icon

Ako nájsť jednoduchú prácu medzi inzerátmi?

maria1795
11. feb 2025

Ahojte ako hľadať takúto prácu pomedzi inzerátmi, bez známosti? Ako si v inzeráte všimnem, že ma ísť o monkey job? Konci mi materská a rozmýšľam, že by som sa mohla ubrať aj týmto smerom, na začiatok. Dakujem

mamina7070
11. feb 2025

co je pre teba monkey job? predavacka upratovacka praca za vyrobnou linkou?

kahh
11. feb 2025

Tipovala by som to na vyrobnu linku alebo nieco podobne. Citam inzerat a zistim, o pracu predsa ide, nie je to nic zlozite.

maria1795
autor
11. feb 2025

Myslela som monkey job v korporáte. Jedna sa o prácu za pc, kde sa človek naučí presne postupy, a potom robí to iste dokola. 🙂

deedol
11. feb 2025

myslela som, ze to nebude praca za pasom :D
k otazke velmi neporadim, mam pocit, ze takych je menej a menej (nielen, ale aj kvoli AI)

mamina7070
11. feb 2025

@maria1795 tak taketo pozicie ubudaju vyrazne najlepsie bude ak rozhodis siete po znamych co robia v korporate a nech ta odporucia oni

kahh
11. feb 2025

@mamina7070 Ale vsak pise hore, ze bez znamosti...

mamina7070
11. feb 2025

@kahh jaaaj tak potom tazko

milanemila
11. feb 2025

@maria1795 v korporatoch ak je tam uvedene, ze vhodne pre absolventa a je to napriklad nejaky screening alebo jednoducho nie su uvedene ziadne specificke zrucnosti. Pozeraj nejake centra shared services a podobne.

gejb
11. feb 2025

@maria1795 hľadaj SSC - shared servise center

milanemila
11. feb 2025

@mamina7070 preco by sa monkey job hladal tazko? Praveze su to pozicie s relativne vysokou fluktuaciou, lebo vacsina ludi tam nevydrzi dlho a posuvaju sa na aspon trosku seniornejsie pozicie. Ani nie su velmi dobre platene.

mamina7070
11. feb 2025

pozri tu ale otazka je aj co ovladas skus specifikovat a prip napis co si robila pred materskou
https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/...

mamina7070
11. feb 2025

@milanemila neviem aku mas ty skusenost ja v BA taku ze sa dost prepustalo z korporatov (my to vyuzivame na nabor)
uz nie je doba ako par rokov dozadu ze sa bralo co ma ruky nohy ale ak ty vies daj sem linky na ponuky

justxme
11. feb 2025

Ako bolo spomenuté, treba hľadať také pozície, kde prijímajú aj absolventov a nie je potrebné nejaké špecifické vzdelanie. Často ide o rôzne zadávanie dát podľa dokumentov, také klikanie a kopirovanie. Ale z info ktoré mám, sa práve tieto pozície snažia čo najviac automatizovať, pretože v dnešnej dobe taký zamestnanec proste neprináša firme dostatočnú hodnotu.
Druhá vec je, že často preferujú na tieto pozície práve absolventov, pretože sú fajn na začiatok - toho človeka, ak sa chytí, môžu potom posunúť na lepšiu pozíciu atď. Kvôli tomu sa tam aj často ľudia striedajú, predsa len je to dosť stereotyp, a ani plat potom nerastie až tak rýchlo.
Konkrétne by som teda hľadala niečo so slovami ako data input, assistant, nejaká administratíva.

mimirka32
11. feb 2025

@maria1795 myslim, ze to su pozicie, ktore su uz v korporatoch povacsine zautomatizovane. Zverejni si zivotopis na profesii, mne sa tak ozvali na moju prvu poziciu v korporacii pred vyse 10 rokmi. Ale ta napriklad je uz tiez zaniknuta, robi ju robot

janagem
11. feb 2025

Tu ma pravdu @mamina7070 . Tie korporátne monkey Jobs kde potrebuješ len angličtinu sa pomaly ale iste presúvajú do Indie, lebo tam to dávajú za podstatne nižšiu cenu.

missviolet
11. feb 2025

Tuto Henkel uvedeny tato pozicia je presne to s cim som zacinala po skole - naucis sa spracuvat v SAPe podla manualu a ides: https://www.profesia.sk/praca/henkel-slovensko/...

danica2711
11. feb 2025

hľadáš jednoduchú prácu a ohŕňaš nos nad "monkey jobs"? To je oxymoron...

gejb
11. feb 2025

Kde nad tým ohrna nos?

stupidman
16. feb 2025

Aj ja by som také niečo potreboval. ChatGPT mi monkey job opisuje takto: “Monkey job” je slangový výraz pre prácu, ktorá je monotónna, jednoduchá, vyžaduje minimálne myslenie alebo kreativitu a často je považovaná za podradnú či mechanickú. Používa sa na označenie úloh, ktoré by mohol vykonávať hocikto bez špeciálnych zručností – napríklad kopírovanie dokumentov, zadávanie dát do systému… Presne také potrebujem. Bývali také brigády že lepiť štítky na výrobky, skladať krabice… Ale ako vravia vela takých hlavne administratívnych kde sa niečo prepisuje a tak. Už dokáže spraviť umelá inteligencia, tak také moc nebudú už. Ale píšte ďalej, ak dačo viete. Aj mňa to zaujíma.