Ako nájsť odborníka na pracovné poradenstvo?
Ahojte, caka ma po MD/RD hladanie si noveho zamestnania. Avsak po 3 detoch a teda xy rokoch doma sa moje priority zmenili a pracu v administrative uz robit nechcem. Sediet 8h za compom a "nic nevytvarat" je pre mna smrt len ked si na to pomyslim. Proste mam nejaku predstavu ale tym ze som zila prevazne materskym a detskym svetom poslednych 7-8 rokov, neviem kam sa ten skutocny pracovny svet pohol. Poviem ako priklad AI🙄
Som z BA a chcem sa opytat ci neexistuju nejaki ludia ako napr. Pracovny poradcovia? Moja predstava je ze s niekym kto sa na trhu prace pohybuje denne porozpravam, poviem mu moju predstavu co asi by som chcela robit a on mi pomoze sa zorientovat a priblizit akym smerom by som sa mohla vybrat pri hladani prace.
Dakujem
@ajka19 a vedela by si mi aj konkretnu agenturu poradit? LinkedIn asi neriesi konkretne to co hladam...ale jasne ze aj tam mam profil (len este neupdatnuty) ďakujem
Myslím, že nejaké takéto poradenstvo ponuka i urad prace.
Základ je, čo ovládaš. Ak si predtým robila bežnú základnú administratívu, neovládaš na skvelej úrovni viac jazykov, neurobila si si medzičasom žiadne kurzy, len si proste bola 8 rokov mimo, tak otázka je - čo si predstavuješ pod prácou, kde budeš niečo vytvárať. Pretože ak je to ako píšem, tak aj na tú bežnú administratívu bude problém sa dostať.
Takže otázka je, čo vieš ponúknuť. Bez toho nemožno radiť. Ak je to ako píšem vyššie, tak cesta môže byť aj úplne zmeniť zameranie - premyslieť si, čo by ťa bavilo a potom sa dovzdelať.
Úrad práce poskytuje poradenstvo, osobne som ale skeptik voči jeho kvalite. Agentúry by som poradila podľa lokality.
@melanta ano pravdaze mam co ponuknut...od vzdelania po kurzy, prax a podobne.... ja by som aj oslovila nejaku agenturu (viem ze ich je aj viac) urad prace by som si nechala nakoniec asi...
Len este pockam ci niekto nenapise osobnu skusenost lebo ja som s takou agenturou nikdy sa nestretla

tu určite pomôže personálna agentúra, uverejnenie CV na LinkedIn