Ako nájsť jednoduchú prácu medzi inzerátmi?
Ahojte ako hľadať takúto prácu pomedzi inzerátmi, bez známosti? Ako si v inzeráte všimnem, že ma ísť o monkey job? Konci mi materská a rozmýšľam, že by som sa mohla ubrať aj týmto smerom, na začiatok. Dakujem
Tipovala by som to na vyrobnu linku alebo nieco podobne. Citam inzerat a zistim, o pracu predsa ide, nie je to nic zlozite.
Myslela som monkey job v korporáte. Jedna sa o prácu za pc, kde sa človek naučí presne postupy, a potom robí to iste dokola. 🙂
myslela som, ze to nebude praca za pasom :D
k otazke velmi neporadim, mam pocit, ze takych je menej a menej (nielen, ale aj kvoli AI)
@maria1795 tak taketo pozicie ubudaju vyrazne najlepsie bude ak rozhodis siete po znamych co robia v korporate a nech ta odporucia oni
@mamina7070 Ale vsak pise hore, ze bez znamosti...
@kahh jaaaj tak potom tazko
@maria1795 v korporatoch ak je tam uvedene, ze vhodne pre absolventa a je to napriklad nejaky screening alebo jednoducho nie su uvedene ziadne specificke zrucnosti. Pozeraj nejake centra shared services a podobne.
@mamina7070 preco by sa monkey job hladal tazko? Praveze su to pozicie s relativne vysokou fluktuaciou, lebo vacsina ludi tam nevydrzi dlho a posuvaju sa na aspon trosku seniornejsie pozicie. Ani nie su velmi dobre platene.
pozri tu ale otazka je aj co ovladas skus specifikovat a prip napis co si robila pred materskou
https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/...
@milanemila neviem aku mas ty skusenost ja v BA taku ze sa dost prepustalo z korporatov (my to vyuzivame na nabor)
uz nie je doba ako par rokov dozadu ze sa bralo co ma ruky nohy ale ak ty vies daj sem linky na ponuky
Ako bolo spomenuté, treba hľadať také pozície, kde prijímajú aj absolventov a nie je potrebné nejaké špecifické vzdelanie. Často ide o rôzne zadávanie dát podľa dokumentov, také klikanie a kopirovanie. Ale z info ktoré mám, sa práve tieto pozície snažia čo najviac automatizovať, pretože v dnešnej dobe taký zamestnanec proste neprináša firme dostatočnú hodnotu.
Druhá vec je, že často preferujú na tieto pozície práve absolventov, pretože sú fajn na začiatok - toho človeka, ak sa chytí, môžu potom posunúť na lepšiu pozíciu atď. Kvôli tomu sa tam aj často ľudia striedajú, predsa len je to dosť stereotyp, a ani plat potom nerastie až tak rýchlo.
Konkrétne by som teda hľadala niečo so slovami ako data input, assistant, nejaká administratíva.
Tu ma pravdu @mamina7070 . Tie korporátne monkey Jobs kde potrebuješ len angličtinu sa pomaly ale iste presúvajú do Indie, lebo tam to dávajú za podstatne nižšiu cenu.
Tuto Henkel uvedeny tato pozicia je presne to s cim som zacinala po skole - naucis sa spracuvat v SAPe podla manualu a ides: https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/...
hľadáš jednoduchú prácu a ohŕňaš nos nad "monkey jobs"? To je oxymoron...
Kde nad tým ohrna nos?
Aj ja by som také niečo potreboval. ChatGPT mi monkey job opisuje takto: “Monkey job” je slangový výraz pre prácu, ktorá je monotónna, jednoduchá, vyžaduje minimálne myslenie alebo kreativitu a často je považovaná za podradnú či mechanickú. Používa sa na označenie úloh, ktoré by mohol vykonávať hocikto bez špeciálnych zručností – napríklad kopírovanie dokumentov, zadávanie dát do systému… Presne také potrebujem. Bývali také brigády že lepiť štítky na výrobky, skladať krabice… Ale ako vravia vela takých hlavne administratívnych kde sa niečo prepisuje a tak. Už dokáže spraviť umelá inteligencia, tak také moc nebudú už. Ale píšte ďalej, ak dačo viete. Aj mňa to zaujíma.

co je pre teba monkey job? predavacka upratovacka praca za vyrobnou linkou?