Ako nájsť nové zamestnanie po rodičovskej dovolenke?
Ahojte je zaciatok roku a ja uz mam teraz obavy z toho co bude. Nas maly dovrsi 3 roky v Juli, v Maji pojdeme na zapis do skolky. Nakolko sme sa pocas RD prestahovali do ineho mesta velmi daleko do starej prace kde som stale zamestnana nieje realne dochadzat takze budem musiet podat vypoved. Bojim sa ze si nebudem moct najst pracu :( Moj manzel robi iba ranne a cas z prace nema pravidelny niekedy pride o 17tej niekedy o 18tej a obcas aj o 16tej podla toho aku pracu maju. Zo skolky nam ho teda nema kto velmi vyzdvihnut iba ja ( este ma napadlo najst si nejaku pomoc -opatrovatelku co by nam maleho vyzdvihla zo skolky a pockala do prichodu manzela) pokial ja budem robit ranne tak sa mi bude dat ale ak budem mat pracu kde budu aj poobedne tak naozaj neviem co budeme robit. Este som rozmyslala ze maly ked dovrsi 3 roky v Juli vyberiem si dovolenku a pojdem na tych par mesiacov na urad prace a budem zatial poberat podporu a od septembra ked nastupi do skolky chcem aj ja do prace alebo co ine by ste mi poradili? Dakujem
Úplne chápem tento tvoj problém. Ja som na RD ešte do marca, po robote som sa obzerala hádam aj rok. Z čista jasna sa mi naskytla príležitosť, práca nič moc, plat rovnako, ale robí sa od šiestej do druhej a mám to v mieste bydliska. Zháňali okamžite tak som doslova do druhého dňa vybavovala malej súkromnú škôlku a nastúpila skôr lebo taká ponuka sa často nenaskytne. Tiež som z tých, čo sa na muža v tomto spoľahnúť nemôže. On deti ráno vezme do inštitúcií ( nie vždy , niekedy musím využiť aj ja opatrovateľku) ale poobede je to zväčša už všetko na mne. Ale vedela som s kým si robím dieťa, takže som bola pripravená, že sa budem musieť prispôsobovať ja. Ono si to niektoré ľahko predstavujú, ale naozaj sú profesie kde sa často stáva, že aj keď ti o tretej padla, tak robota nekončí a všetkým je fuk, že ti nemá kto deti zobrať zo škôlky. Nepravidelný pracovný čas nie je nič neobvyklé. Ja som si našla prácu v chemickom priemysle v labákoch.
Mozno by si mohla skusit pracu pomocnej vychovavatelky v materskej skole. Na tuto pozíciu staci maturita a pracovna doba je super (plat mensi). Skus si dat žiadosti do ms v tvojom okoli
@anonym_autor ja mám praveze skúsenosť s mužom, pre ktorého su deti na prvom mieste. Len tu čo citam alebo aj ty čo píšeš, tak proste musíš si ty nájsť prácu aby si mohla byt s dieťaťom. Ani náznak, že by sa muž prispôsobil.
@aurora33 aj u mojho muza je dieta na prvom mieste ale jest aj byvat musime niekde, platit seky atd. - preto zarabat musi tiez by bol najradsej doma a aby mu piplo kazdy mesiac ale tak to nefunguje. Ako sa ma prisposobit napriklad?
Úplne chápem tento tvoj problém. Ja som na RD ešte do marca, po robote som sa obzerala hádam aj rok. Z čista jasna sa mi naskytla príležitosť, práca nič moc, plat rovnako, ale robí sa od šiestej do druhej a mám to v mieste bydliska. Zháňali okamžite tak som doslova do druhého dňa vybavovala malej súkromnú škôlku a nastúpila skôr lebo taká ponuka sa často nenaskytne. Tiež som z tých, čo sa na muža v tomto spoľahnúť nemôže. On deti ráno vezme do inštitúcií ( nie vždy , niekedy musím využiť aj ja opatrovateľku) ale poobede je to zväčša už všetko na mne. Ale vedela som s kým si robím dieťa, takže som bola pripravená, že sa budem musieť prispôsobovať ja. Ono si to niektoré ľahko predstavujú, ale naozaj sú profesie kde sa často stáva, že aj keď ti o tretej padla, tak robota nekončí a všetkým je fuk, že ti nemá kto deti zobrať zo škôlky. Nepravidelný pracovný čas nie je nič neobvyklé. Ja som si našla prácu v chemickom priemysle v labákoch.
@anonym_d8852e presne to je to co snazim niektorim vysvetlit ze nie na kazdeho caka teple miestecko po RD a este s upravenym pracovnym casom tak, aby to tebe vyhovovalo. A tak to mas super aj ked plat nic moc ale lepsie ako nic , hlavne nemusis dochadzat. Vsak samozrejme aj ja som pripravena na to ze ja sa budem musiet prisposobit lebo viem ako to ma muz v praci aj ked by velmi rad koncil o 15tej ale niekedy to proste nejde a skoncia neskor to neznamena hned ze je pre to horsi otec ze nema zaujem sa podielat na starostlivosti. Proste starostlivost je aj o tom zarobit tie peniaze snazit sa aby nam nic nechybalo aby sme mali poplatene seky ale ja sa zamyslam nad tym ze kde niektori ludia ziju v akej svojej bubline
Mozno by si mohla skusit pracu pomocnej vychovavatelky v materskej skole. Na tuto pozíciu staci maturita a pracovna doba je super (plat mensi). Skus si dat žiadosti do ms v tvojom okoli
@anonym_09bfe4 dakujem pekne za radu 🙏 skusim sa popytat
Ahoj 🙂 bola som v rovnakej situácii. Podľa mňa skus tesco alebo kaufland vo vašom meste, pripadne lidl a polovičný úväzok. Od tej 8 do 14 napríklad. Budem mať nejakých 500-600€ a ked budeš na ocr nebude to katastrofa ako keď ma mala firma 3 zamestnancov. A viem ze sa da niekde dohodnúť aj tak ze raz budeš robiť tak a inokedy si nadrobis.. mate nejaké take obchody? Lebo keď si robila v automobilke vo výrobe a nie v kancelárii tak ťažko najdes niečo normálne.
@anonym_64b1cc Ahoj toto mi aj kamaratka poradila pracuje v Tescu a tiez ze maju moznost pracovat aj na polovicný uväzok. Co by bolo super keby sa naskytla taka moznost u nas v meste mame na vyber co sa tyka obchodov ako Tesco, Kaufland, Lidl takze to ma napadla ako prva moznost ze si poposielam zivotopisy prave do obchodov a pokusim sa s nimi dohodnut. Dakujem za radu

Ahoj 🙂 bola som v rovnakej situácii. Podľa mňa skus tesco alebo kaufland vo vašom meste, pripadne lidl a polovičný úväzok. Od tej 8 do 14 napríklad. Budem mať nejakých 500-600€ a ked budeš na ocr nebude to katastrofa ako keď ma mala firma 3 zamestnancov. A viem ze sa da niekde dohodnúť aj tak ze raz budeš robiť tak a inokedy si nadrobis.. mate nejaké take obchody? Lebo keď si robila v automobilke vo výrobe a nie v kancelárii tak ťažko najdes niečo normálne.