aky presne.
sukromne, ak chces opatrovat, tak netusim kolko by si dostala.
ako je vyssie spomenute, u nas by za opatrovatelky nikto nedal 2400e, vacsina ludi by na to nemala.
v socialnom zariadeni u nas netusim, mozno 900e v cistom? neviem.
co sa tyka opatrovania v domacnosti, stat za teba plati, ak si pdo neikym zamestnana. to nie len tak, ze ides, peniaze do vrecka a stat zaplati.
napr obce a mesta si zamestnavaju opatrovatelky. plat je urcite slaby,a j ked neviem aky presne.
sukromne, ak chces opatrovat, tak netusim kolko by si dostala.
ako je vyssie spomenute, u nas by za opatrovatelky nikto nedal 2400e, vacsina ludi by na to nemala.
v socialnom zariadeni u nas netusim, mozno 900e v cistom? neviem.
@majamat ďakujem krásne...áno DSS má okolo 900 ale vraj tam sa napočítaju kadejaké príplatky za nočné a zodpovednosť, .....mňa to viac láka súkromne, no tam je ten plat asi o dosť menší...aspoň tú u nás na SVK. Tak teda uvidím. Hlavne som rada , že nemusím zakladať živnosť
@stellarstar ZA
@anonym_autor autorka ak chceš doma op seniora tak v inzeráte zvykne byť udane koľko ti platia za mesiac. Ako som doteraz videla je to max do 1000 eur. Terénne op musis kuk či tam máte a mozes sa info koľko oni platia ak si tam zamestnaná
Este si zisti či ti tento kurz platí v zahraničí. Ja pracujem ako op v at a u nas vo firme kde pracujem sk op kurzy neprijímajú to musíš mat tunajší HH kurz ( heimhelferin ) ak chceš ako terénna op ako 24 h op tuším stačí sk op kurz
@anonym_autor urcite za teba neplati odvody stat, ak si sukromna opatrovatelka. ved to nema logiku. stat za teba plati odvody ak si zamestnana v zariadeni, ktore spada pod statne. u nas v skolke je mamicka, ktora opatruje pani so sklerozou multiplex, ma to normalne na zivnost, teda si odvody plati. neviem, kolko zarobi, ale urcite to nie je ziadne terno, lebo ziju od vyplaty k vyplate. na fb v skupine nasho mesta z casu na cas hlada niekto opatrovatelku, ponuky su okolo 7-8€ hod. podla stavu toho cloveka. ked z toho zaplatis odvody, zostane ti trochu viac ako minimalka.
@anonym_autor urcite za teba neplati odvody stat, ak si sukromna opatrovatelka. ved to nema logiku. stat za teba plati odvody ak si zamestnana v zariadeni, ktore spada pod statne. u nas v skolke je mamicka, ktora opatruje pani so sklerozou multiplex, ma to normalne na zivnost, teda si odvody plati. neviem, kolko zarobi, ale urcite to nie je ziadne terno, lebo ziju od vyplaty k vyplate. na fb v skupine nasho mesta z casu na cas hlada niekto opatrovatelku, ponuky su okolo 7-8€ hod. podla stavu toho cloveka. ked z toho zaplatis odvody, zostane ti trochu viac ako minimalka.
@matkahelka aha, veď práve preto teraz zisťujem ako to vlastne funguje, tak ale ak len na živnosť,tak pre mňa bude lepšie DSS...tam je zmluva a všetko okolo toho
@anonym_autor autorka ak chceš doma op seniora tak v inzeráte zvykne byť udane koľko ti platia za mesiac. Ako som doteraz videla je to max do 1000 eur. Terénne op musis kuk či tam máte a mozes sa info koľko oni platia ak si tam zamestnaná
Este si zisti či ti tento kurz platí v zahraničí. Ja pracujem ako op v at a u nas vo firme kde pracujem sk op kurzy neprijímajú to musíš mat tunajší HH kurz ( heimhelferin ) ak chceš ako terénna op ako 24 h op tuším stačí sk op kurz
@stellarstar ďakujem krásne za rady...do zahraničia aspoň dva roky ešte nemôžem
@stellarstar ďakujem krásne za rady...do zahraničia aspoň dva roky ešte nemôžem
@anonym_autor naj ti bude ako terénna op alebo dss
Ponuky práce | Diecézna charita Žilina https://share.google/uDRBT36Fv5OM0ox3N
@beataxxx ty platíš 2400 za op?
@stellarstar Aj ja som sa pri tom pozastavila,,akoze , 2 400 ,to sa mi nechce verit..Ved tolko nezarabaju mozno ani sestricky
@matkahelka aha, veď práve preto teraz zisťujem ako to vlastne funguje, tak ale ak len na živnosť,tak pre mňa bude lepšie DSS...tam je zmluva a všetko okolo toho
@anonym_autor pozri si stránky domelia, fermeria hľadajú tam často súkromnú opatrovateľku pre ľudí.Odvody si platíš sama napr dobrovoľne nezamestnaná okolo 100 eur a máš to na čierno.Ak na živnosť tak okolo 200?Áno, sú ľudia čo dobre platia záleží od stavu atď...niekto požaduje zdr.sestru.V každom prípade núdzu o prácu nebudeš mať DSS, obce stále hladaju
@stellarstar Aj ja som sa pri tom pozastavila,,akoze , 2 400 ,to sa mi nechce verit..Ved tolko nezarabaju mozno ani sestricky
@vorkola pravdepodobne sa dve striedajú deň a noc.Ale už som videla také vyššie sumy hlavne zahraniční klienti žijúci na SK
@anonym_autor Sk opatruješ cez UpsVar tak je to dnes jednotné tuším 640 eur.
@stellarstar co na tom neveris?opatrovatelka je tam nonstop, tak si to prerataj na hodiny- vychadza to cca 3 euro na hodinu plus strava… a to neratam poplatky za energie a vsetko suvisiace s domom…….je to velmi vela aj pre mna, ale bohuzial to inaksie nejde….a mama je vo svojom prostredi a opatrovatelka sa stara len o nu…do statnej dss v jednopostelovej izbe je to bez sance a v sukromnych sa za jednopostelovku plati okolo 2000 a nema taku starostlivost….toto je pre nu najlepsie
@stellarstar co na tom neveris?opatrovatelka je tam nonstop, tak si to prerataj na hodiny- vychadza to cca 3 euro na hodinu plus strava… a to neratam poplatky za energie a vsetko suvisiace s domom…….je to velmi vela aj pre mna, ale bohuzial to inaksie nejde….a mama je vo svojom prostredi a opatrovatelka sa stara len o nu…do statnej dss v jednopostelovej izbe je to bez sance a v sukromnych sa za jednopostelovku plati okolo 2000 a nema taku starostlivost….toto je pre nu najlepsie
@beataxxx tak ked je tam nonstop tak áno ved vyššie píšem že to este pochopím ak je tam 7 d
Záleží ako opatruješ.....ak niekoho cez MU, tam je minimálka....ak súkromne tam za teba nikto neplatí odvody....ak v zariadení tak tam záleží od zariadenia ale platy niečo na 1000 eur v čistom....ak aistencia súkromne čiže tam dopláca UP tam je to tuším 5,8 na hodinu....
@vorkola ale treba si uvedomiť že ak ide o opatrovanie 24/7 a ležiaceho pacienta tak ano cena môže byť takáto, lebo sa striedajú 2 opatrovateľky a každá je pri to ´m ležiacom pacientovi 2 týždne 24/7...čiže má síce plat 1400eur ale nikto za ňu neplatí odvody lebo je to súkromne....
ak opatrovateľka ochorie alebo ide na dovolenku, nie je v "práci" a nemá príjem to nie ej zamestnanie.....opatrovateľka kde niekto pracuje na pracovnú zmluvu cez MU alebo v zariadení je klasický zamestnanec so všetkým čo k tomu patrí....
Na sk živnosť nemusíš, ak ideš privát tak ti to platí rodina a niečo aj štát nie som si istá a potom v zahraničí máš 2 možnosti, bud na živnosť a potom ako 24 h op alebo cez opatrovateľské firmy ako terénna opatrovateľka, terénnu op môžeš aj na SK robiť
@stellarstar tento kurz robím, vraveli, že je možné sa zamestnať aj v zahraničí, že bežne ženy s certifikátom odchádzajú, tak neviem....
@stellarstar tento kurz robím, vraveli, že je možné sa zamestnať aj v zahraničí, že bežne ženy s certifikátom odchádzajú, tak neviem....
@anonym_autor tak u nás vo firme ( horné rakusko ) s tým neberú to viem, možno vo Viedni neviem