Ako mám prekonať výkyvy nálad mojej kolegyne?
Ahojte, idem si po radu zienky. Mam taky problem v praci. Moja kolegyna obcas vybuchne, chyti zachvat placu, sebalutosti, alebo sa jej nedari a zacne sa oduvat a robit dusno. Myslela som si, ze ma za sebou nejake tazsie obdobie a casom sa vzchopi. Aspon tak to vzdy hovorila. Preto som jej to tolerovala a snazila som sa jej vychadzat v ustrety. Bolo mi jej luto a tiez pre pokoj na pracovisku, som ju par krat pri tychto jej stavoch zaskocila, aby som jej vyhovela a bol klud. Vzdy namiesto kludu a mozno aspon malej vdacnosti, som sa dockala utoku na moju osobu. Alebo sa spravala odmerane, alebo ma ignorovala. Dnes sa to stalo znovu. Tolko krat som si povedala, ze jej nebudem robit poskoka. No ale nedalo mi to. Povedala, ze sa zle citi a ja sprosta hned, ze ju vymenim. Samozrejme okamzite suhlasila. Pracujeme vo vyrobe a jedna sa o pracu pri strojoch, kde sa striedame. Takze dostala na dnes moju lahsiu pracu a ja som zobrala tu tazsiu. Cely den prebehol normalne, takmer sme sa nevideli a na konci namiesto dakujem zacala prekrucat moje slova, doslova urobila zo seba obet a mna zhodila pred svedkami. Pocula som, ze berie lieky na depresiu. Myslite, ze to moze byt sposobene tym, alebo ma len vyuziva? Lebo to trva uz viac ako dva roky a dnes ma tak zaskocila a ztrapnila, ze sa mi zajtra vobec nechce do prace. Vobec neviem, co mam robit.
alebo som len jaen vypocitava a zneuziva takto svoje okolie.
Však vyskúšaj neustupit jej, čo bude. Ochota a empatia je v poriadku, ale odtiaľ potiaľ. Ja už by som na jej nareky nedala. A zajtra by som jej rovno povedala, že nech si nájde iného, u mňa skoncila
@viestta Ahoj. Ja som sice po dnesku rozhodnuta, ze jej uz nikdy neustupim. Ale strapnila ma pred polkou fabriky a teraz neviem, ci len mavnut rukou, alebo sa "do nej pustit". Je to tazke rozhodnutie, ked vezmeme do uvahy, ze so mnou riadne lomcuje hnev. Ale neviem, ci jej spravanie mohli sposobit lieky. V tom pripade by som este posledny krat prizmurila obe oci.
To, že ťa strapnila nerieš. Kto vas pozná vie kde je pravda a tomu zvyšku to bude najneskôr zajtra jedno.
A lieky sem, lieky tam, ma sa správať normálne. Keď to nezvláda, ma svojho lekára, nech to rieši s nim. Ty nie si opatrovateľka aby si riešila takéto veci.
@mamula20 Majster robotu pridelil. Ale je mu jedno, ak sa prehodime. Hlavne, ze idu stroje. Uz jej na to neskocim. Len asi potrebujem spracovat ten hnev za to, ako ma potopila. Je to u nas dost tazke. Celkovo tam nemame dobre vztahy a ona sa prezentovala ako zena, co nema s nikym problem. Mna vykreslila ako problemovu, ze nik so mnou nechce robit. Pochopitelne sa ma to dotklo, kedze som jej tolko ustupovala. Mozu to byt lieky, alebo je to vypocitavost? Nie je taka stale. O to viac to zabolelo.
@viestta dakujem za tvoj komentar. Skusim sa podla toho zariadit.
@mamula20 dakujem aj za tvoj komentar. V ludoch sa moc nevyznam a ked niekto poziada, hned bezim. Nemala som jej tolko dovolit. Ale ked furt vyplakuvala....no nic. Budem mudrejsia
Mysli v praci v prvom rade na seba. Do prace sa chodi pracovat a nie plackat, stazovat sa a robit intrigy. Ak bude nabuduce plackat, povedz jej nech si zoberie dovolenku alebo ide k lekarovi. Ohovara ta ked jej ustupujes, tak ta moze ohovarat nadalej ked jej neustupis. Vidis, ze byt dobra sa neoplati u takejto osoby🤷♀️
By som jej v klude povedala, ze po jej dnesnom vystupe, uz na jej nalady nebudes prihliadat. Ze ak tu pracu nezvlada, nech da vypoved.
Ak nie si závislá od jej práce-stroja, tak sa s ňou vôbec nemusíš baviť, nech čaká na iného, kto jej "pomôže", aspoň uvidia kolegovia čo je zač a kto má pravdu. Vyspi sa z toho a ráno bude lepšie.
A čo si myslíš, že ju nepoznajú? Poznajú dobre, dobre oni vedia aká je neschopná, len to jej nepovedia do očí. Vieš, takí zúfalci, ktorým sa v robote nedarí, závidia tým, ktorým sa darí a potom zo zúfalstva sa takto predvádzajú a hlavne sa strašne ľutujú...Myslím, že všetci vo fabrike neľutujú ju, ale Teba a možno by Ti na rovinu povedali, že načo to všetko pre ňu robíš.
Tak mas ponaucenie, nabuduce si ju vobec nevsimaj, nech svoje nalady skusa na niekoho ineho.
A to vybuchne len ked ma tazsiu pracu ci aj pri tej lahkej? Ci to nerobi princezna ucelovo.
Dakujem vam za vase rady. Nase pracovisko je trochu bokom od ostatnych, takze nie vsetci vedia aka je. To co som pre nu robila, vedela len ona. Co sa tyka prace, musime obcas spolupracovat. Takze je tazke prestat sa s nou bavit. Ja uz ale nevladzem. Nemam problem pomoct, ale jej negativna reakcia ma vzdy zaskoci. To co mi dnes predviedla, videlo mnozstvo ludi a uz sa asi nikdy nebudem v praci citit komfortne. Asi to naozaj robi ucelovo. Ja neviem kde robim chybu, ked sa snazim s ludmi vychadzat a potom to zneuzivaju.
Nevšímať si ju. Len jej povedz že no čo už,že je jej zase zle,že by mala ísť k psychiatrovi s tým. Že ty nevieš čo a tým.
@tykat Iba pri tej tazsej. Ale nie vzdy. Preto som sa nevedela rozhodnut, ako sa dalej zachovat. Casto hovori, ze ma doma problemy.
Ja som sa s takými povahami stretla. Najlepšie ruky preč od nich, lebo tu platí na 100% porekadlo "pre dobrotu na žobrotu". Nemá to nič s depresiami, je to povaha.
Ja som s takou kolegyňou pracovala 20 rokov.Bolo to hrozné,náladová ,odutá,ufrflaná.Potom na druhý deň vysmiata,ukecaná akože kamoška a takto sa to striedalo.Nikdy sme nevedeli,akú bude mať náladu.Boli sme tri v labáku 8 hodín spolu .Ked odišla do penzie buchli sme šampus.Teraz pracujem s chlapmi a je to najlepšie čo ma mohlo stretnúť.Prajem veľa síl.
Ona ma doma problemy, ale v robote sa jej to sebalutostou a oduvanim nenapravi. Ak ta vyslovene neziada o pomoc, tak si jej psychostavy nevsimaj. Ak ta o pomoc poziada, povedz jej, sorry Anicka, popros dnes niekoho ineho, tiez sa dnes necitim najlepsie.
Dakujem vam zienky velmi pekne za podporu a dobre rady. Urcite si ich vezmem k srdcu. Budem to potrebovat. Asi som na to isla velmi zle, ked som to nechala zajst tak daleko.
@kormino tiez som jedneho casu pracovala v labaku 🙂 Tak to ste dobre, ked ste to tak dlho vydrzali. U nas boli snad vsetky druhy osobnosti a tesne pred dochodkom. Kazda jedna vo mne videla nahradu za seba. Nakoniec som isla na matersku 😀
Ty si veľmi dobrý človek. Ženy ti tu radia...a ty ešte stále rozmýšľaš.. ci jej správanie nie je zapríčinené liekmi, problémami a pod... je to vlastne úplne jedno čím je zapríčinené. Cítiš sa pri nej zle plus, nechávas si ňou vyvolávať pocity viny. Zároveň si dokázala ešte aj prehltnúť poníženie pred ostatnými. Až sa čudujem koľko toho znesies. Treba sa naučiť asertivite a ako povedať NIE. Slusne, s pokojom, bez akéhokoľvek pocitu viny. Druhí idú potadial, pokiaľ ich ty pustíš. Ak príde.. ze sa chce vymeniť na ľahší stroj.. prepac,chcem robiť na stroji,ktorý mi majster pridelil. ...alebo...rozhodla som sa robiť na strojoch.. na ktorých som pridelená. Hlavne nevysvetlovat,zamotas sa, vybali na teba sprchu argumentov, drz sa podstaty. Ak to nestopnes, skúšky od nej budú chodiť stále...až kým túto lekciu nezvládnes. A posledná vec..k tomu poníženiu pred kolegyňami.. je taka veticka. Keď si urobila......cítila som sa.......Ak sa to bude ešte raz opakovať....(dosledok). Drž sa!
No nic pekne s tebou manipuluje a este potrebovala obecenstvo, aby videli aka si nemozna.Aky mala dovod pred ostatnymi nieco rozoberat?zajtra by som bola odmerana a viac sa s nou nevymenila, alebo ak mas odvahu a chut spytaj sa co to dnes znamenalo
Chceš dobre a nakoniec sa to obráti proti tebe. S tým mám skúsenosť a nie je to príjemné, vyskúšaj párkrát neustúpiť a vtedy sa veľa vecí ukáže, vykryštalizuje. Niektorí ľudia proste musia zo života odísť, aby nám bolo lepšie.
1.mozes pri stroji počúvať hudbu? zapchate uši, žiadne jej problémy...
2.s problémami ju posli za majstrom, vedúcim...
3.ked zbadas, ze ti zase ide navaliť na uši, predbehni ju a začni dramatizovat zo svojho života... Dieťa mi prerevalo celú noc, rafla som sa zo svokrou, susedou, mužom... Nachystaj historky
4.presmeruj energetického upíra na nejakú čerstvú obeť, ktorá má kapacitu na jej vylevy👿

Ci su to lieky, hormony, alebo som len ja taka hlupa a ona vypocitava a zneuziva takto svoje okolie?